Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondhat ilyet egy anya...

Miért mondhat ilyet egy anya a gyerekének? "Mai eszemmel egy gyereket se szülnék. Ki gondolta hogy ennyi baj van egy gyerekkel. "

Figyelt kérdés
2017. dec. 7. 14:23
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%
Megbánta, hogy a társadalmi elvárások miatt/szülői erőltetés miatt gyereket vállalt.
2017. dec. 7. 14:24
 2/30 anonim ***** válasza:
88%
Talán mert rájött hogy az anyaság nem az a rózsaszín köd aminek sokan beállítják.. hanem időnként szívás a javából.
2017. dec. 7. 14:29
 3/30 A kérdező kommentje:
Csak az a helyzet, hogy ezt ő már többször is mondta.
2017. dec. 7. 14:31
 4/30 anonim ***** válasza:
85%

Valószínűleg azért, mert sok gond van egy gyerekkel. Ki hitte volna...

Imádom a gyerekeim. De ettől még látom, hogy mennyivel könnyebb élete van annak, akinek nincs. Olyan is van, amikor irigylem őket.

Ha tudok előre mindent, lehet, hogy én se vállaltam volna egyet se.

Csak ma illik körbeköpködni azt, aki ezt ki meri mondani. Így a legtöbben körömszakadásig mutatják azt a külvilág felé, hogy az anyaság minden pillanatát élvezik.

2017. dec. 7. 14:36
 5/30 anonim ***** válasza:
90%
Egyetértek a 2-es válaszolóval, tényleg nagyon sokan gondolják azt, hogy az anyaság csupa öröm és boldogság, full happy és a gyermek csakis és kizárólag örömet tud adni a szüleinek .... pedig dehogy! Csak ezt akkor tapasztalja meg mindenki, mikor már benne van nyakig. Persze sok öröm is van benne, de legalább annyi aggodalom, idegesség, fájdalom és bánat is.
 6/30 Metionin ***** válasza:
88%
Legalább őszinte. Valószínűleg meggondolatlanul vagy mások nyomására szült. Én elég sok nőtől hallottam, főleg idősebbektől hogy ha most lennének fiatalok, bizony hogy nem szülnének (annyit). Csak régebben nagyobb volt rajtuk a társadalmi nyomás is, persze ez nem menti fel őket.
 7/30 A kérdező kommentje:
Miért nem gondolkodott szülés előtt? Az ilyen ember szemét, aki ilyet mond a gyerekének.
2017. dec. 7. 14:39
 8/30 anonim ***** válasza:
63%
Szemét? Nem az, csak nem hazudik, És talán reméli hogy ha nem hazudik, a gyerekének több esze lesz. Látod kérdező? Te is mocskolod, csak mert nem alakoskodik hogy milyen marha jó anyának lenni.
2017. dec. 7. 14:41
 9/30 A kérdező kommentje:
Meg azt is mondta, hogy bárcsak meg se születtem volna. Ez is jó érzés nekem, csak mert őszinte? Már ezen változtatni úgy sem tud.
2017. dec. 7. 14:44
 10/30 anonim ***** válasza:
43%

Nézd, amit anyukád mondott neked, az nem egyszerűen bántó, hanem kifejezetten olyasmi, ami miatt sérültél és ezzel nagyon nehéz együtt élned. A te szempontodból szemétség, tökéletesen megértelek és együtt érzek veled.

Az nem vigasztal téged, hogy ő is nyomorultul érezheti magát a bőrében, ha így érez. Nem tudom, hogy apukád veletek él-e, és miért lett ilyen elkeseredett anyukád, súlyos anyagi gondjaitok vannak-e, vagy csalódott benned valamiért (amiért nem feltétlenül vagy hibás, nem életfeladatod nyilván, hogy anyukád álmait valóra váltsd).

Tudom, nehéz elhinni, de nem baj, hogy ezt mondta, mindenkinek más a keresztje, és az emberek többsége sérül a szülei által így vagy úgy, van , aki azért, mert nem szeretik, van, aki azért, mert megfulladnak a szülői szeretettől, stb.

Te anyukád érzéseitől nem leszel sem kevesebb sem több, ezt kell tudatosítanod, és nyilván amint tudsz, szabadulj abból a környezetből, és te majd szeresd sokkal jobban a gyerekedet illetve mutasd ki felé jobban a szeretetedet!

2017. dec. 7. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!