Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mondhat ilyet egy anya a...

Mondhat ilyet egy anya a gyerekének?

Figyelt kérdés
Pár hónappal ezelőtt nagyon összekaptunk, gyakran megtörténik, de akkor úgy érzem nagyon messzire ment(persze nekem is vannak rossz húzásaim). Annyi röviden a történet, hogy nekem évekkel ezelőtt volt egy nagyon komoly betegségem, az onkológián kezeltek, előtte egy hónapot töltöttem egy másik város kórházában, végül megműtöttek, és erről a daganat szerű dologról kiderült, hogy nem rosszindulatú (ergo nem voltam rákos). Azokban a hónapokban eléggé szétment a család idegrendszere. Volt anyának még azután nem soká egy műtétje(nem tudom mennyi idővel utána volt, régen volt már, nekem valami olyasmit mondtak, hogy talán vakbéleltávolítás volt), de nekem olyan szűk egy éve esett le, ahogy gondolkoztam rajta, hogy az valószínűleg nem vakbélműtétje volt, hanem abortusza, mert még aznap otthon is volt, csak nekem ez lett mondva. Sokat gondolkoztam, hogy rákérdezzek-e, valahogy próbáljuk megbeszélni, hogy ez hogy történt, de nem éreztem sosem olyannak a kapcsolatunkat. Aztán amikor összevesztünk a fejemhez vágta(mintha nem tudtam volna az abortuszról és még mindig a vakbeles verzióban élnék), hogy ő akkor miattam elvetette a gyerekét, a betegségem miatt. Rám fogta az egészet, és engem állított be hibásnak a történtekért. Amikor elmondta otthagytam és átmentem a barátnőmhöz és ott bőgtem ki magam, tényleg nem tudom, hogy volt képes ilyet mondani nekem. Még a mai napig eszembe jut, és nem tudom eldönteni, hogy tényleg az én hibám lenne ez az egész? A nevelőapámtól lett volna, akivel még mindig együtt vannak.
2017. nov. 18. 18:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%

És akkor már egyből jogában áll azért hibáztatni, mert mégsem volt rákos? :D

Mert ez a kijelentése lényege ugyanis: elvetette a gyereket mert azt hitte kérdező rákos és mégsem volt az. Ebben nyilvánul meg az, hogy szerinte a kérdező a "hibás".

Ez akkor is sértő lenne, ha egyenesen az életére tért volna, te meg azzal akarod megmagyarázni, hogy kiborult, mert nem teljesítik a kis kéréseit?

Na az lenne aztán az érthető indok!

2017. nov. 18. 19:49
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Jó kis manipulatív módon tetted fel a kérdésedet. Engem azért érdekelne, hogy mivel sikerült ennyire kiborítanod, ráadásul a munkahelyén? Egyáltalán mit kerestél ott, mi volt olyan eget rengetően fontos?
2017. nov. 18. 19:52
 13/19 A kérdező kommentje:
Mindig apróságokon veszünk össze, és egyre jobban generáljuk ezt egy nagy vitává.A munkahelyére rendszeresen bejárok iskola után, mert ott tudunk csak találkozni általában, mert este jön haza én pedig akkor még tanulok.
2017. nov. 18. 19:56
 14/19 anonim ***** válasza:
18%
Ha egyenesen hazamennél, nem kéne este tanulnod, és tudnátok beszélni, amikor hazaér. A cirkusz okát viszont még mindig nem árultad el, lehet, hogy neked apróság, amit anyád fejéhez vágtál - ráadásul a munkahelyén-, neki viszont nem biztos, hogy az. Ez, amit mondott, valamire válasz volt.
2017. nov. 18. 20:06
 15/19 A kérdező kommentje:
Különórára kell mennem, bevásárolok, eltelik az idő, iskola után nem rögtön tanulok, estefele szoktam, mert akkor tudok, de ezek szerintem már részletkérdések. Másik, hogy estére már annyira fáradt, hogy nem tudunk beszélni, megy fürdeni aztán aludni általában. Nem most volt ez a konfliktus, ebből kifolyólag nem is emlékszem, hogy mi volt a vita tárgya, vagy, hogy mit vágtam a fejéhez, de az ő beszólása sokkal nagyobbat ütött úgy érzem. És légyszíves ne kötekedj, én is hibás voltam ugyanúgy, de ezt nem kellett volna a fejemhez vágnia.
2017. nov. 18. 20:10
 16/19 anonim ***** válasza:
20%
Nem kötekszem, csak próbálom reálisan láttatni a dolgokat, nem ilyen manipulatív módon, mint te. Elég sok kell ahhoz, hogy egy anya ilyet mondjon, pláne, ha mindeddig titkolta előtted, hogy abortusza volt. Ez nem az a téma, amit egy nő könnyedén szóba hoz, pláne a gyereke előtt. ezért gondolom, hogy valami nagyon durva dolog kellett ahhoz, hogy ez elhangozzék, de te a saját sérelmedet veszed csak észre, azt tartod "nagyobbnak", holott talán azon kéne elgondolkozni, mi az oka az állandó konfliktusnak. És mi a fenéért kell ezt bevinni anyád munkahelyére, ahol sok esetben amúgy is stresszes az ember, pont nem hiányzik még egy kamasz hisztizése is.
2017. nov. 18. 20:28
 17/19 anonim ***** válasza:
16%

15: Arra nem is gondolsz, hogy te is olyat mondtál anyukádnak, amivel nagyon megbántottad? Nyilván nem mondd ilyet csak úgy. Főleg, hogy amiket előtte leírtál, azok alapján nem tűnik gonosznak. Ha nem szeretne, akkor nem akart volna annyira teljesen melletted lenni, rád koncentrálni, hogy abortuszra megy.

Gondolom, te is nagyon megbántottad őt, csak nem akarod elmondani.

2017. nov. 18. 20:40
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 Igazad lehet (sőt)
2017. nov. 18. 20:47
 19/19 anonim ***** válasza:
31%
Na nehogy már az anyát kezdjük el védeni és a kérdezőt hibáztatni :DDD. Aki hoz egy rossz döntést, és rákeni másra (miközben a másik fél semmit sem követett el), hogy a saját bűntudatát enyhítse, na az hibás! Egy anyának nem szabadna ilyet mondani a gyerekének, max ha a gyerek se normális. Bár nem hiszem hogy a kérdező olyat mondott volna a muternak hogy "DÖGÖLJ MEG R¡BANC!" "GYILKOS VAGY!" "GYŰLÖLLEK, GYŰLÖLLEK, GYŰLÖLLEK!" és hasonlók...
2018. jan. 6. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!