22 éves férfi vagyok és otthon élek. Már egy éve dolgozok (napi 8 órát) Várnám a Hétvégét, De apám nem hagy pihenni. Én meg nem tudom a saját életemet élni, a saját dolgaimmal foglalkozni, mert segítenem kell. Mit tegyek?
Már kiskorom óta segítenem kell a ház körül, stb. De ha meg nemet mondok, akkor flegmázik, meg lelkileg terrorizál és megsértődik. Mit tegyek?
Nem érti, hogy pihenni akarok, annyira ki vagyok merülve.
Szerintem apád is ki van merülve, és neki is kell dogloznia a ház körül hétvégén.
Emellett veheted úgy is, hogy mivel ingyen laksz otthon, ezért természetesen kell dolgoznod is valamit (lakbér helyett) - vagy ha nem tetszik, akkor albérletbe mégy, akkor hétvégén ugyan pihenhetsz, csak éppen a fizetésedböl nem marad semmire, ha kifizeted a lakbért meg a rezsit.
Nem tudom mennyi házimunkát, és miféléket szokott rádbízni apukád, ennek tükrében próbálok neked segíteni. Sok dologtól függ, hogy jogos-e az igénye édesapádnak a segítségre. Abban az esetben várnám el a segítségedet szülőként, ha:
-otthon laksz, de nem kérek pénzt tőled a rezsibe.
-pluszban semmilyen házimunkában sem segítesz.
-rossz egészségi állapotban lennék
Mondjuk szülőként nem az a feladatom, hogy kizsigereljem a gyerekemet, nem is lenne pofám hozzá. Ha túl nagy lenne a ház, vagy a kert, de már problémát jelentene a rendbentartása, eladnám. Persze ha van rá kereslet. Szóval bizonyos mértékben elvárható a segítség, de nem minden hétvégén, ha egész napos munkáról van szó.
Édesapád meg elég gyerekesen viselkedik, ha nemet mondasz. Kellene egy kompromisszum, hogy csak mondjuk minden 2. hétvégén segítesz. Bár a leírtak alapján tuti hőbörögni fog.
Ha 22 éves vagy, akkor nagy valószínűséggel az apád sem nyugdíjas, tehát ő is dolgozik, minimum 35-40 éve napi 8 órát.
Ha otthon laksz, akkor az a te otthonod is, ami körül adódnak munkák és ezek nem csak apád feladatai, ... ha adsz haza pénzt, ha nem.
De egyszerű, ha nem tetszik a rendszer, lehet elköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!