Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális? (Többi lent)

Ez normális? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Ma lementem a barátommal a ház elé, és anyu mondta, hogy ne menjek nagyon máshova mert nagyon nagyon fújt a szél, több fa is kitört, vihar volt stb.. Amit furcsálltam mert nem vagyok már kis óvodás... Végül elmentem a gimihez, de odadobtam neki erről egy SMS-t , hogy ne aggódjon jobbra, balra, hogy hol vagyok. Erre ott ülök a barátaimmal és konkrétan odajön a semmiből és mondja, hogy takarodjak haza rögtön. Arról nem is beszélek, hogy leégetett mint a szart. Merthogy ő hívott telefonon, de nekem meg éppen beadta az unalmast és random kikapcsolt magától ezért nem tudott elérni. Ezekután hazamentem, ott volt egy kis vitánk de nem ezzel kapcsolatban alakult ki, hanem más miatt. Erre tök kész voltam idegileg, ugyan még nem multam el 18, de úgyérzem, hogy 16 éves létemre úgy kezel mint valami 8-9 évest. A vita közben kiálltam magam mellett és kezdte sorolni a szokásos sablondumáit, hogy neki ne feleseljek mert megvon a barátaimtól, meg mindent felsorolt ami csak létezik (na már ez a gondolkodásmód nem normális szerintem). Aztán tiszta ideg voltam, tényleg már minden felgyülemlett bennem és megvágtam az egyik ujjamat.. Erre benyit és még emellé azzal traktál, hogy elküld az alkoholista apámhoz, meg hogy merem magam vagdosni, meg kirak a házból.. 16évesen.. De most komolyan?.. Hogy mondhat ilyet, hogy odarak az alkoholista apámhoz? Meg mintha ő egy szent gyerek lett volna, és soha nem csinált volna semmi hüly_séget.. Egyébként számomra úgy hangzott tőle, mintha sz*rna bele mivan velem, csak ő ne lásson ilyeneket ezért képes lenne kirakni a gyerekét. Tudom nekem sem kellett volna megvágni magam, sosem csináltam még ilyet, de most felgyülemlett bennem egy csomó rossz dolog.. És nekem alapból gyenge lelkem van, szükségem van valakire akinek elmondhatom a mindennapjaimat, erre elkezd fenyegetőzni hogy megvon tőlem mindent és mindenkit, ráadásul anyám nem alkalmas erre a feladatra, mert sokszor van, hogy akármit akarok neki mondani, úgyérzem hogy nem figyel rám. Volt, hogy mondta is hogy ne fárasszam őt a hülyeségeimmel.. Volt olyan is, mikor hazajött este a melóból és rajtam vezette le a dühét. Mindenbe belekötött amibe csak lehetett. Ma még megjegyezte hogy így is ki van nyalva a p*csám, holott ez rohadtul nem igaz, és nekem nem abból származik a jóllét, hogy legyen egy iphone7-em, hanem abból, hogy legyen egy lelkitársam akinek mindent el tudok mondani, mert én olyan vagyok hogyha nincs kinek kinyilvánítani az állapotom akkor befordulok.. De anyámmal ilyeneket nem lehet, mert nem nyitott és emellé még beleköt a dolgaimba is..

2017. okt. 29. 17:44
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
44%
Te a tipikus este vagy azoknak a tiniknek, akiknek amúgy nincs problémájuk ezért kreálnak maguknak.
2017. okt. 29. 17:48
 2/40 anonim ***** válasza:
74%

Ha anyud direkt megkér, hogy ne menj el máshova, nem tudtad volna ezt az egy napot hanyagolni? A barátaiddal is lehet ám SMS- ben beszélgetni, nemcsak anyukáddal.

Kvittek vagytok, mert te meg az ő kéréseit, érzelmeit veszed szarba.

