Van-e olyan ismerősötök, aki szülői/családi nyomásra kitűnő tanuló?
Figyelt kérdés
2015. okt. 12. 18:29
1/7 anonim válasza:
Hogyne.
Èn viszont a saját nyomásomra vagyok az. Engem sose szidnak a szüleim, ha rossz jegyet kapok. De elèggè maximalista vagyok ès sokáig gyötrődök a jegyeim miatt. (Csak ha sokat tanultam ès mindig sokat tanulok) Tudom ez nem jó ès erről lekell, hogy szokjak , de azon vagyok ès megyeget mondjuk úgy. Sokkal könnyebb így az èlet. Vannak ennèl nagyobb problèmák is. De attól a kitűnősèg ès a jelessèg egy nagyon szèp dolog. Ès tuti munka, szorgalom van mögötte.:)
2/7 anonim válasza:
Nyomásra senki nem lesz kitűnő, csak az, akinek egy apró löket kell.
Aki buta, azzal bármit is tesznek, nem lesz kitűnő, csak a jó képességű, de lusta gyerekeket lehet tanulásra "kényszeríteni", hogy kitűnő legyen a pl. 4,2 helyett.
3/7 anonim válasza:
Azt hiszem, anélkül is az lettem volna, de olyan szigorban nőttem fel, hogy a mai napig erős teljesítménykényszerem van. Ez talán nem lenne, ha szabadabban nevelnek.
4/7 anonim válasza:
Nem igazán lehet megérteni a kérdést a "szülői nyomás" kitétel miatt. Önmagában kényszer hatására senki nem lesz kitűnő tanuló, mert születési adottságok is kellenek hozzá. Olyan van, hogy a szülő rendszeresen ellenőrzi a tanulást, segít, kikérdezi, résztvesz a gyakorlásban, ismétlésben, felmondatja stb. azaz nem sajnálja az időt a gyerektől. Én magam ezt tapasztaltam, gyerekként és szülőként is.
5/7 anonim válasza:
Inkább csak olyan aki bátorításra. A túlzott szigor stresszesé tesz, az meg gyengíti a tanulást ugyebár.
6/7 anonim válasza:
Nem konkrétan ismerős volt, hanem én voltam az. Igenis van olyan, hogy rákényszerítik. Alapvetően teljesítménykényszeres környezetben nőttem fel, és önbizalomproblémáim voltak, kényszeresen meg akartam felelni a szüleimnek... akik ezt azzal hálálták meg, hogy egy hármas fizikadolgozatnál órákig üvöltöztek velem. Mostani fejemmel feleennyit nem foglalkoztam volna a fizikával, biosszal, föcivel, kémiával, mert nem volt értelme, úgysem számítottak volna bele a felvételi pontszámomba, ellenben lett volna szabadidőm, nem lettem volna szellemileg és fizikailag teljesen kikészülve...
7/7 anonim válasza:
Tőlem elvárták. Egy ideig teljesítettem is a követelményt, aztán rájöttem, hogy van saját személyiségem, de még huszonévesen is csak azt hallottam tőlük, hogy az iskola legyen az első és legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!