Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők válnak. Normális, hogy...

Szülők válnak. Normális, hogy az egyik fél semmit sem akar?

Figyelt kérdés

Szüleim elválnak. Szerintem jobb is lesz így nekik. Apa mindig csak a hibát kereste anyuban. Már régóta válni szeretne anyum, csak apa öngyilkossággal fenyegetőzött. Viszont most betelt a pohár. Anyum most mindenképp el akar válni. De úgy, hogy semmit se akar a közösből(ház). Anyum többet keres, mindig is többet keresett mint apum, de most albérletbe akar menni 2 gyerekkel úgy, hogy mindent apumnak hagy. Csak szerintem felelőtlenség? Megértem, hogy nem akar többet tőle semmit, de nagyon sok pénzről van szó és a házról, amin egész életükben dolgoztak. (Mindkét gyerek 18+, de még tanulnak.)

Sajnálom, hogy összeszedetlen voltam, de ki kellett adnom magamból ezt.

2017. okt. 28. 11:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád helyében nem kapkodnám el, hanem átgondolnám.

A helyében is mindenképpen elköltöznék, de attól még nem szűnik meg az 50% tulajdonom a házban, mert az gondolom mindkettőjük nevén van.

Ha nincs is kettőjük nevén, az csak egy formaság, mert házasfelek esetén közösnek számít, ... kivéve, ha apádé volt, vagy ő örökölte a házasságuk alatt, de a leírásodból úgy gondolom közös tulajdon.

A válást megindíthatja és ha apád nem hajlandó eladni és felezni, akkor indítanék "közös tulajdon megszüntetése" iránti pert, amin jelen sem kell lennie, az ügyvédje képviselheti.

A fene sem tervezné a nagyon hamar bekövetkező öregkorát albérlőként(ha a gyerekeket már nem is számolom)

2017. okt. 28. 14:17
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 28. 15:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen, én is anyumért aggódok. Ha most odaad mindent, később nagyon megbánhatja... Én csak azt szeretném, ha ő boldog lenne, ezért örülök is a válásuknak. De nem szeretném, hogy emiatt egész életében albérletben éljen és ezért rosszabb legyen az életszínvonala. Engem egyáltalán nem érdekel az örökség... Jajj istenem, remélem jó messze van az még! Sőt még az egyetemet sem kell fizetni, mivel állami támogatott vagyok. De had érdekeljen már az, hogy a számomra legjobban szeretett személy szerintem nagy hibát követ el.
2017. okt. 28. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!