Édesanyám halála után hazaköltözzek Apához segíteni? Ti mit tennétek?
27 éves nő vagyok. Anya egy hete meghalt :( Apa így egyedül maradt, egy kisvárosban él. A testvérem és én pedig egy közeli nagyvárosban. Apa szegény nem túl életrevaló ami a háztartási dolgokat illeti, nem tud főzni, mosni, vasalni (nyilván megtanulná idővel mert rá lenne kényszerülve, de persze most kisebb baja is nagyobb annál). Azon gondolkodom, hogy talán jó lenne egy időre hozzá költözni, hogy főzzek, mossak, vasaljak rá, segítsek a házimunkában. De a városban dolgozom, ahol élek, így napi szinten ingáznom kéne a két hely között, ami naponta legalább két órába telne.
Még az jöhetne szóba opcióként, hogy a testvéremmel együtt felváltva látogatnánk és segítenénk neki. De talán mégiscsak jobb lenne, ha valaki vele is lakna, egy ideig legalább. Depresszióra is nagyon hajlamos.
Mit gondoltok, mi lenne a jó megoldás egy ilyen helyzetben?
Ne így segits neki, legfeljebb hét végén menj át esetleg kicsit segíteni neki.
A depresszió sokkal hamarébb lesz baj, ha "segítitek", mert nem lesz mit tennie, ha el van foglalva, akkor könnyebben túljut ezen a fázison. (A depresszió terápia része az, hogy legyen elfoglaltsága és lehetöleg oylan, amit csinálni kell - fizikailag -, mert az segít kijönni belöle.
Esetleg menj el 1-2 hét táppénzre, és arra az időre költözz oda, majd utánad a tesód is ugyanannyi időre.
Így legalább az első pár hétben nem lesz egyedül, utána pedig gyakran látogassátok, főzzetek neki 2-3 napra előre pl.
Szerintem vegyél ki pár nap szabit és menj oda arra az időre, aztán látogassátok sűrűn tesóddal, meg gyakran hívjátok fel. De odaköltözni szerintem nem kell.
Nálunk a szomszédban halt meg a férj, a feleség egyedül maradt, a lánya itt lakik 2 utcára. Nem költözött haza, csak az első 2 napban itt aludt anyukájánál. Meg gyakran átjön hozzá, és mi szomszédok is segítünk neki, beszélgetünk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!