Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van-e közületek olyan, akitől...

Van-e közületek olyan, akitől a szülei elvárják, hogy mindenből 5-ös/kitűnő tanuló legyen?

Figyelt kérdés
2017. nov. 7. 19:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem várták el soha, csak a magamhoz mérten teljesítsek legjobban. Ha a képességem volt az akadály elfogadták, ha a lustaság, akkor nem.
2017. nov. 8. 08:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Két ilyen embert ismertem.

A srác a négyesért már 3 hétig büntiben volt, nem mehetett sehová, se tévé, se gép csak a tanulás.

18 évesen le is lépett otthonról, de az egyetemen totál helytállt.

A leányzót viszont az anyja nem engedte el egyetemre - maximális pontszámmal jutott be orvosira -, mert ott nem lesz ötös, és akkor hiába volt minden.

Elment egy szakiskolába, színkitűnővel csinálta végig csak épp momentán a pszichiátrián "lakik", mert az anyja lelki terrorától teljesen tönkrement.

2017. nov. 8. 09:13
 13/19 anonim ***** válasza:
81%

Mivel más dolgom nem volt, elvárták.

Nem kellett dolgozzak, nem kellett házimunkát végezzek, nem segítettem még takarítani sem. Mostak, főztek, vasaltak rám, mindenem megvolt.

2017. nov. 8. 09:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen voltam, jól bele is rokkantam lelkileg.
2017. nov. 8. 14:35
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
Tőlme soha nem vártak el semmi ilyesmit. Nálunk már kiskorom óta tisztázva volt, hogy nem nekik tanulok és nem azért kell tanulni, hogy büszkék legyenek rám vagy el tudjanak dicsekedni a munkatársaiknak vagy, hogy év végén kapjak jutalomkönyvet stb., hanem magam miatt, hogy fejlődjek és jó eredményeim legyenek, azt tanulhassam, amit szeretnék. Év végén soha nem voltam kitűnő, de mindig 4,7 körül volt az átlagom, az érettségim végül minden tárgyból ötös lett. Ha egyszer-kétszer kaptam egy kettest vagy egy egyest, akkor nyilván nem örültek neki, de nem szóltak vagy nem büntettek meg miatta soha, lerendezték annyival, hogy "jó, majd legközelebb jobban készülsz és kijavítod" és így is lett.
2017. nov. 8. 15:43
 16/19 anonim ***** válasza:
83%
Egyik gyerekemtöl sem várom el.Szerintem nincs is értelme.Sőt a legtöbb ismerősöm aki diplomás sem talál megfelelő állást, szinte feleslegesen tanultak.Érettségit, szakmát elvárom, a továbbtanulás rájuk volt-van-lesz bízva.A fiamnak így is megfelelési kényszere volt, sokat szorongott alsóban pedig sosem voltam vele szigorú.Sajnálom azokat a gyerekeket akiket ekkora elvárás nyomaszt.
2017. nov. 8. 17:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek megvannak az erősségei és gyengeségei is, nagyon ritka az, amikor valaki matekból és magyarból is színötös. Én inkább humán beállítottságú vagyok, szóval a nyelvek, magyar és töri nagyon jól mennek, matekból meg épp csak görbülök, de a felvételihez bőven elég lesz egy kettes is. Épp ezért nem stresszelek rá az érettségire sem. Tanulhatok bármennyit, ha egyszerűen nincs hozzá érzékem és nem is érdekel.
2017. nov. 8. 18:53
 18/19 anonim válasza:
100%

Már általánosban annyira belém nevelte az egyik tanárom és az anyukám ezt a "mindenből-kitűnő" megfelelés- kényszert, hogy mostanra (középiskolás vagyok) már minden további nélkül egész évben az összes tantárgyból 5,0 az átlagom.

Kényszer-betegségem egyik forrása lett ez és pszichológushoz járok.

2017. dec. 19. 19:30
 19/19 anonim válasza:
46%

Szia. Nekem alsó osztalyban megkövetelték a 4esert mar kiabaltak. Most felsőben/7/ nem varjak el de en magamtol igen

Udv egy kituno tanulo 13/L

2018. márc. 12. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!