Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? (Többi lent)

Ez normális? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Ma lementem a barátommal a ház elé, és anyu mondta, hogy ne menjek nagyon máshova mert nagyon nagyon fújt a szél, több fa is kitört, vihar volt stb.. Amit furcsálltam mert nem vagyok már kis óvodás... Végül elmentem a gimihez, de odadobtam neki erről egy SMS-t , hogy ne aggódjon jobbra, balra, hogy hol vagyok. Erre ott ülök a barátaimmal és konkrétan odajön a semmiből és mondja, hogy takarodjak haza rögtön. Arról nem is beszélek, hogy leégetett mint a szart. Merthogy ő hívott telefonon, de nekem meg éppen beadta az unalmast és random kikapcsolt magától ezért nem tudott elérni. Ezekután hazamentem, ott volt egy kis vitánk de nem ezzel kapcsolatban alakult ki, hanem más miatt. Erre tök kész voltam idegileg, ugyan még nem multam el 18, de úgyérzem, hogy 16 éves létemre úgy kezel mint valami 8-9 évest. A vita közben kiálltam magam mellett és kezdte sorolni a szokásos sablondumáit, hogy neki ne feleseljek mert megvon a barátaimtól, meg mindent felsorolt ami csak létezik (na már ez a gondolkodásmód nem normális szerintem). Aztán tiszta ideg voltam, tényleg már minden felgyülemlett bennem és megvágtam az egyik ujjamat.. Erre benyit és még emellé azzal traktál, hogy elküld az alkoholista apámhoz, meg hogy merem magam vagdosni, meg kirak a házból.. 16évesen.. De most komolyan?.. Hogy mondhat ilyet, hogy odarak az alkoholista apámhoz? Meg mintha ő egy szent gyerek lett volna, és soha nem csinált volna semmi hüly_séget.. Egyébként számomra úgy hangzott tőle, mintha sz*rna bele mivan velem, csak ő ne lásson ilyeneket ezért képes lenne kirakni a gyerekét. Tudom nekem sem kellett volna megvágni magam, sosem csináltam még ilyet, de most felgyülemlett bennem egy csomó rossz dolog.. És nekem alapból gyenge lelkem van, szükségem van valakire akinek elmondhatom a mindennapjaimat, erre elkezd fenyegetőzni hogy megvon tőlem mindent és mindenkit, ráadásul anyám nem alkalmas erre a feladatra, mert sokszor van, hogy akármit akarok neki mondani, úgyérzem hogy nem figyel rám. Volt, hogy mondta is hogy ne fárasszam őt a hülyeségeimmel.. Volt olyan is, mikor hazajött este a melóból és rajtam vezette le a dühét. Mindenbe belekötött amibe csak lehetett. Ma még megjegyezte hogy így is ki van nyalva a p*csám, holott ez rohadtul nem igaz, és nekem nem abból származik a jóllét, hogy legyen egy iphone7-em, hanem abból, hogy legyen egy lelkitársam akinek mindent el tudok mondani, mert én olyan vagyok hogyha nincs kinek kinyilvánítani az állapotom akkor befordulok.. De anyámmal ilyeneket nem lehet, mert nem nyitott és emellé még beleköt a dolgaimba is..

2017. okt. 29. 17:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
73%
Kedves kérdező, ha úgy gondolod, hogy nálad el kell fogadni a tökéletesség hiányát, akkor próbáld meg talán te is elfogadni ugyanezt anyádnál.:-) Például azt, hogy nincs mindig türelme végighallgatni a számára gyermeteg problémákat. Azt pedig ne tekintsd már olyan evidensnek, hogy ha megszült, akkor kötelessége téged jólétben tartani, ugyanis neked meg kötelességed 18 éves korodig szót fogadni neki. Nálunk ma olyan szél volt, hogy az utcában több tetőcserepet lesodort, isteni szerencse, hogy senki nem járt épp abban a pillanatban ott, csak egy parkoló autó szélvédője tört ripityára. Egész nap jártak a mentők, nem véletlenül tiltotta meg anyád, hogy elmenj, majd még telefonon se tudott utolérni - abszolút meg tudom érteni, hogy ész nélkül rohant oda, amit az SMS-ben megírtál neki. Te nem érzékeny lelkű vagy, mert akkor felfognád, miről van szó, csak egy átlagos (vagy annál kicsit önzőbb) kamasz, aki épp kifogásokat gyárt és felmentést keres a saját hülyeségére.
2017. okt. 29. 18:57
 22/40 A kérdező kommentje:
utolsó előtti: akkor csak gratulálni tudok ugyanis manapság kevés az ilyen gyerek. Utolsó: akkora h_lye vagy de komolyan. Mégis mi köze a dohányzásnak ahhoz, hogy elmentem? Annyira bírom hogy a szövegből kiragadnak egy mondatot amiből tudnak valami ellenérvet gyártani. Ha oly okos vagy akkor válasszolj az egészre kérlek.
2017. okt. 29. 18:57
 23/40 anonim ***** válasza:
79%
Az utolsó az egészre válaszolt, te ragadtál ki egy fél mondatot. Más szemében a szálkát...
2017. okt. 29. 19:07
 24/40 anonim ***** válasza:
75%

16 éves létemre úgy kezel mint valami 8-9 évest.

mert úgy is viselkedsz.

2017. okt. 29. 19:14
 25/40 anonim ***** válasza:
50%

Hát hallod, lehet, hogy rendőrnek tanulsz, de ott tuti örülni fog a pszichomókus a vagdosásnak...

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

És irigylem a 16 éves porblémáidat...

https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__heteroszexualita..

2017. okt. 29. 19:18
 26/40 anonim ***** válasza:
2017. okt. 29. 19:21
 27/40 anonim ***** válasza:
50%

16 évesen tűnsz a szex kategóriából, tündibündi.

Anyádat is erről kérdezgeted, hogy miért nem nyög a barátod? Mert akkor nem csoda, ha nem válaszol.

2017. okt. 29. 19:25
 28/40 anonim ***** válasza:
84%
Wow. A belinkelt kérdések után helyesbítenék: nem egy átlagos, csak kicsit önzőbb kamasz vagy, kérdező, hanem egy agresszív, ostoba kis pitsa, akinek a butaságánál csak az egója nagyobb.
2017. okt. 29. 19:31
 29/40 A kérdező kommentje:
igen, és most komolyan akkora ember leszel, hogy a többi kérdésemmel jössz elő? Miért és az most annyira érett dolog amit csináltál?:D Erre a kérdésre válasszolj inkább ne azzal, amit hónapokkal előbb kérdeztem. És igen baj van azzal, hogy rendőr lesz belőlem? Remélem lesz alkalmam téged meghúzni egyszer-kétszer...
2017. okt. 29. 19:35
 30/40 anonim ***** válasza:
50%
agyhalott, tudod, mit húzkodj?
2017. okt. 29. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!