Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem főzhet senki anyun...

Miért nem főzhet senki anyun kívül?

Figyelt kérdés

A családomban senki nem süthet-főzhet anyun kívül, soha.

Azért még nem veszekszik, ha teát csinálok, de ha lehetősége van rá, akkor azt is elveszi tőlem és megcsinálja helyettem, vagy morog magában miatta.

Egyik barátnőmnél kipróbáltam a sütést, és nagyon tetszett! Anyu meg mindig panaszkodik, hogy mennyire utálja csinálni... Meg hogy ő nem hajlandó például palacsintát sütni mert az macerás, és apu ugyan megcsinálná szívesen, de nem szabad.

Ha valaki megpróbálja, akkor kiabál, és kiönti a kész vagy félkész kaját a kutyának vagy a szemétbe, szóval ne írjátok, hogy csináljam csak, úgyse tud velem mit tenni.. meg volt már, hogy kaptam pofont is.

Ez valami betegség? Mi okozhatja? Lehetne valahogy "gyógyítani" otthon? (Mama már próbálta rábeszélni pszihológusra, de nem akar menni, mert az csak kamu)

2017. nov. 22. 16:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ő mit mond arra, hogy ha ő úgyis utálja csinálni, akkor miért baj, ha más megcsinálja, és így neki már nem kell?
2017. nov. 22. 16:45
 2/21 A kérdező kommentje:
Hogy más nem tudja úgy megcsinálni.
2017. nov. 22. 16:46
 3/21 A kérdező kommentje:
Szerinte ha más főzne akkor a kaja rossz lenne és úgyis ki kéne dobni, a konyha meg nem lenne kitakarítva...
2017. nov. 22. 16:48
 4/21 anonim ***** válasza:
96%
Anyám is ezt csinálta, meg még sok kis szarja volt, ő pszichopata. Még egy virslit főzni vagy rántottát sütni se engedett senkinek, közben meg pofázott, hogy neki nem segít senki, szolgál minket. Úgy kellett harcolni érte, hogy lehessen krumplit sütni vagy tojást főzni, mert biztos, hogy nem fogunk összekoszolni egy edényt érte. Utána nagy qrva édes anyázások után sütött krumplit vagy főzött tojást, de az biztos, hogy ha lágytojást akartam, akkor mindig keményre főzte, aztán nagy flegma pofával odaugatja, hogy sajnálom. Aztán ha nem ettem még azért qrva anyázott. A rántottát is úgy csinálta, hogy ellepte az olaj a tojást szó szerint és erre azt mondja, hogy ő nem használ sok olajat meg zsírt... Aztán folyt az olaj a tojásból, persze ezért is a qrva anyád, mert nem eszed meg. Pudingot se lehetett főzni, mert ő nem Ken össze edényt, inkább vett a boltba mindig ilyen 80 Ft-os vizezett szart, aminek köze sincs a pudinghoz. Vagy 2 évig kellett neki könyörögni, hogy főzzön már rendeset. Hála isten elváltak apámmal.
2017. nov. 22. 16:54
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel tényleg nem ártana pszichológushoz menni. Véleményem szerint, ha más csinálná meg, akkor úgy érezné rá már nincs szükség. Így ő marad a főzés királynője, hiszen nincs lehetőség bebizonyítani az ellenkezőjét.

Sajnos, majd ha saját otthonod lesz, akkor lesz csak mód arra, hogy megtanulj, pedig jó lenne már otthon megtanulni ezt-azt.

2017. nov. 22. 16:57
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
Szia! Sajnos nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, valószínűleg arra van szüksége, hogy valamiben pótolhatatlannak érezze magát. A Family Guy-ból ez a jelenet ugrott be róla, csak itt a bevásárlás a téma: [link]
2017. nov. 22. 16:59
 7/21 A kérdező kommentje:

Dettó ugyanez...

Hát igen, csak ugye nem akarja, kényszeríteni meg nem lehet..

2017. nov. 22. 16:59
 8/21 anonim ***** válasza:
45%
Prábálj meg valahogy fokozatosan bejutni a konyhába úgy, hogy amikor ő főz, akkor kuktázz neki. Hátha ha látja, hogy ügyes vagy, akkor majd lassacskán mégis enged egyedül is főzőcskézni.
2017. nov. 22. 17:02
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok, nálunk a takarítással is ez volt a helyzet. Senki sem takaríthat csak ő, csak ő tudja jól csinálni, ha nem voltunk itthon egész nap, ő akkor is koszt látott mindenhol, és azonnal takarítani kezdett. Volt, hogy azért nem mentünk valahová, mert neki mosogatnia kell, nem képzeljük, hogy itt hagyja az edényeket.
2017. nov. 22. 17:07
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
8-as, ezeknek nem lehet segíteni. Az enyém ilyenkor habzó szájjal ordibált, hogy mit kéne segíteni, nem tudsz segíteni, huzzá'el innen.
2017. nov. 22. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!