Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? (Többi lent)

Ez normális? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Ma lementem a barátommal a ház elé, és anyu mondta, hogy ne menjek nagyon máshova mert nagyon nagyon fújt a szél, több fa is kitört, vihar volt stb.. Amit furcsálltam mert nem vagyok már kis óvodás... Végül elmentem a gimihez, de odadobtam neki erről egy SMS-t , hogy ne aggódjon jobbra, balra, hogy hol vagyok. Erre ott ülök a barátaimmal és konkrétan odajön a semmiből és mondja, hogy takarodjak haza rögtön. Arról nem is beszélek, hogy leégetett mint a szart. Merthogy ő hívott telefonon, de nekem meg éppen beadta az unalmast és random kikapcsolt magától ezért nem tudott elérni. Ezekután hazamentem, ott volt egy kis vitánk de nem ezzel kapcsolatban alakult ki, hanem más miatt. Erre tök kész voltam idegileg, ugyan még nem multam el 18, de úgyérzem, hogy 16 éves létemre úgy kezel mint valami 8-9 évest. A vita közben kiálltam magam mellett és kezdte sorolni a szokásos sablondumáit, hogy neki ne feleseljek mert megvon a barátaimtól, meg mindent felsorolt ami csak létezik (na már ez a gondolkodásmód nem normális szerintem). Aztán tiszta ideg voltam, tényleg már minden felgyülemlett bennem és megvágtam az egyik ujjamat.. Erre benyit és még emellé azzal traktál, hogy elküld az alkoholista apámhoz, meg hogy merem magam vagdosni, meg kirak a házból.. 16évesen.. De most komolyan?.. Hogy mondhat ilyet, hogy odarak az alkoholista apámhoz? Meg mintha ő egy szent gyerek lett volna, és soha nem csinált volna semmi hüly_séget.. Egyébként számomra úgy hangzott tőle, mintha sz*rna bele mivan velem, csak ő ne lásson ilyeneket ezért képes lenne kirakni a gyerekét. Tudom nekem sem kellett volna megvágni magam, sosem csináltam még ilyet, de most felgyülemlett bennem egy csomó rossz dolog.. És nekem alapból gyenge lelkem van, szükségem van valakire akinek elmondhatom a mindennapjaimat, erre elkezd fenyegetőzni hogy megvon tőlem mindent és mindenkit, ráadásul anyám nem alkalmas erre a feladatra, mert sokszor van, hogy akármit akarok neki mondani, úgyérzem hogy nem figyel rám. Volt, hogy mondta is hogy ne fárasszam őt a hülyeségeimmel.. Volt olyan is, mikor hazajött este a melóból és rajtam vezette le a dühét. Mindenbe belekötött amibe csak lehetett. Ma még megjegyezte hogy így is ki van nyalva a p*csám, holott ez rohadtul nem igaz, és nekem nem abból származik a jóllét, hogy legyen egy iphone7-em, hanem abból, hogy legyen egy lelkitársam akinek mindent el tudok mondani, mert én olyan vagyok hogyha nincs kinek kinyilvánítani az állapotom akkor befordulok.. De anyámmal ilyeneket nem lehet, mert nem nyitott és emellé még beleköt a dolgaimba is..

2017. okt. 29. 17:44
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
miert es ti talan egy szenr gyerekek voltatok? soha nem csinaltatok/tettetek kedves valasszolok semmi rosszat? Vagy ti ezt hogy kepzelitek? Mi az hogy ilyen vagyok? Elosszor a b_dos eletbe csinaltam ilyet, es ez akkor se akkora bun, hogy kitesz az utcara. Es igenis ha eddig figyelt volna ram akkor talan en is jobban figyelembevennem amit mond, mert szerintem meg az nem allapot, hogy 5x kell tole kerdezni valamit, mert mindegyik kerdesemnel a telefonjat nyomkodja, aztan nagynehezen sikerul ra valasszolnia valami olyasmit hogy hagyjam mar a hulyesegeimmel? Mert ez egy jo peldamutatas nem?? Ki mondta hogy majd azert csinalom mert anyuci biztos felfigyel ram? Nem pont ez volt a celom, sot azt sem akartam hogy meglassa.
2017. okt. 29. 18:21
 12/40 anonim ***** válasza:
83%

Először is próbálj lehiggadni.

Másodszor, próbálj jó viszonyt kialakítani anyukáddal. Kérdezd meg milyen napja volt, mi volt a munkában, minden nap beszélgess vele egy kicsit. Néha főzz egy teát, vigyél haza egy szelet sütit, üljetek le hosszabb időre.

