Kihasználatlanság miatt el szeretnék adni valamit, amit a szüleimtől kaptam. Ti megharagudnátok a gyereketekre?
Nem vagyok szülő, de én általában ha valakinek adok valamit akkor direkt úgy próbálom meg csinálni hogy tényleg örüljön annak amit kap és használja, vagy viselje. Persze azért az idő alatt megeshet hogy megunja egy idő után, vagy már nem lesz rá szüksége és ameddig az a bizonyos dolog jó állapotban van akkor tovább adja, mindegy hogy miért cserébe olyan embernek aki azt használná is.
Most ezt a témát minden ember másképp fogja fel. Ha nem akarod hogy a szüleid váratlanul tudják meg és zokon vegyék apránként vezesd nekik elő hogy te nem használod ki eléggé a tableted és oda adnád olyannak kaki jobban kitudná használni. Szerintem ezt megfogják érteni mer gondolom nem is látják hogy te azt használod.
Ajándékot pénzzé tenni... én nem támogatnám.
Ha nincs rá szükséged add oda a szüleidnek, lehet ők hasznát vennék. Az más téma lenne, ha pénz formájában kaptad volna meg, tabletre költötted volna és most eladnád, mert mást vennél vele. De ajándékot eladni nem illik, főleg nem közeli személytől kapottat.
Örülnék, ha szólnál előtte.
Jól jöhet a családban másnak, te pedig úgyis csak fillérekért tudnád az eredeti árához képest eladni. Akkor már jobb a szüleid segítségével családon belül "elbotolni" valami másra. Te is jobban jársz.
Én meg pont vennék egy tabletet. :)
Amúgy ha tőlem kaptad volna, én nem haragudnék. Ha velük élsz úgyis látják, hogy nem használod. És miért nem használod? Már ha megkérdezhetem. Mert tényleg tervezem egy tab vételét, de ha nem érdemes, akkor inkább netbook-ot, vagy valami hasonlót veszek a lányomnak.
Nézzük sorban. A szüleidtől kaptál vmit, amit azért kaptál, mert ők úgy gondolták, hogy használni fogod. Eltelt fél év és kiderült, hogy nem használod. Miért kéne tovább tárolgatnod? Porfogónak? Attól, hogy nem adod el, ugyanúgy nem fogod használni, viszont az árából veszel vmi olyat, amit igen. Ergo ismét lesz egy olyan tárgyad, amit használni is fogsz (vagy épp egy élményed), vagyis pont beteljesíti az eredeti ajándék célját.
Ezen nincs miért megharagudni, nyugodtan add el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!