Ti is rászólnátok a gyereketekre ezért?
Ha lesz gyerekem, biztos, hogy nem fogom 18-20 évesen ilyesmi miatt cseszegetni. Egy 10 éves gyerekre még oké, ha rászólnak a szülei, hogy ne maradjon fent sokáig, de egy 18 évesre már nem kéne.
Engem is sokáig irritált az apám ezzel és egyrészt nem ért el vele semmit, mert gépeztem tovább, másrészt sosem voltak emiatt rosszabbak a jegyeim szóval felesleges volt a felhajtás.
Azért engem érdekelne mi vezetett ehhez a hangnemhez. Azért az mond valamit hogy ezt minden este el kell játszani.... Mióta is?
Őszintén: ha a fiatal felnőtt fiam élete abból állna, hogy péntek délután hazaesik, majd péntek-szombat vasárnap este úgy kell levakarnia gépről éjfélkor, miután folyamatosa a gépen lógott (vagy heti hét napon át), hát én is csak egy darabig tűrném.
"18-20 éves körüli"
Most mi van, nem tudod, hogy hány éves vagy?
Költözz el, ha nem tetszik és kész. Bár ebben az intervallumban még a 16 is benne van. Akkor meg bírd ki még két évig, aztán mehetsz, amerre látsz.
Hasonló korú fiam van. Kicsit fiatalabb.
Neki szerencsére van annyi esze, ha másnap korán kel (5.30) akkor időben lefekszik. (21.30-22.00 között).
Nagyon csalódott lennék, ha a "18-20" éves fiam olyan hülye lenne, hogy még minden nap magyarázni kéne neki, hogy 5 óra alvás után hulla fáradt lesz másnap.
Egy 12-14 éves kiskamasznál még elmegy, hogy ezzel lázad, mert szerinte felnőttes dolog sokáig fent maradni, másnap meg nem bír kikelni az ágyból magától.
Kíváncsi lennék rá, hogy nálatok hogy telnek a reggelek. Tippelek: neked elég 4 óra alvás, magadtól kelsz, mosolyogva és fitten. Még kávét is főzöl idős apádnak.
Ilyen korban nem kell ezért már szólni, ő baja, ha reggel fáradt lesz. Kifejezetten utáltam, mikor idős családtag nekiállt osztani az észt ilyenkor, hogy aludjak. Senkinek semmi köze hozzá, amíg tudok megfelelően teljesíteni.
Főleg egy 18 éves vagy idősebb gyereknél ez a hangnem már inkább szánalmas, a szülő akkor láthatóan unja az életét és a gyerekén éli ezt ki. Nem lehet komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!