Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja az embereket...

Miért zavarja az embereket itt gyakorin, ha egy számára vadidegen ember még nem költözött külön a szüleitől?

Figyelt kérdés

Itt savazzák állandóan azokat, akik még tanulnak és otthon laknak, vagy épp végeztek a sulival és még kicsi a fizetésük, valamint nincs párkapcsolatuk vagy olyan barátjuk, akivel megtehetik, hogy külön költöznek, esetleg saját lakást akarnak venni, erre spórolnak és nem akarnak 100 ezret csak a lakhatásukra fizetni és idegenekkel lakni.

A való életben meg akárhányszor ez a téma felmerül, senki nem kezd el rosszakat mondani, a 40-50 feletti felnőttek meg mondják is, hogy milyen jó dolog a szülőkkel lakni.

De egy kérdésem van csak, légyszi erre válaszoljatok: miért fáj az embereknek, hogy egy idegen még nem költözött el?

2017. okt. 16. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
33%

Nem vagyok pesti, de laktam fent, igaz nem albérletben.Azért voltam fiatal a 21.században is, öreg még nem vagyok.Elhiszem, hogy drága, de sajnos ez van.

Az is szomorú, hogy rengeteg diplomás nem tud elhelyezkedni, vagy ha igen, bagóért.Míg van aki egy baromi jó szakmunkás, vállalkozó mellette esetleg, de lehet sima beosztott is, mégis több százezret keres egy hónapban.Nem feltétlen a diplomás fog egy bizonyos színvonalon élni.

2017. okt. 18. 19:03
 72/86 A kérdező kommentje:
De ha tudod, hogy drága, és "ez van", akkor értsd meg, hogy nem mindenki dobbanthat otthonról, ahogy vége a giminek.
2017. okt. 18. 19:11
 73/86 anonim ***** válasza:
33%

Jogos, biztos sokkal nehezebb Pesten, mint vidéken.De szerencsére mindenki maga dönt mit választ.Ha külön akar élni, akkor vagy meglép Pestről, vagy marad, de akkor bizony a szülőkkel.

Bár sok embertől hallottam, hogy egyetemet levelezőn végzi, mellette dolgozik, és úgy él külön a párjával albérletben.Ezt mindenki maga dönti el.

2017. okt. 18. 19:23
 74/86 A kérdező kommentje:
Albérlet is egy megoldás. Ha van párod, úgy nem is annyira vészes. De félretenni abból saját lakásra nem tudsz... Ha egyedül élsz, akkor kb semmiképp, ha párral, akkor nehézkesen. Nem mindenkinek van párja sajnos.
2017. okt. 18. 19:25
 75/86 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, és 20 évesen nem bérlőtársakkal laktam tizenévvel ezelőtt, hanem egyedül. "

Igen ezt már leírtad milliószor: mert te külföldre mentél ki dolgozni. De áruld már el hogy pl. az a 20 éves fiatal aki Bp-en él, és nincs kedve kimenni külföldre, mert ő inkább itthon tanulna építené a jövőjét, az hogy éljen totál külön??? Ezt már annyian megkérdezték tőled, de soha nem tudtál értelmesen válaszolni, nem csoda, mert erre nincs válasz.

Ez meg ne haragudj de nettó kreténség. MIért kéne mindenkinek sz.r lapátolni odakint? MIért? Mert te ezt tetted? És? Kit érdekel? Te így éltél, akkor másnak is ez a kötelező?? Kétlem.

Én igazából azt látom rajtad hogy valamilyen szinten irigy vagy.

Másnak megadatott egy család ahol támogatják ilyen szinten, élhet otthon, tanulhat, te meg mehettél kulimunkára diákélet helyett. Jó ez szomorú, és sajnáljuk, de nem kéne ilyen ellenszenvvel lenned mások iránt a saját nyomorod miatt.

Minden létező módon bántani akarod ezeket a fiatalokat.

-hogy biztos életképtelenek

-még a popóját is anyuci törli

-ételt nem tud magának csinálni

-sikertelen a lányoknál/fiúknál szánalmas.

Azért jogosan kérdezzük meg hogy amúgy te mi a jó búbánatot képzelsz magadról hogy ismeretlen emberekkel szemben vagy ilyen marha okos. Törődj a saját életeddel, ha már az olyan marha jó.

