Mit tegyek apám, , alvásbazavaró" kényszerével?
Oké. Átérzem. Nekem is a plusz testrészem a telefon. És ma először tolem is el akartak kobozni, mert sz.rtam tanulni, pedig a heten annyit irunk, mint a fene, és erettsegi is jön májusban.
Alapjáraton tudni kell rólam, hogy taunolok -nem is keveset, szülői noszogatas nélkül- de most nem vitt rá a lélek.
Van, hogy hajnalban is tanulok, és így érzem, hogy faradok, semmire sincs időm, már a könyökömön jön ki a heti ket fakt, tengernyi doga meg feleles, és így már bármit megtennék egy kis plusz alvásért (ezert most megyek is aludni xD), ugyhogy örülj, hogy nem azert csesztetnek, hogy tanulj, hanem hogy aludj videojatekozas helyett. Nyilván gaz, hogy 18 éves fiu letedre ezt csinálja, ezért próbálj meg beszélni vele erről, normális hangnemben, finoman. ;).
Rossz ejszakai meg nyilvan mindenkinek lehetnek, ugyh erről is tegyél majd említést :D
1-es noszogatnak a tanulás miatt is csak az anyám de ő még wc-re se enged el anélkül hogy azt ordítaná hogy miért nem tanulok, miért van más dolgom :D
2-es igen, fontos az alvás. De nem lehet erőltetni mindent ugy ahogy nálam ezt sem, több órát forgolódok ilyenkor ha el akarok aludni. És ne így adja tudtomra hanem szépen.
"És ne így adja tudtomra hanem szépen."
Valakinél a szép szó nem hat....meghallgatnám apád álláspontját is.
ismeros a szituacio
nalam is ugyanez volt mikor otthon laktam
kepes volt elaludni 9 -kor majd felkelni 1 oraval kesobb bejonni a szobamba es lekapcsolni a netet
nem tudsz mit tenni, megvaltoztatni egy felnott embert nem tudsz
amig otthon laksz tursz
Az zavarja hogy gépezel vagy hogy alapból fent vagy?
Próbáld ki, hogy tanulsz a takarodóidő után úgy, hogy észrevegye. Vagy olvass. Ilyenkor mit reagál?
Egyébként ezzel engem is ki lehetett kergetni a világból. Ha nem tudok aludni, akkor hiába parancsol rám a világ összes embere, nem tudok. Nem vagyok álmos, jár az agyam, stb. Volt már, hogy két órán keresztül forgolódtam, és reggel fáradtabb voltam, mintha nem aludtam volna semmit. Az alvást nem lehet erőltetni.
Ha nem lehet vele megbeszélni ezt a dolgot, akkor várd meg, amíg elalszik, és telefonozz a takaró alatt, vedd le a fényerőt, fordulj úgy, hogy ne lássa, stb. Nem tudok ennél jobbat tanácsolni. :/ Nekem erről szerencsére leszoktak kamaszkoromban. Ha mész egyetemre, akkor mindenképp kérj koleszt! 24/N
Tény, hogy nem épp a legnormálisabb mód, ahogy édesapád aludni küld, de meg kell értened az ő álláspontját is. Neki te még egy taknyos gyerek vagy, aki otthon lakik, tehát az van, amit ő mond. Mivel még iskolába is jársz, teljesen jogos, ha tízkor takarodót fúj.
Minden tizenéves azt hiszi, mindenki ellene van, pedig ez nem igaz. Majd akkor legyél bagyoltípus, ha saját lakásodban fogsz élni, amíg otthon, addig tedd azt, amit a szüleid mondanak!
Mit tegyél? Diákmunka, kezdj el keresni, hogy minél előbb el tudj menni albérletbe, ahol aztán azt csinálsz, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!