Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek apám, , alvásbazava...

Mit tegyek apám, , alvásbazavaró" kényszerével?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok. Apám szokása 10 vagy 11-kor lejönni és rám ordítani úgy mint a kutyára, hogy húzzak aludni, vagy úgy szétver mint a mocskot, vagy úgy megbüntet, hogy mindenemnek annyi. Persze ezeket nem fogja megtenni, de folyton ezzel akar terrorban tartani, mert tudja, hogy csak egy ilyen után megyek csak aludni. Amúgy jó vele a kapcsolatom, semmi probléma nincs köztünk, csak ez az egy, ami nagyon. Bagoly típus vagyok és éjfél előtt nem tudok elaludni. Ezt ő nem akarja elfogadni pacsirta létére és semmilyen kompromisszumra nem hajlandó. Azt mondja, így is 8 körül ágyban a helye a gyereknek, örüljek, hogy csak 10 után szól rám.... Általában ilyenkor számítógépezni szoktam csöndben, senkit sem zavarok a családban, a saját szobámba némán vagyok, de ő ha meglátja, hogy itt vagyok, olyanná válik, mint egy ideges bika, aki megölne. Ha nem fekszem le általában 5-10 perccel a kérése után, lenyomja a netet és több napig is képes elvenni a számítógépet és ha neki nem kell addig, a netet is. Van ez ellen valami, vagy amíg az ő kenyerét eszem ez van? Gimi 12-be járok ha ez számít, pénzem nincs elköltözni. Most is rámszólt éppen tehát mobilnetről próbálok írni, de mobilozni se nagyon tudok, mert ha meglátja és ha teheti, a falhoz vágja (2-szer már megtörtént) vagy elkobozza.

2017. nov. 27. 23:25
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
65%

Én pacsirtaként had szóljak bele. Én a másnapi programomhoz igazítom az alvásomat. Ha éjszakába nyúló program lesz, akkor később fekszem le, ha korai kelés akkor korábban. Ehhez gyakran kell önfegyelem, mert "szívem szerint" 9-kor lefeküdnék, és 5-6 körül kelnék, ez azonban nem felel meg a napi rutinomnak.

Szerintem hét végén az ember megengedheti, hogy "bagoly" vagy "pacsirta" legyen, egyébként kénytelen a napi programhoz igazodni (iskola/munka kezdés, délutáni, esti programok). Arról nem is beszélve, hogy például programozni éjszaka szeretek, tehát, ha ilyen feladat van, akkor teljesen a feje tetejére állítom a napirendemet (Feleség "nagy örömére" akkor fekszem, amikor ő kel)

2017. nov. 28. 10:24
 22/37 anonim ***** válasza:
64%
" Arról nem is beszélve, hogy például programozni éjszaka szeretek, tehát, ha ilyen feladat van, akkor teljesen a feje tetejére állítom a napirendemet (Feleség "nagy örömére" akkor fekszem, amikor ő kel)" - Dettó. Ha rám kényszerítene ilyen életrendet valami "csak jót akaró" mint a Kérdezőre, az a soha el nem készülő projektekhez, és az éhen dögléshez vezetne...
2017. nov. 28. 10:32
 23/37 anonim ***** válasza:
77%
Én megértelek. Én sem bírtam soha este 11 előtt elaludni és anyumnak mindig az volt a mániája, hogy azért mert megy a TV meg a telefon. Pedig nem ment. Volt, hogy ők is lekapcsolták estére a netet, áramot majd másnap reggel elégedetten kérdezték, hogy na túlélted az áramszünetet? Észre sem vettem... Volt, mikor feljött azért hajnalba, hogy benézzen az áramtalan szobámba, hogy alszok e. Nem aludtam akkor meg ment a veszekedés, hogy miért nem. Van olyan ember, aki egyszerűen nem tud elaludni. Én is próbáltam már, hogy 9-kor lefekszem és sötétbe, csendbe vagyok, de egyszerűen hajnalig forgolódom. Én reggel 5-kor keltem középsulba, de nem voltam zombi, pedig 5 óra hosszánál nem aludtam többet soha. 4,7 volt az átlagom, szóval a teljesítményemre sem hatott ki. Sőt... ha esteleg túlaludtam magam azt sem tudtam, hol vagyok. Volt, hogy úgy mentem suliba, hogy 3 nap alatt aludtam 2 órát összesen suliidőbe és nem hatott ki a teljesítményemre, sem a viselkedésemre. (Tudom, mert barátnőmék mondták is, hogy ha nem tudnák nem mondanák meg rólam.) Van, aki egyszerűen nem tud kötelezően 8 órákat aludni, ha szeretne se. Volt, mikor hajnal 2-kor írtam a házimat, mert akkor jobban fogott az agyam, mint mikor hazaérek 8-9 tanóra után. Hétvégén is legkésőbb 7-kor keltem, nem döglöttem délutánig és nap közben sem voltam nyomott. Amúgy én is hamar költöztem el otthonról főleg az ilyen cseszegetések miatt, mert anyum más téren is "jobban tudta", hogy nekem mi a jó. Amúgy ma sem tudok hamarabb elaludni, pedig már dolgozok és kelek korán meg minden, amivel annó érveltek.
2017. nov. 28. 10:33
 24/37 anonim ***** válasza:
57%