2017. okt. 29. 17:54
 3/40 A kérdező kommentje:
már elnézést, de te mi a jó istenből gondolod, hogy nincs problémám? Nem beszéltem a hátteremről úgyhogy nemhiszem hogy ilyen következtetéseket le tudnál vonni a szövegből. Nagyrészt nem a mai vitánk miatt csináltam amit csináltam, hanem azok miatt, ami hosszú idők óta bennem vannak. Ez csak rátett, mert elegem van hogy semmi támogatást nem kapok a szüleimtől és érdekes módon mindig csak akkor figyelnek fel rám, ha valamit nem az elvárásaiknak megfelelően csinálok...
2017. okt. 29. 17:55
 4/40 A kérdező kommentje:
alapból, nem mentem volna ki. Ez az egész úgy történt,hogy lementem a ház elé a barátommal, majd egyszer csak közölte velem, hogy ki kell menni fél négyre a gimihez, mert megígérte a barátjának... Nos én már itt azt nem értettem, hogyha másnak ígérkezett akkor engem miért hívott ki,de mivel már napok óta nem láttam és akkor még a szél se fújt annyira, így gondoltam hogy küldök anyunak egy sms-t, hogy leléptem. Egyébként a gimi jó ha 300 méterre van tőlünk, nem értem miért volt ez akkora táv, hogy ne engedjen el oda..
2017. okt. 29. 17:59
 5/40 anonim ***** válasza:
29%

Gondolom ha már ilyen nagy felnőtt 16 éves vagy, akkor a szüleid pénze se kell, dolgozol és eltartod magad igaz?

Az anyukád megkért valamire de te b*sztál rá, mégis mit vársz? Én kizártalak volna ha annyira csavarogni akarsz.

2017. okt. 29. 18:02
 6/40 A kérdező kommentje:
már nehararagudj nem a pénzzel kéne itt jönni, ha annyira nagy terhükre válik hogy eltartsanak akkor miért szültek meg? Elég érdekes lenne ha anyám ezt vágná hozzám, ha már egyszer megszült akkor tartson is el mert ez a kötelessége 18 éves koromig. Ha kiesne a száján tuti el is mennék a háztól. Amúgy meg nem a kérésére b_sztam ahogy te mondtad, ha annyira b_sztam volna rá akkor valószínűleg nem írtam volna neki, csak fogtam volna magam aztán mentem volna. És a többi dologra, mondjuk arra, hogy nem figyelnek rám eléggé, arra érdekesmód nem tudtál válasszt adni:)
2017. okt. 29. 18:09
 7/40 anonim ***** válasza:
35%
Úgyis megmagyarázod, felesleges válaszolni.
2017. okt. 29. 18:09
 8/40 anonim ***** válasza:
41%

Igen, csak akkor ne csodálkozz, hogy anyád kiakad, mert juszt se azt csinálod, amit mond. Érdekes, tőle fordított esetben te elvárod, hogy figyeljen rád. Ő megkért valamire, te csavartál rajta egyet. Ha még nem is írtál volna neki, akkor lennél egy országos tahó. Nehogy már azért legyél jófej, mert írtál egy SMS- t, hogy informáld valamiről, amit MEG SE ENGEDETT.

Ezt nem tudom, miért fogod fel ilyen nehezen.

2017. okt. 29. 18:13
 9/40 anonim ***** válasza:
41%

Hidd el, ha tudják előre hogy ilyen leszel, nem szül meg anyukád.

Ne csak akkor legyél felnőtt mikor mászkálni kell, hanem a felelősségvállalásnál is. És azért kezelnek kisgyerekként mert úgy is viselkedsz. Az hogy elkezded vagdosni az ujjad hogy anyuci biztos észrevegye azt majd jól megsajnáljon...

2017. okt. 29. 18:14
 10/40 A kérdező kommentje:
nem magyarazom meg csak a hulye valasszokat amiket meg lehet epp esszel. Es igenis meg lehet magyarazni hogy a szulonek ugyanugy nincs joga ezzel faggatozni hogy eltart, ha mar egyszer erre vallalkozott viselje a sorsat. Sajat akarata volt:)
2017. okt. 29. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!