Szerintetek ez így korrekt lenne? Ilyen módon kérni, hogy
a közös költségekbe beszálljon?
Figyelt kérdés
Párom felnőtt fiáról van szó. Évek óta dolgozik, de jó szülők módjára mi sosem kertünk tőle egy fillért sem a rezsibe, karjára. Azt mondta, hogy ezt ő nagyon köszöni mert így tud félre tenni, ha majd saját lakást akar a párjával. Viszont van még 2 kistestvére, akiket el kell tartanunk. Az az igazság, hogy mi hónap végén már nagyon szűkösen jövünk ki, de a nagyfiunak még akkor ia futja akár cigire, pizzára, jó cuccokra, kocsikazni...stb. Közben kiderült, hogy az évek alatt nem is tett le pénzt. Párom nagyon mérges rá, és most el akarja tőle várni hogy havonta x összeggel szálljon be a rezsibe. Sajnos én ebbe nem szólhatok bele mert az ő fia nem az enyém, igaz gyerekkora óta nevelem. Én amellett vagyok hogy pl havonta vásároljon be és ezzel is segítve minket. Szerintetek miket es milyen értékben kérhetnék hogy vegyen havonta? Akiknél hasonló felállás van, nálatok hogy működik ez? Vagy legyen amit az apja akar, kérjünk pénzt?
8-aska, 20 ezer HOl elég? Minimum! 40 lenne a reális - kaja és rezsi.
Kérdező: igen, kérjetek tőle, már csak a hazudozása miatt IS, egyébként meg szarban lesz, ha elköltözik, vagyis a párja, merthogy tuti, hogy őneki kell mindent fizetnie, mert a fiatalúr elhülyéskedi.
2017. okt. 26. 14:41
32/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat, és hogy valamelyest felnyitottátok a szemünket. Meg fogom írni mire jutottunk, hátha más is olvassa a jövőben és tanul belőle.
2017. okt. 26. 15:07
33/42 anonim válasza:
Egyebkent ez nagyon jo, ezt latod en se ertem, a mi, ha mar elmultam 30 nem is vagyok a gyereked-re tenyleg a legfrappansabb valasz, hogy igazad van, akkor cuccoljunk egyutt a nagyihoz.
2017. okt. 26. 15:10
34/42 anonim válasza:
Én ebben az esetben szerintem odaadnék neki 2-3 számlát, illetve egy hosszabb bevásárlólistát minden hónap elején, hogy legyen szíves elintézni.
2017. okt. 26. 16:01
35/42 anonim válasza:
Kísérjen el titeket nagybevásárolni, és fizesse ő. Nem tudom, nálatok mennyi, nálunk ez 25-30ezer Ft. Annál többet gondolom úgyse kérnétek, viszont így tökéletesen látja, mire megy el a pénze.
Vagy nyomjatok a kezébe pár csekket, hogy fizesse be.
2017. okt. 26. 18:16
36/42 anonim válasza:
Hát kérdező, kb. mintha a bátyámról írtál volna.
Egy az egyben. Annyi a szerencsétek, hogy valamennyire időben léptek. Szüleim ezt nem tették meg, most anyám nyugdíjasan mos-főz-takarít a drága 32 éves férfira, aki még mindig azt hiszi, hogy a királyrák és 50 ezer forintos cipő alanyi jogon jár neki, mert heréi vannak. Már elnézést.
Én a helyedben már a cuccait sem mosnám.
Drukkolok, remélem párod keményen fellép.
2017. okt. 26. 23:22
37/42 anonim válasza:
Utolsó!
Még mindig "péniszirigy" vagy, hogy a bátyád heréit veszed a szádra??!
-ba... -be...
2017. okt. 27. 06:05
38/42 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Jelenleg költözés előtt állunk párommal, tőlünk sem kérnek, de látják, hogy spórolunk is ezerrel, plusz természetes, hogy beszállunk ebbe-abba vagy bevásárolunk. Teljesen elfogadható, hogy kértek tőle x összeget, vagy intézze a bevásárlást. Akár maga is eldöntheti melyik jobb neki, a végén az lesz, hogy "lehúzzátok pénzzel", lehet a bevásárlásos ötlet jobb. Mikor még nem tudtam mi mennyi eléggé megdöbbentem egy-egy bevásárlás alkalmával, hogy ennyi termék ennyiért? Ő is meg fog döbbenni, és szerintem el is szégyelli magát.
2017. okt. 27. 09:54
39/42 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát, beszéltünk vele ( vagyis párom).Annyiban maradtunk,hogy a havi jövedelme harmadát leteszi az apjának, ebből párom kiveszi amire szükség van,a többit párom fogja gyűjteni neki egy külön számlán. Igy is marad több mint 150 ezer forintja amivel azt csinal amit akar. Előbb nem akart belemenni a fiatal úr, de megmondta párom ,hogy akkor mehet albérletbe már holnaptól. Szóval úgy néz ki, ez a verzió marad. A többi majd a jövő zenéje. :-/
2017. okt. 27. 11:31
40/42 anonim válasza:
Ja hogy harmad jövedelem mellett marad ennyi pénze... hát akkor azért az nem laza. Elég szomorú, hogy magától nem jutott eszébe segíteni. Na meg, ha ennyire nem tud bánni a pénzzel, hogy majd' 250ezerből egy forintot se tud félretenni, akkor itt később is gondok lesznek az életben.
Karácsonyi ajándéknak pénzügyi tanfolyamot javaslok a fiatalúrnak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!