Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek apám, , alvásbazava...

Mit tegyek apám, , alvásbazavaró" kényszerével?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok. Apám szokása 10 vagy 11-kor lejönni és rám ordítani úgy mint a kutyára, hogy húzzak aludni, vagy úgy szétver mint a mocskot, vagy úgy megbüntet, hogy mindenemnek annyi. Persze ezeket nem fogja megtenni, de folyton ezzel akar terrorban tartani, mert tudja, hogy csak egy ilyen után megyek csak aludni. Amúgy jó vele a kapcsolatom, semmi probléma nincs köztünk, csak ez az egy, ami nagyon. Bagoly típus vagyok és éjfél előtt nem tudok elaludni. Ezt ő nem akarja elfogadni pacsirta létére és semmilyen kompromisszumra nem hajlandó. Azt mondja, így is 8 körül ágyban a helye a gyereknek, örüljek, hogy csak 10 után szól rám.... Általában ilyenkor számítógépezni szoktam csöndben, senkit sem zavarok a családban, a saját szobámba némán vagyok, de ő ha meglátja, hogy itt vagyok, olyanná válik, mint egy ideges bika, aki megölne. Ha nem fekszem le általában 5-10 perccel a kérése után, lenyomja a netet és több napig is képes elvenni a számítógépet és ha neki nem kell addig, a netet is. Van ez ellen valami, vagy amíg az ő kenyerét eszem ez van? Gimi 12-be járok ha ez számít, pénzem nincs elköltözni. Most is rámszólt éppen tehát mobilnetről próbálok írni, de mobilozni se nagyon tudok, mert ha meglátja és ha teheti, a falhoz vágja (2-szer már megtörtént) vagy elkobozza.

2017. nov. 27. 23:25
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
55%

Az agyam eldobom azoktól, akik egy 18(!) éves fiatal felnőttnek azt magyarázzák, hogy hogyan hódoljon be a cezaromán apjának. Szerintem ez nem valós alternatíva, ha a Kérdező nem akar vesztes lenni. A kérdés inkább az lehet, hogy:

1, hogyan pattintsa le magáról ezt a fajta "csak jót akarást"

VAGY

2, ha nem megy, hogyan húzzon el ebből a környezetből

2017. nov. 28. 20:47
 32/37 anonim ***** válasza:
35%
Milyen érdekes, hogy mindenki, aki nem ért egyet a kérdező hisztis-tini álláspontjával, le lett pontozva.
2017. nov. 29. 04:07
 33/37 anonim ***** válasza:
49%

Hálisten nekem normálisak voltak a szüleim ilyen szempontból, 14 évesen sem volt probléma, ha hajnal 1-ig fent voltam. Az iskolában hoztam a várt eredményeket, sok barátom volt, egyetemen nagyon ritkán kerültem ágyba hajnal 4 előtt, mégis párhuzamos képzésben szereztem kitüntetéses minősítésű diplomákat. Máig képtelen vagyok éjfél előtt elaludni, de tökéletesen tudok működni 2-4 óra alvással. A napirenden való függés tipikusan azoknak a proliknak a mániája, akiknek minden napja a 8 óra munka-2 óra utazás-2 óra házimunka-2 sör-kínos, unott szex az asszonnyal- 8 óra alvás tengely mentén folyik, sajnálni kell csak őket, mert ennyi kontrolljuk van mindössze az életük felett.

A megoldás egyszerű: mihamarabb egyetem, irány egy kolesz, ahol maradj nyáron meg szünetekkor, karácsonyi hazautazáskor meg foglalj egy szobát a környéken, aztán mosolyogva figyeld iccsapád vörösödő fejét, amikor megtudja, hogy még akkor sem irányítgathatja az életedet, amikor a szülői ház környékén vagy.

Amúgy komolyan gondoljátok kedves válaszolók, hogy egy 18 éves embernek 9-10 körül ágyban a helye? Megdöbbentő, de hát ti tudjátok, a gyerekeiteket nem irigylem.

A lefekvés túlkontrollálása amúgy semmi más, mint könnyű út arra, hogy mellbimbómasszírozgatva jó szülőnek tarthassátok magatokat, ahelyett, hogy például a gyerekek kapnának normális szexuális felvilágosítást, karriertanácsot (és nem annyit, hogy az újság azt írja, hogy a programozók sokat keresnek), vagy egy fontos könyvet a kezükbe. Cseszheted, hogy lefeküdt mindig időben a gyerek, ha végeredményben ostobenkó ignoráns farizeus lesz belőle.

2017. nov. 29. 16:42
 34/37 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó, hogy ágyba parancsolom a gyerekemet. Úgyis akkor alszik el, amikor már álmos. De azért ne szóljon meg senki, mert van egy kialakított napirendem, amihez nagyjából szeretek igazodni. Mindenki akkor fekszik le, amikor jólesik, ha valakinek elég 4 óra alvás, hát egészségére.
2017. nov. 30. 15:52
 35/37 anonim ***** válasza:
32%
A kérdezőnek az a baja, hogy nem netezhet 10 után. Üzenem neki, hogy van élet a számtógépen és a telefonon túl is.
2017. nov. 30. 16:14
 36/37 anonim ***** válasza:
...na ya... ahogy a cezaromániás szülők által szabott kereteken túl is... sőt ott van csak élet igazán...
2017. nov. 30. 16:34
 37/37 anonim ***** válasza:
52%
@34 Mindenki akkor fekszik le, amikor jól esik, de ez legyen már igaz a gyerekekre is. Csak azért, mert apu egy OCD-s nyomorék, akinek tikkel a szeme, ha 10:00 helyett 10:12-kor fekhet csak le, akkor is.
2017. dec. 1. 08:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!