A lányodat meg már előre sajnálom, mert olyan gyorsan fogod őt kib..szi otthonról hogy öröm lesz nézni. Vagy ha nem akkor meg majd jön a b..ogatás.

Jól értem apja nem veled él, tehát új csávód van?

Na akkor még jó, mert talán ő normálisabb és nem fogja a saját gyerekét elhordani minden sz@nak ha az nem lesz 18 évesen saját lakással rendelkező milliomos.

Ami nem lesz mert ilyen egyszerűen NINCS.

Amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy a nagy jólétedhez mennyi köze van az új csávókádnak..ugye, ha már így beletúrsz mások életébe nem baj ha megkérdezem hogy ő mivel foglalkozik, és te mivel foglalkozol.

2017. okt. 19. 07:15
 76/86 anonim ***** válasza:
16%

Én nem dolgozom most, itthon vagyok.

Nem szrt lapatoltam külföldön, felszolgálónak tanultam.Tanulàsra biztatott nagymamám (ő nevelt), én akartam lelépni, élni az életem.

Az, hogy párom mivel foglalkozik, lényegtelen.

Nem érdekel, ki hol lakik, én csak annyit írtam le, hogy szerintem másabb egyedül élni.De ez csak az én véleményem.

2017. okt. 19. 18:50
 77/86 anonim ***** válasza:
16%
"Csávókám?"Jó vicc ez egy korban érett férfire.
2017. okt. 19. 18:52
 78/86 A kérdező kommentje:
Már bocs, de nem azt írtad le, hogy másabb egyedül élni, hanem mamahoteleztél és mondtad hogy nagyon ciki szülőkkel egy lakásban "kefélni", meg hogy neked mennyire könnyű dolgod volt, mert egyedül élhettél 20 évesen, más meg egy selejt, mert nem telik rá azonnal érettségi után, csak mondjuk 5-10 évvel később. Ezért kapod ezeket a válaszokat.
2017. okt. 19. 19:14
 79/86 anonim ***** válasza:
33%

Nem baj.Biztos a hormonok "íratták" ezeket velem.

Tény, hogy a legkevésbé sincsenek könnyű helyzetben a mai fiatalok, ha tanulni akar, és itthon, nem sok választási lehetőséget hagy neki "imadott" kormányunk, magyarán: megszoksz vagy megszöksz.

Tippem nincs mi lesz 10 év múlva ha a lányom érettségizni fog.

2017. okt. 19. 19:22
 80/86 anonim ***** válasza:
82%

Aha magyarán, nem dolgozol, de azért felvágsz arra hogy milyen kis f-sza életű vagy bezzeg az ELTARTOTT FIATALOK.

Most ha te nem dolgozol, akkor nem eltartott vagy valamilyen szinten? Nem más finanszírozza az életed, és a "jó dolgod"? Ez mennyiben más, mintha valaki otthon él? Ja és még haza is ad a szülőknek.

Nem, nem a kskit lapátoltad, de többet güriztél, mint aki itthon egy iskolapadban ült. Ezzel az ég világon semmi baj, de miért is rosszabb az aki meg él a lehetőségével, és nappalin tanul?

Semmi baj nem lenne veled, az életformáddal, meg semmivel ha nem néznéd le így a fiatalokat, ahogy a kérdező is írta utóbbi hsz.ében. Ez a bicskanyitogató, hogy te a világ tizedik csodájának képzeled magad, mindenki más meg de "gáz".

Szerintem örülj a jó dolgodnak, hogy van egy férfi aki gondoskodik anyagilag rólad, meg a gyerekedről, aki ugye nem is az ő vére, a fiatalok kicikizésével meg inkább állj le. Főleg így...tudod azok az "égő mamaohoteles kis nyikhajok" mindent maguknak kell hogy összegyűjtsenek. Ők nem laknak palota nagyságú kertes kecóban, ahol az a legnagyobb bajuk hogy a kert melyik szegmensén dugjanak, azért élnek otthon hogy gyűjtsenek, és végre SAJÁT PÉNZBŐL, SAJÁT HÁZAT/LAKÁST vegyenek, ami ahogy írtad is, qva nehéz. Akkor mitől beszélünk?

2017. okt. 20. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!