Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám összeroppant, amiért a...

Anyám összeroppant, amiért a sarkamra álltam. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Kértem itt tanácsokat korábban édesanyámmal kapcsolatban, hogy nem kezel felnőttként, stb.

Mindenki azt írta, álljak a sarkamra, legyek határozott, ne ugorjak amint szól, menjek haza ritkábban...

Megmondtam neki, hogy nem vagyok már gyerek, havonta fogok menni hozzájuk, erre teljesen kiborult, bőgött és ordibált, hogy én utálom őt, nem érti mit rontott el, miért nem szeretem...

Jelenleg kórházban van, miután beszedett mindenféle gyógyszert, amit otthon talált...

Ilyen esetben hogyan tovább? Örökké éljek vele gyerekként, vagy kockáztassam, hogy újra begyógyszerezi magát, vagy valami???

Pszichológusról hallani se akar, szerinte az kamu "sarlatánság", ami csak a lehúzásra megy...

Mit csinálhatnék??

2017. nov. 14. 10:22
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
84%

5-ös, akkor ezek szerint felnőtt emberként ne legyen élete, mert kéthetente anyucihoz kell menni?

Érdekes, én 1000km-re jöttem el, nemhogy havonta de félévente sem látnak sokszor.

Ez van, nm fogok 28 évesen csak azért otthon gubbasztani mert a szüleim nem tudnak elengedni.

2017. nov. 14. 11:00
 12/36 anonim ***** válasza:
29%

"Most telefonról nem keresgélem, de majd holnap géphez jutok, majd akkor megkeresem."

Persze, hogyne, leszámítva, hogy külön menüpont van a saját kérdéseidnek és nem kell semmit keresni rajta.

Lesz még más kamu is?

2017. nov. 14. 11:16
 13/36 anonim ***** válasza:
82%
Mivel onveszelyes a pszichiatrian a helye. Nem sok beleszolasa van, ilyen esetben viszik a zart osztalyra.
2017. nov. 14. 11:17
 14/36 anonim ***** válasza:
87%

Te vagy aki az apukájával ment haza, mert érte ment?

Semmiképp se engedj a zsarolásnak. Mondd el neki, hogy gyerekesen viselkedik, és fogadja el, hogy felnőttél. És kérdezd meg, hogy ő mennyit ült az anyja szoknyája mellett? Milyen sűrűn járt hozzá, miután elköltözött?

2017. nov. 14. 11:23
 15/36 anonim ***** válasza:
86%
Én is szivesen látnám a korábbi kérdésed, hiszen az ennek a mostaninak az alapja.
2017. nov. 14. 11:27
 16/36 anonim ***** válasza:
81%
Ha most engedsz ennek a manipulációnak és érzelmi zsarolásnak, amit művel, akkor soha a büdös életbe nem lesz normális életed, amig ő életben van. Ha újra begyógyszerezi magát, tegye csak, az ő döntése, nem a te felelősséged, elvileg felnőtt nőről van szó. Akkor fog csak leállni (és az se 2 hét lesz), ha látja, hogy következetes vagy és nem hatnak meg ezek a hisztériás kirohanásai. Ha bármi eredményt elér ezzel a viselkedéssel, soha nem fog vele leállni, jobb, ha tudod.
2017. nov. 14. 11:30
 17/36 anonim ***** válasza:
87%
Ne hagyd zsarolni magad. Mondd meg neki, hogy felnőtt vagy és önálló életed van. Köszönsz mindent, de ezt el kell fogadnia.
2017. nov. 14. 11:50
 18/36 anonim ***** válasza:
25%
11-es, azt írtam kéthetente és nem azt, hogy kétnaponta menjen. Ettől még bőven lesz privát élete. Nagyon remélem, hogy az itteni válaszolóknak nincs családja, mert ha mondjuk valami baj van, akár pszichiátriai, akár más betegség, akkor ennél a hozzáállásnál sokkal több segítség szükséges, vagy elvárható minimum, ha már szerencsétlen anyja felnevelte, az is baromi sok lemondással járt egyébként.
2017. nov. 14. 12:02
 19/36 A kérdező kommentje:

Igen, az en kerdesem volt az, amit emlitettetek paran.

Bocsi elso, hogy mobilnetrol kis kijelzon nem turkalok a kerdeseim kozott.

2017. nov. 14. 12:14
 20/36 anonim ***** válasza:
91%

Én leülnék megbeszélni vele, a dolgot, hogy így nem lehet viselkedni és zsarolni a másikat. Elmagyaráznám neki, hogy ezzel azt éri el, hogy felé sem fogsz nézni. Kezdjen valamit a saját életével ne a tiéddel foglalkozzon. Bármilyen kegyetlenül hangzik ha hagyod magad sosem lesz vége sőt egyre rosszabb lesz a helyzet. Bármiért ömgyilkos lehet ami nem tetszik neki a te életed meg tömkremegy. Mellesleg ezzel őt sem mented meg saját magától

Legyél hozzá kedves ja beszéltek de ne hagyd magad. Felnőtt ember. Ha tönkre akarja tenni magát nem tudod megakadályozni. Bármilyen szomprú ez de nem a te felelősséged hiszen mem bántod csak az életedet akarod élni. Meki is ezt kellene tennie. Valami elfoglaltságot találnia hogy ne téged nyúzzon unalmában.

2017. nov. 14. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!