Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám halála után hazakölt...

Édesanyám halála után hazaköltözzek Apához segíteni? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok. Anya egy hete meghalt :( Apa így egyedül maradt, egy kisvárosban él. A testvérem és én pedig egy közeli nagyvárosban. Apa szegény nem túl életrevaló ami a háztartási dolgokat illeti, nem tud főzni, mosni, vasalni (nyilván megtanulná idővel mert rá lenne kényszerülve, de persze most kisebb baja is nagyobb annál). Azon gondolkodom, hogy talán jó lenne egy időre hozzá költözni, hogy főzzek, mossak, vasaljak rá, segítsek a házimunkában. De a városban dolgozom, ahol élek, így napi szinten ingáznom kéne a két hely között, ami naponta legalább két órába telne.

Még az jöhetne szóba opcióként, hogy a testvéremmel együtt felváltva látogatnánk és segítenénk neki. De talán mégiscsak jobb lenne, ha valaki vele is lakna, egy ideig legalább. Depresszióra is nagyon hajlamos.

Mit gondoltok, mi lenne a jó megoldás egy ilyen helyzetben?

2017. nov. 19. 20:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%
Ez szerintem nagyon emberfüggö. Irják a válaszolok, hogy egyedül kell ezen tullendülnie, nekem például ez nem sikerülne, megőrülnék, ha nem lenne körülöttem senki. Te tudod milyen tipus az apukád. Az meg, hogy jelenleg mit mond, nem mindig beszámithato, lehet csak nem akarja megbolygatni az életed. Persze elöfordulhat az is, hogy valoban egyedül akar lenni.
2017. nov. 19. 23:04
 12/18 anonim ***** válasza:
89%

Először is részvétem.

Szerintem a házimunkát maga is le tudja látni, sőt ilyenkor jobb, ha még szabadidejében is lefoglalja magát valamivel (tehát ellátnia magát), mivel addig sem jár az agya depresszív dolgokon, tapasztalatból írom.

Én is a hétvégéket, esetleg pár nap szabadságot javasolok, ha ki tudsz venni...mert hosszabb távon kiégnél ettől.

Testvéredet mindenképpen kérjed meg, hogy segítsen. Ő a fiú, nem? Csak azért kérdem, mert sajnos az szokás, hogy a lányokra nőkre hárítanak ilyenkor minden "kötelezettséget", míg a fiútestvértől semmit nem várnak el, ezt ne hagyd!

2017. nov. 19. 23:14
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Már írtam korábban a pár napos segítséget, de alapvetően azt tartom, hogy ha valaki nem magatehetetlen fizikailag, akkor el tudja látni magát függetlenül attól, hogy férfi vagy nő. Ha nem akarja akkor sem most, sem 2 év múlva nem fogja akarni, de senkitől nem elvárható az, hogy más életét élje. Többet segítesz azzal ha hagyod önállósodni, mintha mindent te akarsz intézni, az nem megoldás ha valaki elhagyja magát.
2017. nov. 20. 06:53
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem itt nem a házimunka a kulcskérdés, hanem az, hogy üres a lakás, ez az, amit sokaknak alapból is nehéz megemészteni, a veszteség csak rátesz erre. - Szerintem ha (akár csak egy ideig) te és a testvéred egyaránt rá tudnátok szánni minden 2. hétvégén min. 1 napot (ott alvással, hogy este is legyen társasága + legyen egy közös reggeli) + még ott tudnátok aludni egy héten egyszer (vagy min. két hetente egyszer), az elég lenne, és titeket sem viselne meg túlságosan. + Telefonáljatok rá naponta, nem azért mert SZÜKSÉGES, hanem beszélgetni egy kicsit.

Nektek kell az új rendszert kialakítanotok a saját igényeitek szerint.

2017. nov. 20. 09:01
 15/18 anonim ***** válasza:
88%

Részvétem. (Nekem tavaly halt meg anyukám.)

Szerintem tedd azt, amit mond. Ha szüksége van rád, úgyis hívni fog. Házimunkát hagyd rá, meg kell tanulnia. Vagy akkor egy életre odaköltözhetsz.

2017. nov. 20. 11:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
"Ha szüksége van rád, úgyis hívni fog" - ez egyáltalán nem biztos. Nem minden szülő akar rátelepedni a gyerekére, sőt! Apám akkor is azt mondja, hogy "semmi gond", amikor szemmel láthatólag nagy bajban van, és nem azért, mert nem tudja felmérni a helyzetet, hanem mert "nem akar terhelni".
2017. nov. 20. 12:01
 17/18 anonim ***** válasza:
13%
Arról nem a kérdező tehet, ha az apja ilyen. Ha nem szól, nem szól, senki nem gondolatolvasó.
2017. nov. 20. 16:30
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia, sajnálom! :(

Én tuti, hogy elmennék hozzá, legalább pár napra.

Biztosan el tudja látni magát, nyilván.

Csak amikor hirtelen egyedül marad abban a házban, ahol eddig ketten voltak, és akárhova néz, minden erre emlékezteti, minden csöndes...

Neked is nagyon nehéz lesz ott időzni, de ha csak megfogjátok egymás kezét, vagy beszélgettek, sokat segít az elfogadásban mindenkinek. ❤

2018. jan. 25. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!