Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez így korrekt...

Szerintetek ez így korrekt lenne? Ilyen módon kérni, hogy a közös költségekbe beszálljon?

Figyelt kérdés
Párom felnőtt fiáról van szó. Évek óta dolgozik, de jó szülők módjára mi sosem kertünk tőle egy fillért sem a rezsibe, karjára. Azt mondta, hogy ezt ő nagyon köszöni mert így tud félre tenni, ha majd saját lakást akar a párjával. Viszont van még 2 kistestvére, akiket el kell tartanunk. Az az igazság, hogy mi hónap végén már nagyon szűkösen jövünk ki, de a nagyfiunak még akkor ia futja akár cigire, pizzára, jó cuccokra, kocsikazni...stb. Közben kiderült, hogy az évek alatt nem is tett le pénzt. Párom nagyon mérges rá, és most el akarja tőle várni hogy havonta x összeggel szálljon be a rezsibe. Sajnos én ebbe nem szólhatok bele mert az ő fia nem az enyém, igaz gyerekkora óta nevelem. Én amellett vagyok hogy pl havonta vásároljon be és ezzel is segítve minket. Szerintetek miket es milyen értékben kérhetnék hogy vegyen havonta? Akiknél hasonló felállás van, nálatok hogy működik ez? Vagy legyen amit az apja akar, kérjünk pénzt?
2017. okt. 26. 10:55
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
89%

rendes akarsz lenni, de ő meg évek óta nem rak félre egy forintot sem, pedig azért nem ad nektek semmit.

így sose fog elköltözni és rajtatok marad

2017. okt. 26. 12:30
 22/42 A kérdező kommentje:
Tudom, jól tudom.. :-( de mit tehetek párom gyereke, van egy határ amin túl már nem szólhatok bele, maximum elmondom a véleményem. :-/
2017. okt. 26. 12:36
 23/42 anonim ***** válasza:
87%
Az a baj hogy az elet nem igy mukodik. En a helyedben kernek tole penzt . Azt mondod havi100 ezret letudna tenni ...az rengeteg penz. Ebbol boven bele adhatna a rezsibe. Hiszen o is abban a lakasban el. Az a gond hogy a kedvessegeddel nem fogja sosem megtanulnim hogy mi mennyibe kerul nem tud majd felelosseget vallalni..ha alberletbe menne mi lenne a biztositek arra hogy a lakas berleti dijat nem koltene el..
2017. okt. 26. 12:39
 24/42 anonim ***** válasza:
78%

te nevelted, te pénzedből, van beleszólásod.

ha nem tetszik neki, lehet menni albiba

2017. okt. 26. 12:40
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nem tud beosztani, jobban jártok, ha fizetéskor ad egy fix összeget. Nem biztos, hogy pár nappal fizunap előtt be tud majd vásárolni 10-15 ezerért, te meg hiába számítasz rá.
2017. okt. 26. 12:46
 26/42 anonim ***** válasza:
Mi ezt régen úgy csináltuk, hogy minden hétvégén közösen mentünk tescoba, mindenki bele tette a kocsiba, amit akart, és egyik héten mi fizettük az egédzet, másik héten apósék és a fiúk cipelték a csomagokat.
2017. okt. 26. 12:59
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben nem ad bele mindenbe, megmondanám, az évek alatt összespórolt pénzből (ha nincs, ő baja) menjen most már albérletbe, jövő hónaptól, hogy rájöjjön, mi az élet. Amíg a gyerekek segge ki van nyalva, addig nem nőnek fel, lehetnek akár 40 évesek is, mély víz, tessék felnőni. Ti nem akarjátok elengedni, ahogy olvasom, sajnáljátok jaj szegény mi lesz vele... hát megtanul élni, ennyi.
2017. okt. 26. 13:02
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 (lassan 21)éves lány vagyok, párommal ketten élünk albérletben ő 23 éves. 1.5 éve élünk együtt, anyukámék/ és párom anyukája a kaucióba segítettek bele, de azóta ketten oldjuk meg a kiadásokat.

Nem tudom felfogni se, hogy hogy lehet valaki ilyen "kényelmes" mint a nevelt fiad. (Mielőtt összeköltöztem párommal ő már külön bérelt egy szobát) Eszünk ágában se volt a szülők nyakán maradni.

Gondolom neki így egyszerű, mert nem kell főzni, mosni, mosogatni, háztartást vezetni,de ha a párkapcsolathoz nagyfiú, legyen ahhoz is nagy, hogy elköltözzön és alakítsa a saját életét. Szóval én biztos kiadnám az útját, még csak lelkiismeret furdalásom se lenne, mivel jobban keres, mint ti,és nem pucér seggel rakjátok ki. Az első 1-2 hónap nehéz lenne (nekünk is az volt) de mostmar megfelelően tudunk bánni a pénzzel. Ő is rákényszerülne, és a későbbiekben belátja, hogy jót tettetek vele.

Mondjuk nálunk családi vonás, hogy mindenki hamar saját lábra áll. Édesanyám Erdélyből jött át 19 évesen, dolgozni. Hazavitte a fizetése felét és odaadta nagyimnak,de élte az életét.

2017. okt. 26. 13:38
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

"a párommal közös keresetünkből fizettük neki a sulit, jogsit, motort, kocsit...stb.."

Még lakást nem vettetek neki.

Lehet, hogy azt várja, hogy megkérdezzétek tőle, hogy hol szeretne egyet, és hány szobás legyen?!

2017. okt. 26. 14:05
 30/42 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nagyon el lett kényeztetve, és valóban korához képest olyan mint egy gyerek de erről főként párom tehet, mindig mindent megadott neki amit kiejtett a száján. Ilyenkor meg már késő, ilyenkor vannak a problémák. Igen, nagyon sok fiatal már amint dolgozni kezd, de van aki már a fősuli alatt is elmegy albérletbe, próbálgatja az önálló életet és eleve nem akar a szülein élősködni, de sajnos itt más a helyzet.
2017. okt. 26. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!