Szülők válnak. Normális, hogy az egyik fél semmit sem akar?
Szüleim elválnak. Szerintem jobb is lesz így nekik. Apa mindig csak a hibát kereste anyuban. Már régóta válni szeretne anyum, csak apa öngyilkossággal fenyegetőzött. Viszont most betelt a pohár. Anyum most mindenképp el akar válni. De úgy, hogy semmit se akar a közösből(ház). Anyum többet keres, mindig is többet keresett mint apum, de most albérletbe akar menni 2 gyerekkel úgy, hogy mindent apumnak hagy. Csak szerintem felelőtlenség? Megértem, hogy nem akar többet tőle semmit, de nagyon sok pénzről van szó és a házról, amin egész életükben dolgoztak. (Mindkét gyerek 18+, de még tanulnak.)
Sajnálom, hogy összeszedetlen voltam, de ki kellett adnom magamból ezt.
Anyukád helyében nem kapkodnám el, hanem átgondolnám.
A helyében is mindenképpen elköltöznék, de attól még nem szűnik meg az 50% tulajdonom a házban, mert az gondolom mindkettőjük nevén van.
Ha nincs is kettőjük nevén, az csak egy formaság, mert házasfelek esetén közösnek számít, ... kivéve, ha apádé volt, vagy ő örökölte a házasságuk alatt, de a leírásodból úgy gondolom közös tulajdon.
A válást megindíthatja és ha apád nem hajlandó eladni és felezni, akkor indítanék "közös tulajdon megszüntetése" iránti pert, amin jelen sem kell lennie, az ügyvédje képviselheti.
A fene sem tervezné a nagyon hamar bekövetkező öregkorát albérlőként(ha a gyerekeket már nem is számolom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!