Soha nem értettem az ilyen szülöket...

Minden embernek mások az igényei, van aki tök jol el van 5-6 óra alvással is pl én. Velem is csinálták anno ezt a 10-11kor kussvan, alvás. Lekapcsoltak mindent, elvették a telómat stb. A szokásos. Éjfél elött sehogy sem sikerült elaludnom, pedig 6kor keltem az iskola miatt. Annyit értek el vele, hogy legalább jól felidegesítettek minden este.

Aztán szereztem titokban egy e-book olvasot és takaró alatt olvastam...

Ha nem akar a ”gyerek" aludni akkor ugy se fog, ha fejre állnak sem. 18 évesen hagy tudja már, hogy mennyi alvás szükséges neki.

Változtatni ezen nem fogsz tudni, ha elköltözöl akkor alszol majd amikor jol esik.

25 éves vagyok dolgozok és még mindig éjfél-1 óra körül alszok el, 6.30kor kelek.

2017. nov. 28. 10:52
 25/37 anonim ***** válasza:
32%
24-es: ha nem záratom le a gépet/telót, akkor a gyerekem hajnali 1-ig fent van. És nem csak 1 alkalommal, hanem rendszeresen. Ha lezáratom, akkor 10 és 11 között alszik. Minden hétköznap. Igaz, ő még nem 18 éves.
2017. nov. 28. 11:54
 26/37 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem már az eleve nem normális, hogy valaki egész nap a gépen nyomogatja és akkor még este, éjjel is azt akarja.

Annyira beszűkült világban éltek.

Aki szerint meg 5-6 óra alvás elég, az olvasson kicsit utána. Ez pont, hogy egészségtelen.

Éjjeli bagoly meg az tud lenni, aki másnap nem reggel kel, hanem amikor akar. Nem az az éjjeli bagoly, hogy kihagyom az alvást, vagy csak 5 órát alszom.

2017. nov. 28. 11:57
 27/37 anonim ***** válasza:
47%
" Amúgy én is hamar költöztem el otthonról főleg az ilyen cseszegetések miatt, mert anyum más téren is "jobban tudta", hogy nekem mi a jó." - ja, hát sajnos mást nem igen lehet tenni, ha ilyen típusú szülővel veri az embert a sors...
2017. nov. 28. 12:58
 28/37 anonim ***** válasza:
31%
Én is szoktam programozni, és ritkán ugyan, de van, hogy éjjel 2-ig. De ez tényleg havonta max 1-2 alkalom, és csak és kizárólag akkor, ha másnap nem kell korán kelnem. Ha tudom, hogy másnap reggel 6-kor kelek, akkor általában legkésőbb 11-kor lefekszem, de rendszerint korábban. De a gyerekem, ha hagyom neki, éjjel 1-2-ig telefonozik, minden nap. És egyik sem az a fajta, akinek 4-5 óra alvás elég.
2017. nov. 28. 13:15
 29/37 anonim ***** válasza:
23%

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen, de én pl. szellemileg vagyok nagyon fáradt, 10-ig bírom max. Én is végzős vagyok. Nyáron is talán 11-ig bírom, tovább nem.

Kérdező, ha te nem vagy fáradt szellemileg, akkor lehet, hogy sportolnod kéne valamit, amitől fizikailag fáradsz ki, mást már nem tudok mondani.

2017. nov. 28. 15:00
 30/37 anonim ***** válasza:
58%
Tök egyszerű. 22:00ig intézz el mindent amihez net kell. Problem solved.
2017. nov. 28. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!