Szülők válnak. Normális, hogy az egyik fél semmit sem
akar?
Figyelt kérdés
Szüleim elválnak. Szerintem jobb is lesz így nekik. Apa mindig csak a hibát kereste anyuban. Már régóta válni szeretne anyum, csak apa öngyilkossággal fenyegetőzött. Viszont most betelt a pohár. Anyum most mindenképp el akar válni. De úgy, hogy semmit se akar a közösből(ház). Anyum többet keres, mindig is többet keresett mint apum, de most albérletbe akar menni 2 gyerekkel úgy, hogy mindent apumnak hagy. Csak szerintem felelőtlenség? Megértem, hogy nem akar többet tőle semmit, de nagyon sok pénzről van szó és a házról, amin egész életükben dolgoztak. (Mindkét gyerek 18+, de még tanulnak.)
Sajnálom, hogy összeszedetlen voltam, de ki kellett adnom magamból ezt.
Igen, ebben az esetben normális. Anyad meg akar szabadulni apádtol teljesen és ennek ez a lehető legegyszerubb és leggyorsabb módja. A válás 2 tárgyalás, a vagyonmehosztas több évig huzodik
2017. okt. 28. 11:51
2/13 A kérdező kommentje:
Remélem boldog vagy.
2017. okt. 28. 11:52
3/13 anonim válasza:
Megértem hogy ki vagy bukva, nekem is elváltak a szüleim. Mi lakást vettünk anyuval, apa meg maradt a nagy házban. Aztán végül albérletbe adta. Nekem is kicsit fájt hogy a gyerekkori emlékeim abban a házban maradtak, de végül elfogadtam. Szerintem neked is ezt kellene. Apud is hasonlóan fog tenni, ha nem tudja egyedül ellátni magát egy nagy házban. Meg amúgy is, anyukád rögtön le tudja tudni az egészet, igazi bátor tettre vall, más ember csak azért hogy ne maradjon egyedül 60-70 évig is együtt él azzal akivel már rég nincs semmi közük egymáshoz. Inkább támogasd ebben, akkor is ha nehéz.
2017. okt. 28. 12:02
4/13 anonim válasza:
Már miért lenne felelőtlenség?
A gyerekekkel szemben nem az, hiszen
1. pár éven belül önállósodnak
2. az apjuktól is kaphatnak pénzt a tanulmányaik alatt
3. apjuktól is örökölhetnek.
Amúgy meg a válás a szülők dolga, főleg (majdnem) felnőtt gyerekeknek ebbe nincs beleszólásuk.
2017. okt. 28. 12:04
5/13 anonim válasza:
Anyukad ugy gondolja, mivel apukad ongyilkossagal fenyegetozott, nem vaghat semmit a fejehez, legalabb ott hagy neki mindent. En anyam is ezt csinalta. Jol alltunk anyagival, anyam keresett tobb penzt. De o kulfoldre menekult velem, mindent ott hagyott apamnak. Ket borndot szedett ossze. sZerintem azert is, mert nem akart a regi emlekkel elni, teljesen uj eletet akart kezdeni es kezdett is. Itt is lett haz, jo anyagi korulmenyek.
2017. okt. 28. 12:11
6/13 anonim válasza:
Nem felelőtlenség. Anyukád erős, anyagilag független, képes arra, hogy új életet kezdjen.
Apukád labilis. Gondolom, anyukád nem akarja még azzal is nehezíteni a helyzetét, hogy anyagilag rossz helyzetbe hozza apukádat.
És egyébként igaza van annak, hogy attól még ugyanúgy "családban marad" a vagyon, hogy apukádé lesz. Igazából neked se több, se kevesebb közöd nem lesz hozzá, mindegy, hogy anyukádé vagy apukádé.
2017. okt. 28. 12:20
7/13 anonim válasza:
Valahol meg tudom érteni, bár őszintén szólva én nem lennék erre képes, hogy mindent, amiért én is keményen megdolgoztam, otthagyjak egy érzelmi manipulátornak. A vagyonmegosztási tárgyalásokon már nem kell ott lennie személyesen, elintézi az ügyvéd és jónapot, amúgy meg ha nem volt különvagyon (örökség, ajándékozás), akkor nem egy bonyolult dolog. Eladják a házat és elfelezik az árát, aztán mindenki megy a maga útján tovább.
2017. okt. 28. 12:25
8/13 anonim válasza:
#8-as!
Ha eladnanak minding, akkor nem maradna vagyon a csaladban, ami a gyerekekre esne kesobb. Anyuka pont ezt nem akarja, de meg akar szabadulni a ferjtol, igy inkabb ott hagy neki mindent.
2017. okt. 28. 13:00
9/13 anonim válasza:
"Ha eladnanak minding, akkor nem maradna vagyon a csaladban, ami a gyerekekre esne kesobb."
Miért, szublimálna a pénz a levegőbe, vagy mi?:D Mi a garancia arra, hogy az apunál hagyott ház ott is marad a nevén a haláláig? És egyébként is: itt a szülők életéről és vagyonáról van szó, 18-20 éves gyerek ne kalkuláljon már az örökséggel, basszus. Köszönje meg, hogy eltartják és fizetik az egyetemét vagy tanfolyamát, és kalkuláljon azzal a pénzzel, amit az így biztosított végzettség birtokában majd ő megkeres.
2017. okt. 28. 13:23
10/13 anonim válasza:
Szerintem nem teszi jol, es valoszinu meg is fogja banni. Ha egesz eletukben ezert dolgoztak kozosen, akkor azt igenis felezni kellene. Most biztos ugy van vele, hogy csak minel elobb megszabaduljon a ferjtol, de kesobb rajohet hogy nem eszik ilyen forron a kasat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!