Mit tegyek apám, , alvásbazavaró" kényszerével?
Az agyam eldobom azoktól, akik egy 18(!) éves fiatal felnőttnek azt magyarázzák, hogy hogyan hódoljon be a cezaromán apjának. Szerintem ez nem valós alternatíva, ha a Kérdező nem akar vesztes lenni. A kérdés inkább az lehet, hogy:
1, hogyan pattintsa le magáról ezt a fajta "csak jót akarást"
VAGY
2, ha nem megy, hogyan húzzon el ebből a környezetből
Hálisten nekem normálisak voltak a szüleim ilyen szempontból, 14 évesen sem volt probléma, ha hajnal 1-ig fent voltam. Az iskolában hoztam a várt eredményeket, sok barátom volt, egyetemen nagyon ritkán kerültem ágyba hajnal 4 előtt, mégis párhuzamos képzésben szereztem kitüntetéses minősítésű diplomákat. Máig képtelen vagyok éjfél előtt elaludni, de tökéletesen tudok működni 2-4 óra alvással. A napirenden való függés tipikusan azoknak a proliknak a mániája, akiknek minden napja a 8 óra munka-2 óra utazás-2 óra házimunka-2 sör-kínos, unott szex az asszonnyal- 8 óra alvás tengely mentén folyik, sajnálni kell csak őket, mert ennyi kontrolljuk van mindössze az életük felett.
A megoldás egyszerű: mihamarabb egyetem, irány egy kolesz, ahol maradj nyáron meg szünetekkor, karácsonyi hazautazáskor meg foglalj egy szobát a környéken, aztán mosolyogva figyeld iccsapád vörösödő fejét, amikor megtudja, hogy még akkor sem irányítgathatja az életedet, amikor a szülői ház környékén vagy.
Amúgy komolyan gondoljátok kedves válaszolók, hogy egy 18 éves embernek 9-10 körül ágyban a helye? Megdöbbentő, de hát ti tudjátok, a gyerekeiteket nem irigylem.
A lefekvés túlkontrollálása amúgy semmi más, mint könnyű út arra, hogy mellbimbómasszírozgatva jó szülőnek tarthassátok magatokat, ahelyett, hogy például a gyerekek kapnának normális szexuális felvilágosítást, karriertanácsot (és nem annyit, hogy az újság azt írja, hogy a programozók sokat keresnek), vagy egy fontos könyvet a kezükbe. Cseszheted, hogy lefeküdt mindig időben a gyerek, ha végeredményben ostobenkó ignoráns farizeus lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!