A párom a fejébe vette, hogy ezután ő akarja nevelni a fiát, aki jelenleg az anyjával él. Hogyan beszéljem le róla még mielőtt komoly költségekbe verné magát a semmiért?
Sem anyagilag nem tudná megoldani a helyzetet sem egészségileg nem lenne képes ellátni a fiát. Így nem lenne olyan bíró, aki neki ítélné, de legalább fizethetné a perköltséget...
A fia 8 éves és 4,5 éve váltak el. A fia az anyjával maradt közös megegyezés alapján.
Mi 3 éve vagyunk együtt és az előző kapcsolatomból született gyermekeink is velünk élnek. Tudom, hogy sokat jelentene neki, ha ő nevelhetné, de ez nem feltétlenül szolgálná a fia érdekét.
Kedves Kérdező!
A te gyerekeid veled vannak, miért fáj az neked , ha a párod is szeretné maga mellett tudni a saját gyerekét?
komoly költségek? esetleg kevesebb jutna nektek?
Igazi párkapcsolatban az ember maximálisan támogatja a párját!
És az anyukánál van valami gond, amiért nem jó ott a gyereknek? Ha nincs, akkor nem kéne megbolygatni szegényke életét.
Inkább azt szervezzétek meg, hogy a párod minél több időt tölthessen a gyerekével.
Az pedig teljesen természetes vágy, hogy a gyerekével szeretne élni. A te gyerekeid is veled vannak, nem a volt pároddal.
Szóval valahogy azt kéne erősíteni benned, hogy te megérted, de most inkább kezdjétek azzal, hogy több időt töltenek együtt, ne pedig rögtön pereskedni akarjon.
3: Nem kéne hülye pi... ni, amíg nem is tudjuk, hogy miről van szó.
Múltkor is volt egy hasonló kérdés. Az apuka szerette volna a két gyereket. Csak éppen egy két szobás lakásban laktak, ami a nőé volt, a nő két gyerekével. És nyilván nem lett volna ideális 4 gyereknek egy szobában. Apukának meg nem volt semmije. Szóval nem mindig a nő a hülye.
A ház nem az enyém, hanem a gyermekeimé, én és a volt férjem csak haszonélvezők vagyunk.
Nem ránk jutna kevesebb, hanem magára, mert most csak táppénzt kap és ez a közeljövőben nem is fog változni. Fél éve volt agyvérzése, aminek következtében a jobb oldala lebénult és a beszéde is elég nehézkes. A gyerek tökéletesen jó helyen van az anyjánál. Semmiben sem szenved hiányt.
Én támogatom a páromat, de azt is pontosan tudom, hogy most nem a józan ész beszél belőle, hanem a betegsége miatti ijedtség. Próbálok, próbálunk vele beszélni én is és az édesanyja is, de eddig eredménytelenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!