Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van közöttetek olyan, aki...

Van közöttetek olyan, aki jó/kitűnő tanuló, esetleg dolgozik, de a szülei nem becsülik meg?

Figyelt kérdés
2015. szept. 20. 22:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Nem is egy.
2015. szept. 20. 22:38
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Jelen.
2015. szept. 20. 22:40
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Vagy legalább is az egyik szülő, meg a család kb fele.

Igen, sajnos van...

2015. szept. 20. 23:04
 4/13 anonim ***** válasza:
12%

mit értesz megbescsülés alatt?

magadnak tanulsz, magadnak dolgozol mit vársz cserébe?

2015. szept. 20. 23:33
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
#4: mondjuk azt, hogy az embert ne egy darab sz..nak tartsa a fél családja, miközben sokukat többszörösen már felülmúlta.
2015. szept. 20. 23:50
 6/13 anonim ***** válasza:
96%

Szerencsére személyesen ebben nincs részem, de egy közeli barátomnak volt amíg el nem költözött.

Bár sosem volt kitűnő tanuló, erős átlag volt. De igen jó kézügyességgel rendelkezett szinte mindenhez. Gyakorlatilag az egész háznak egymaga készítette el a homlokzati szigetelését. A saját kezével csinált beépített szekrényeket a házban. Felújította a garázst és bevezette a villany. Felújította teljes mértékben a fa lépcsőjüket. De ezek nem ilyen tessék-lássék munkák voltak hanem még a szakemberek is megirigyelték volna.

Ennek ellenére az anyja folyamatosan csesztette minden hülyeségért. Egyszer a szemem előtt ordibálta le azért, mert nem nyitotta ki a kaput amikor megérkezett az autóval és hogy mekkora egy trehány gyereke van. (zenét hallgattunk és nem hallottuk amikor jön az autó) Illetve olyan is előfordult, hogy a kályha kéménycsövét nem volt hajlandó bekötni (balesetvédelmi okokból, félt hogy valamit rosszul csinál és szén-monoxid szivárgás történik) ezért kb. 2 órán keresztül ordibált vele, hogy akkor most hívhat szakembert ami pénzbe kerül, mert a gyereke nem képes megcsinálni.

Amióta elköltözött, azóta mindennek elhordja a fiát hogy mennyire cserbenhagyta amiért így elmenekült tőle és ő tehet róla. Jelenleg biciklivel jár munkába, ugyanis a benzinpénzt a tetőben okozott viharkárra kellet fordítani, persze ezért is a fia a felelős hogy nincs itt aki megcsinálja neki, mert akkor maradna pénz benzinre.

2015. szept. 20. 23:52
 7/13 anonim ***** válasza:

Engem a szüleim megbecsülnek, de a nagyobb két testvérem viszont nem. Pedig az egész családban a két nővéremnek segítettem a legtöbbet főleg a legidősebbnek mint anyagi mint más dolgokban és nem becsült meg, sőt soha nem hálálta meg. Kb 17 éves korom óta nagyban tojik rám néha előbukkan amikor pont én kellek neki akkor nyal, utána letojja a fejem és kb az egész családét, csak a szégyent hozza ránk.

A fiatalabbik nővéremmel még úgy baj nincs de sokszor ő sem becsüli meg ha a dolgaim kellős közepén ugrok az ő kedvéért bármi van akkor se mindig tudja értékelni a jó szándékomat. De ő néha azért megbecsül engem legalább, néha.

A húgom viszont nagyon megbecsül engem. Igaz sosem voltam jó tanuló úgy közepes voltam de valahogy a 20 as éveim elején sokkal jobban megértek dolgokat és a húgom aki 16 éves én segítek neki tanulni és bevallom ezzel én is tanulok mert jobban megértem a tananyagot ezzel. Igaz hogy vannak dolgok amikhez hülye vagyok, de ezezt a szüleim és sokan megmondták hogy bármennyire is szerencsétlennek tűnök nem fogok elveszni az életben mert megtudom becsülni a pénzt, tudom mikor mit hogyan kell csinálni, igaz hogy lusta vagyok de amikor tenni kell valamiért teszek is érte, és jól csinálom amit csinálok. rengeteg igen kemény problémát kellett megoldanom, a szüleimnek is sokat segítettem már az elmúlt 3-4 évben bizonyos dolgokban és igen csak meglepődtek hogy mennyire képben tudok lenni egyes dolgokkal.

2015. szept. 20. 23:55
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

attól hogy mereszted a feneked egy büfé szakon és zsebpénzért pár órát ülsz valahol máshol még messze nem szárnyaltál túl senkit

pont ellenkezöleg

2015. szept. 21. 01:38
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Amikor elkezdtem az egyetemet azt mondták soha nem leszek képes befejezni.Menjek el szépen dolgozni valmi fos helyre. Hozzáteszem a középsuliban nem tanultam semmit, egy percet sem. Egyetem mellett 2 munkám volt + néha személyi edzések stb. A diplomaosztómon azt mondták, persze nem nekem, hogy büszkék rám. A munkát folytattam, bekerültem ahhoz a gigamultihoz ahova akartam, mellette mesterszak, ahol az egyik félévben évfolyamelső voltam. Eredmény : ugyan úgy lusta szar vagyok, mert ez nem munka. Igazából ezt el kell fogadni. Az ilyen szülők nem töltik be megfelelően a szerepüket, mert ha már sikerül bizonyítanod, de úgy is találnak mindig valamit amiben hibázol.
2015. szept. 21. 01:49
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
8-as Szép általánosítás. Elmondom neked hogy a diákmunkások nagyrésze nem tud ülő semmittevő munkát találni magának, de tökmindegy. Én pl egy autóalkatrészes raktárban dolgozom ahol 9 és fél órát kell dolgoznom és elmondom neked mennyit ülök. fél órát kaja szünetben. Remek dolog lúdtalppal, és kezdetleges sérvvel ilyen melóban rohadni, mellette egyetemre járni. Szóval elhiheted hogy hova dugd fel az ilyen véleményeidet.
2015. szept. 21. 05:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!