Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 22 éves férfi vagyok és...

22 éves férfi vagyok és otthon élek. Már egy éve dolgozok (napi 8 órát) Várnám a Hétvégét, De apám nem hagy pihenni. Én meg nem tudom a saját életemet élni, a saját dolgaimmal foglalkozni, mert segítenem kell. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már kiskorom óta segítenem kell a ház körül, stb. De ha meg nemet mondok, akkor flegmázik, meg lelkileg terrorizál és megsértődik. Mit tegyek?

Nem érti, hogy pihenni akarok, annyira ki vagyok merülve.

2017. nov. 11. 08:38
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
74%

Mit gondolsz,ha családod lesz,akkor is mindenki békén fog hagyni,mert apuka lenyomta a 8 óráját és piheni akar..?

El vagy varázsolva,fiam.Fognak még érni meglepetések az életben..

2017. nov. 11. 11:53
 22/44 anonim ***** válasza:
69%

Én valahol megértem a kérdezőt.

Én apám is ilyen volt, igaz ő látványosan nem csinált semmit csak ivott. Hiába tanultunk, dolgoztunk egész nap, ha volt 5 szabad percünk akkor kötelezőnek vette hogy azt az ő akaratának ajánljuk fel.

Attól hogy valaki otthon él, még nem úgy kell rá tekinteni mint valami csicskás, aki csak azért van hogy kiszolgálja a szülőt.

Ráadásul ez a "nem tetszik költözz el" dolog is szép és jó, csak szerintem nem fair ezzel zsarolni a saját gyereked. "Csicska leszel vagy repülsz" ... azért normális szülő nem így gondolkozik.

Én apám így gondolkozott, közölte hogy takarodhatok a házából és egy büdös fillért nem kaptam tőle se egyetem alatt se utána ahhoz hogy elkezdjem az életem és építhettem mindent a nulláról. De úgy néz ki itt ez a természetes.

2017. nov. 11. 12:38
 23/44 anonim ***** válasza:
46%
Szóval otthon élősködsz, eltartatod magad holott van saját kereseted és még az otthoni munka i büdös? Ha az én kölköm lennél, páros lábbal rúgnálak ki, és mehetsz amerre akarsz, semmirekellőnek nincs helye otthon.
2017. nov. 11. 12:48
 24/44 anonim ***** válasza:
77%

22# az a baj, higy te es a tobbi hasinlo ember ugy gondoljatok, hogy a hazimunkaba vali besegites, vagy a haz koruli munka az egyenlo azzal, hogy csicska a gyerek....

Szerintem az a MINIMUM! Mit vartok el? 22 eves ferfikent, mint ahigy a kerdezo is ledolgozza a 8 orat, aztan go bulizni? Fater mutter, meg 8 ora munka utan meg szolgalja ki a felnott 22 eves ferfit? Nem erzitek gaznak magatokat? Mindenen arra takarozni, hogy nektek xar gyerekkorotok volr?

Ultra gazak vagytok....

2017. nov. 11. 13:04
 25/44 anonim ***** válasza:
72%

22 éves vagy, költözz el.

Ennyi, én 21 éves korom óta külön élek és tartom el magam (jó, most már a kedvesemmel közösen), pont hasonló okok miatt.

Felnőtt vagy, ne nyávogj!

2017. nov. 11. 14:45
 26/44 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom nem várod el hogy főzzenek rád, mossanak rád, bevásároljanak neked, ha megkéred őket valamire ugorjanak?
2017. nov. 11. 14:48
 27/44 anonim ***** válasza:
38%

Nálunk nem az volt a gond, hogy nem segítettem - az ALAP -, hanem hogy hiába, mindig mindent utánam csináltak, hogy szarul végeztem el.

Vasalás, takarítás, főzés, mosogatás, BÁRMIT tettem, másnap drága mostohám megint megcsinálta, mondván én nem tudom... mivan?!

2017. nov. 11. 14:48
 28/44 anonim ***** válasza:
49%

Lefogadom a kérdező apja sem főz,mos otthon.

Biztos van anyja is a kérdezőnek,az csinálja ezeket.

Az ilyen tudatlan prolik,mint a kérdező apja,sosem kellett volna gyereket vállalni,nem kötelező.

Flegmázik,parancsolgat.

Nem,egy normális szülő nem ilyen.

Lelkileg terrorizálás,gyönyörű.

Talán meg lehetne kérdezni tőle,hogy mit tett ő azért,hogy a gyereke elinduljon az életben.

Nem csak ész nélkül kellene szaporodni,és mikor felnő a gyerek,akkor meg siránkozni,hogy megöregedtünk,meg házsártosak lettünk.

Ha az apuka is fáradt,nem főnökösködni kell,hanem lehet emberi hangnemben beszélni a saját gyerekével.

Könyörgöm nem ő kérte,hogy megszülessen.

Falra tudnék mászni az ilyen mártíroktól,akik sajnálják magukat,mert ugyan felnevelték a saját gyereküket,mintha bárki is kényszerítette volna őket a családban élésre.

Bezzeg uralkodni azt szeretnek a családon.

Ezek általában semmire sem vitték az életben,ezért kell nekik a család,hogy valaki felett uralkodhassanak!

Kérdező!

Minél hamarabb költözz el,az ilyen emberek nagyon kártékonyak.

2017. nov. 11. 22:12
 29/44 anonim ***** válasza:
63%

Jaa, hogy még a rezsibe sem fizetsz? És még te panaszkodsz?

No comment...

2017. nov. 12. 06:17
 30/44 anonim ***** válasza:
62%

"az a baj, higy te es a tobbi hasinlo ember ugy gondoljatok, hogy a hazimunkaba vali besegites, vagy a haz koruli munka az egyenlo azzal, hogy csicska a gyerek...."

Egyáltalán nem ezt gondolom.

Viszont a "házimunkába való besegítés" nem azt kellene hogy jelentse, amit sok családnál jelent, hogy a gyerek amint belép az ajtón, onnantól minden idejével a szülei rendelkeznek.

És vicces kicsit, hogy fordított esetben mindenki azzal jön, hogy anyád apád is megérdemli a pihenést ha már 8-10 órákat dolgoznak. Akkor a gyerek nem érdemli meg hogy 8-10 óra munka után letegye a seggét és végre azt csinálhasson amit akar?

"Mindenen arra takarozni, hogy nektek xar gyerekkorotok volr?"

Senki nem "takarózik" a szar gyerekkorral, csak nem mindig alja proli módon kellene viselkedni hogy ha nekem szar volt akkor legyen már másnak is szar hiszen az a természetes.

2017. nov. 12. 08:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!