Szerintetek ez így korrekt lenne? Ilyen módon kérni, hogy
a közös költségekbe beszálljon?
Figyelt kérdés
Párom felnőtt fiáról van szó. Évek óta dolgozik, de jó szülők módjára mi sosem kertünk tőle egy fillért sem a rezsibe, karjára. Azt mondta, hogy ezt ő nagyon köszöni mert így tud félre tenni, ha majd saját lakást akar a párjával. Viszont van még 2 kistestvére, akiket el kell tartanunk. Az az igazság, hogy mi hónap végén már nagyon szűkösen jövünk ki, de a nagyfiunak még akkor ia futja akár cigire, pizzára, jó cuccokra, kocsikazni...stb. Közben kiderült, hogy az évek alatt nem is tett le pénzt. Párom nagyon mérges rá, és most el akarja tőle várni hogy havonta x összeggel szálljon be a rezsibe. Sajnos én ebbe nem szólhatok bele mert az ő fia nem az enyém, igaz gyerekkora óta nevelem. Én amellett vagyok hogy pl havonta vásároljon be és ezzel is segítve minket. Szerintetek miket es milyen értékben kérhetnék hogy vegyen havonta? Akiknél hasonló felállás van, nálatok hogy működik ez? Vagy legyen amit az apja akar, kérjünk pénzt?
nyugodtan kérhettek, mert ha tényleg rakná a pénzt, akkor érhető, hogy látható időn belül elköltözik, de így elszórja és örökre ott marad veletek.
ő fia, igazából ő szava dönt. de amúgy a fiú is érdekes, hogy esze ágában sem volt egy számlát legalább befizetni vagy valami. kajáját amúgy ő fizeti és egyebeket? vagyis csak a számlákat fizetitek ti?
mert akkor max annyit illik kérni, de nem tudom, hogy 10-rel ki lesztek e segítve.
2017. okt. 26. 11:00
2/42 anonim válasza:
Én is fix összeget kérnék. Legfeljebb félre raknám én, úgy tűnik ő úgysem fogja.
2017. okt. 26. 11:02
3/42 anonim válasza:
Szerintem te ebből teljesen maradj ki.
2017. okt. 26. 11:04
4/42 anonim válasza:
Kérjetek pénzt. Ha ennyire egoista és/vagy nem tud bánni a pénzzel, akkor annyit, amennyi a rezsi ráeső része, plusz amit félre tudna tenni, azt gyűjtsétek neki. Esetleg köttessetek vele lakáskasszát, ha kéróra gyűjt. Mondjuk ha ez már évek óta tart, és gyakorlatilag átvágott és kihasznált benneteket, akkor közölném vele, hogy keressen a párjával albérletet, mert december elsejétől már ott fog lakni, vagy a híd alatt.
2017. okt. 26. 11:05
5/42 anonim válasza:
Megmondanám az apja helyében, hogy mivel bebizonyosodott, hogy nem takarékoskodik, hanem csak eltartatja magát, ezért változik a felállás.
A következő fizetéstől övé minden rezsi 1/3-a és az étkezésbe, valamint a háztartási költségekbe szálljon be arányosan. Ezt az összeget ti tudjátok, hogy mennyit költötök havonta.
Ezenkívül, ha ott akar lakni nálatok, akkor követeljétek meg, hogy nyisson lakáskasszát!
Ha ezek nem tetszenek neki, mehet albérletbe.
2017. okt. 26. 11:11
6/42 anonim válasza:
Volt már hasonló kérdés itt és a válaszommal le voltam pontozva. Anyám is pedagógus volt, én is olyasfélét végeztem (bár nem gyakoroltam), de pedagógiailag az a helyes, ha a szülő az ilyen "költségtérítéses" dolgot is megtanítja a felnőtt gyerekének, nagyjából ezzel fejeződik be a gyereknevelés. Vagyis az a helyes, ha a felnőtt, kereső gyerek valamennyi, az őrá eső költséggel "beszáll" és tudatosodik benne, hogy ő is felnőtt és felelősségteljes ember és nem eltartott gyerek.
2017. okt. 26. 11:35
7/42 anonim válasza:
Kérjetek tőle pénzt.Elvileg felnőtt ember, férfi. Így soha nem tudatosítjátok benne, hogy az életének vannak anyagi vonzatai is.De készüljetek fel arra is, hogy ez neki nem fog tetszeni. És igenis jogod van neked is beleszólni, hiszen a fiatalúr a te pénzedből is él, és mint írtad,te is kiskora óta neveled.
2017. okt. 26. 11:48
8/42 anonim válasza:
most ad a villanybe, vízbe, gázba
ez kb 20ezer forint.
nem a gyerek tehet róla, hogy nem jöttök ki hó végén
2017. okt. 26. 11:50
9/42 anonim válasza:
Milyen a kapcsolatod a férjed fiával akit gyerekkora óta nevelsz? Azt gondolom,hogy nyugodt szívvel megbeszélheted vele a kiadásokat amelyek főként az eltartására vonatkoznak.Szerintem nem sok ha 20 000ft (húszezer)ft-ot kérsz,hiszen az átlagszülők többsége is ennyit szokott kérni.A pénzt kérd ne a bevásárlást,te pontosan tudod mire elég az összeg.Elég szomorú,hogy nem jut eszébe magától felajánlani az összeget a felnőtté vált gyereknek!
2017. okt. 26. 11:51
10/42 anonim válasza:
#8 A kaja rá eső részéről megfeledkeztél.
BŐVEN 20.000 Ft feletti összegről beszélünk.
Egyébként te nem örülnél neki,ha havi 20.000-rel több maradna a zsebedben,függetlenül attól,hogy mennyire keresel jól?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!