Segíts neki a házimunkában kicsit többet. Ha ezeket a beszélgetéseket rendszeresíted, akkor egy idő után kialakul majd egy bizalmi, jobb kapcsolat köztetek.

Hallgasd meg őt is, és ő is meg fog téged. Ahogy kivettem a szavaidból, egyedül nevel... Szóval biztos fáradt, idegileg kimerült, hogy mindent megteremtsen neked. Kérd meg, hogy szedjen Magne B6-ot!

Nem lesz könnyű, de sok beszélgetéssel szerintem javíthatsz a kapcsolatotokon.

2017. okt. 29. 18:22
 13/40 A kérdező kommentje:
mindig megkerdezem mi volt vele a munkaban, kisebb dolgokrol eltudok vele beszelgetni, viszont azert megsem minden temarol. Sok szulo nyiltabb sokkal mert barmit meg lehet veluk beszelni az enyem meg nem, sot... Egyebkent nem egyedul nevel, van neveloapukam is. Vele meg aztan vegkepp semmit, mert mindenbol poent csinal es olyan mintha a falnak beszelnek, sot elegge serto tud lenni,mikor probalok vele egy komoly temarol beszelni de probal belole viccet csinalni...
2017. okt. 29. 18:27
 14/40 anonim ***** válasza:
23%

Nem, én sosem gondoltam magam nagyobbnak mint amilyen valójában vagyok, ha valamit nem engedett meg, nem léptem le az engedélye nélkül és nem vagdostam magam hisztis kisgyerek módjára.

És viseljék a sorsukat meg ők akarták? Hát szinte biztos vagyok benne hogy mikor gyereket terveztek nem a te képed jelent meg a szemük előtt hanem egy normális gyereké.

2017. okt. 29. 18:29
 15/40 A kérdező kommentje:
És miért te mit gondolsz? Hogy majd a te gyereked se fog semmi f_szságot csinálni 18 év alatt? Majd a tiéd is mindent tökéletesen fog csinálni hibák nélkül? Nem fog klikkesedni? Nem fog dohányozni? Nem fog rossz jegyeket hazavinni? Nem fog néha késöbb hazaérni a kelleténél? Nem fog bulizni járni vagy mi? Te kicsit el vagy valahol tévedve. Ha valamit rosszul fog csinálni majd őt is a "nem normális" kategóriába fogod elkönyvelni?:)
2017. okt. 29. 18:36
 16/40 anonim ***** válasza:
37%
Te ezeket mind csinálod, akkor mégse vagy az a kis ártatlan...
2017. okt. 29. 18:39
 17/40 A kérdező kommentje:
Hát a normális emberek tudják, hogy mi mindennel jár egy gyerekvállalás és nem úgy gondolkoznak, hogy egész élete végéig egy tündérbogyó királykisasszony lesz... Aki gyereket vállal legyen vele tisztába, hogy minden gyerek eléri azt a kort mikor már az ő felelőssége szerint gondolkodik. Akik előtt nincs meg ez a kép, azokat roppantul tudom sajnálni, elég nagy csalódás lesz.
2017. okt. 29. 18:41
 18/40 A kérdező kommentje:
hmm nem csinálom. nem klikkesedek és nem dohányzom, sőt mindig hazaérek időben. Én a maiak 99%-ról beszéltem.
2017. okt. 29. 18:43
 19/40 anonim ***** válasza:
51%
Az én gyerekem nem csinált ilyeneket:-) Bulizni eljárt, 17 éves kora után. Nem dohányzott/dohányzik, szófogadó, illedelmes, kedves, jólnevelt, kétdiplomás ember most már. De arra mindig figyelt hogy ne okozzon csalódást, ha problémája volt nem kisgyerekként hisztizett hanem értelmes emberek módjára leültünk megbeszélni, de elfogadta ha nemet mondtam valamire. Nem klikkesedett, van egy baráti köre, általános felső óta, de sosem lógtak, és jó eredménnyel végezték el az iskoláikat.
2017. okt. 29. 18:44
 20/40 anonim ***** válasza:
42%

hmm nem csinálom. nem klikkesedek és nem dohányzom, sőt mindig hazaérek időben. Én a maiak 99%-ról beszéltem.

Aha..főleg ha el se engednek csak te felnőttnek érzed magad ahhoz hogy elmenj..

2017. okt. 29. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!