Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mondhat ilyet egy anya a...

Mondhat ilyet egy anya a gyerekének?

Figyelt kérdés
Pár hónappal ezelőtt nagyon összekaptunk, gyakran megtörténik, de akkor úgy érzem nagyon messzire ment(persze nekem is vannak rossz húzásaim). Annyi röviden a történet, hogy nekem évekkel ezelőtt volt egy nagyon komoly betegségem, az onkológián kezeltek, előtte egy hónapot töltöttem egy másik város kórházában, végül megműtöttek, és erről a daganat szerű dologról kiderült, hogy nem rosszindulatú (ergo nem voltam rákos). Azokban a hónapokban eléggé szétment a család idegrendszere. Volt anyának még azután nem soká egy műtétje(nem tudom mennyi idővel utána volt, régen volt már, nekem valami olyasmit mondtak, hogy talán vakbéleltávolítás volt), de nekem olyan szűk egy éve esett le, ahogy gondolkoztam rajta, hogy az valószínűleg nem vakbélműtétje volt, hanem abortusza, mert még aznap otthon is volt, csak nekem ez lett mondva. Sokat gondolkoztam, hogy rákérdezzek-e, valahogy próbáljuk megbeszélni, hogy ez hogy történt, de nem éreztem sosem olyannak a kapcsolatunkat. Aztán amikor összevesztünk a fejemhez vágta(mintha nem tudtam volna az abortuszról és még mindig a vakbeles verzióban élnék), hogy ő akkor miattam elvetette a gyerekét, a betegségem miatt. Rám fogta az egészet, és engem állított be hibásnak a történtekért. Amikor elmondta otthagytam és átmentem a barátnőmhöz és ott bőgtem ki magam, tényleg nem tudom, hogy volt képes ilyet mondani nekem. Még a mai napig eszembe jut, és nem tudom eldönteni, hogy tényleg az én hibám lenne ez az egész? A nevelőapámtól lett volna, akivel még mindig együtt vannak.
2017. nov. 18. 18:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
29%

Elhiszem, hogy rosszul esett, de azt is elhiszem, hogy anyádnak milyen szar volt, hogy a nagylánya beteg, lehet meghal (síkideg), közben terhes lesz, és ott a dilemma: ha megszüli, az esetleg haldokló lányával nem tud foglalkozni. Ha elveteti, akkor meg annak a súlyát hordoznia.

Nagyon könnyű ítélkezni, te meg ahelyett, hogy bőgve elrohansz, inkább leültél volna vele beszélni.

2017. nov. 18. 18:44
 2/19 anonim ***** válasza:
82%

1, Ilyet nem szabadna mondania egy anyának sem a gyerekének

2, Minden épeszű ember a már élő gyermeket helyezi előtérbe, ha valami miatt választani kell.

3, A világon semmi közöd hozzá, hogy anyukádnak volt e abortusza vagy sem

2017. nov. 18. 18:47
 3/19 anonim ***** válasza:
49%
A szüleid is esendő emberek, bármily meglepő. Mondhatnak olyasmit, amit később megbánnak.
2017. nov. 18. 18:51
 4/19 A kérdező kommentje:

#1 A munkahelyén történt, nem voltunk olyan helyzetben, hogy meg tudjuk beszélni, és a tetőpontra már hiába ültem volna le, ő és én is annyira idegesek voltunk, hogy ilyenkor képtelenek vagyunk bármit is megbeszélni, csak ha eltelt egy kis idő.

#2 Nem tudom, én azért nem érzem úgy, hogy semmi közöm ne lenne ahhoz, hogy az édesanyámnak volt-e abortusza vagy sem, nem gyerek vagyok már és fel tudom fogni, de mindenki máshogy látja.

2017. nov. 18. 18:55
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
Természetesen nem tehetsz róla, eszedbe ne jusson ilyesmi! Anyádnak nyilván nagyon nehéz lehetett meghozni ezt a döntést, és ha tudta volna abban a pillanatban, hogy nem vagy rákos, vsz. másképp csinálta volna - viszont nem te rendelted meg magadnak sem a betegségedet, sem a kimenetelével kapcsolatos bizonytalanságot, és biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény volt neked is az az időszak. Anyád abban a pillanatban hozott egy döntést, amit az adott körülmények között jónak tartott, és egy sorsszerű fordulat után mégis rossznak bizonyult. Ezt rajtad számon kérni ritka aljas dolog szerintem.
2017. nov. 18. 18:55
 6/19 anonim ***** válasza:
84%

Persze, nyilván, mert kérdező választotta magának a betegséget, sőt, ő még élvezte is, nem?

Nem kérte, hogy vetesse el az anyja a gyereket, nem kért semmit, éppen küzdött az életéért (még szerencse, hogy nem volt komoly a baj).

Az anyjának ez a saját döntése volt, egyrészt ne kenje rá senkire csak hogy csökkentse a maga bűntudatát, másrészt meg legyen már benne annyi tapintat, hogy nem b sz le mást egy komolynak gondolt betegsége miatt.

Igen, mindenki mondhat olyat amit később megbán, de ez nem jelenti azt, hogy jogos volt és nem lehet rá haragudni.

Kérdező, nyilván nem a te hibád és ne emészd magad miatta. Az én drága jó anyám cifrábbakat is mondott anno, aztán most csodálkozik, hogy senki nem nyitja rá az ajtót. Hát igen, jogában azt állt neki, csak vegye számításba a következményeket is.

2017. nov. 18. 18:57
 7/19 anonim ***** válasza:
94%

Pedig semmi kozod hozza.

Ne hibaztasd magad, errol nem te tehetsz. Anyadnak nem kellett volna ilyent mondani, akarhogy is volt.

2017. nov. 18. 19:18
 8/19 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem ez egy nagyon nehéz döntés lehetett anyukádnak. Képzeld bele magad az ő helyébe. Nyilván nem a te hibád volt, az ő döntése volt, de ne is piszkáld ezzel anyukádat. Nagyon rossz lehet neki. Gondolom, azóta is bántja, ami történt és most így bukott ki belőle, hiszen eddig nem tudtátok megbeszélni sem normálisan.

Máskor ne idegesítsd fel ennyire.

Ettől még szeret, de tuti kiborult a vita hevében.

Biztosan te is mondtál már neki olyat, ami neki esett nagyon rosszul.

2017. nov. 18. 19:31
 9/19 anonim ***** válasza:
16%
Olyan "elvetettem a gyerekem miattad te meg szemét módon nem patkoltál meg" rosszul?
2017. nov. 18. 19:34
 10/19 anonim ***** válasza:
0%

9!

Nem írta a kérdező, hogy min vesztek össze. Lehet hogy az anyja valami apro szivesseget kért tőle, amit a kérdező visszautasitott, mint az azt megelőző összeset is, így az anya kifakadt

2017. nov. 18. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!