Miért zavarja az embereket itt gyakorin, ha egy számára vadidegen ember még nem költözött külön a szüleitől?
Itt savazzák állandóan azokat, akik még tanulnak és otthon laknak, vagy épp végeztek a sulival és még kicsi a fizetésük, valamint nincs párkapcsolatuk vagy olyan barátjuk, akivel megtehetik, hogy külön költöznek, esetleg saját lakást akarnak venni, erre spórolnak és nem akarnak 100 ezret csak a lakhatásukra fizetni és idegenekkel lakni.
A való életben meg akárhányszor ez a téma felmerül, senki nem kezd el rosszakat mondani, a 40-50 feletti felnőttek meg mondják is, hogy milyen jó dolog a szülőkkel lakni.
De egy kérdésem van csak, légyszi erre válaszoljatok: miért fáj az embereknek, hogy egy idegen még nem költözött el?
Most ne haragudj de te annyira elbeszélsz itt mellettem hogy az hihetetlen.
Ki mondta hogy nem kell élvezni?
Ki mondta hogy sötétben kel csinálni?
Ki mondta hogy meg kell várni a napnyugtát stb??? te olyan dolgokról kezdesz el itt nekem magyarázni amiről én egy rohadt szót nem szóltam, és még ráadásul le is prűdezel, hát köszönöm igazán kedves vagy.
Te voltál az aki elkezdted nekem mondani hogy pl sütögetésnél mit lehet mit nem...Én erre csak szépen leírtam neked hogy vannak emberek akik nem a nap 24 órájában akarnak nemi életet élni, és kiválóan érzik magukat máshol, más emberekkel együtt, más dolgokat csinálva is...
Tudod van akiknek fontosak más kapcsolatok is. Van családjuk, barátaik, ismerősük akikkel időt akarnak együtt tölteni, hobbík stb...és nyílván ha épp ez esedékes egy szép napsütéses szombat délután akkor nem az a legnagyobb bajuk hogy akkor most hogy és hol oldják meg az együttlétet.
Mit kell ezen magyarázkodni?
Az eredeti témára visszakanyarodva meg: hát ebben a marha modern világban, ahol a felnőtt párjukkal külön élő nők tele haknizzák a GYK-t azzal hogy ők bizony még a teavizet is odaégetik, és megtehetik mert 21. század meg miegymás..na az aztán de felnőttség mi? Mert a te logikád szerint minden adott. 20+ éves, külön él, még pasikája is van épp csak éhen döglene ha nem futná rendelt kajára vagy a pasi nem akarna főzni.
Nekem meg volt olyan ismerősöm gyerekkoromban aki tizenévesen a vasárnapi ebédet rendre megfőzte. Csak úgy hobbiból. Én meg anno a szombat reggeleimet indítottam úgy hogy az EGÉSZ HÁZAT végig nyaltam hogy édesanyámnak annyival kevesebb dolga legyen. Kivasaltam apukám ingjeit, stb.
Ezt akartam érzékeltetni.
Hogy ne kelljen már eljájulni attól mert valaki már x éves és már külön él az aktuális pasikájával, de azt se kell lenézni aki még otthon él.
Lehet utóbbi klaszisokkal életképesebb mint az előző. Ennyit a korról, meg a ki mit csinálról, röviden.
Mi ez a veszekedés? :D Szakadok! :D
Az is kapcsolat, ahol nincs együttélés, és nem hiszem, hogy ezen a világon bárki is kihagyta a szexet csak azért, mert a szüleivel lakik (ami tizenévesen főleg normális, de még huszonévesen is). Megoldottam én is, megoldotta mindenki, akkor is, ha a szülők a másik szobában vannak, mivel nem mindenkire nyitnak rá és nem mindenki lakik egy szobában velük. Tehát együttélés nélkül se csak kézfogásból áll a dolog, nem tudom felfogni, hogy ezt hogy gondoltad...
Én Pesten születtem, itt élek, az ÖSSZES családtagom és barátom is itt van, a munkám is, nem költöznék csak azért egy noname faluba, mert ott olcsóbban lehet lakást venni. Tehát léteznek pestiek, akik inkább spórolnak saját lakásra + hitel, minthogy elhagyják az életüket.
Albira is el lehet verni az egészet, már aki 250 nettó felett keres, az tud egyedül élni. Aztán sajátja max akkor lesz, ha a leendő férjének/feleségének a szülei vettek egyet anno. Megéri várni, hátha így lesz? Nem.
Miért baj az, ha valaki nem takarodik el egyből, hanem tanul, spórol? Amúgy is, szerintem nem az a felnőtt, aki lelép, hanem az, aki saját magától kitalálja és kiszámolja, hogy oké, egy pár évig a szüleimmel lakom, de ennyi és ennyi pénzt félreteszek havonta és akkor külön tudok költözni SAJÁT lakásba. Ez a felnőttes gondolkodás, a felelősségteljes döntés, nem az, hogy érettségi után elveri az összes pénzét albérletbe 2 lakótárssal.
Szerintem ez a köztes állapot. Se nem gyerek, se nem felnőtt.
Meg vagy 100x le lett írva, csak direkt nem fogja fel pár ember, hogy az, hogy valaki otthon lakik, nem azt jelenti, hogy mindent megcsinálnak helyette. Aki dolgozik, az nyilván fizeti a saját dolgait (jut eszembe, a tanuló kap zsebpénzt, el tudja vinni vacsizni a szerelmét), akár a rezsi egy részét is, ha a szülei igénylik. Félretesz amennyit tud saját lakásra. Házimunkát végez, főz (húha, rántottát a tinik is tudnak, nem csak a külön élőknek van meg ez a skilljük). Egy kérdést válaszoljatok meg őszintén: Ki a felnőtt? Az, aki felelősségteljesen spórol az életre, vagy az, akinek a szülei vesznek egy lakást és így érettségi után külön tud lakni? Na? Na? NA UGYE. :D
Írtad, egyik válaszoló, hogy kefélni akarsz és azt a szüleiddel egy lakásban nem tudod. És a gyerekeddel tudod? :D Huhh... ez valóban jobb.
Az meg, hogy "élni" akar a szülő, és elege van az anyaságból/apaságból... az nem is szereti akkor a gyerekét. Meg mi az, hogy élni akar? Huszonévesek akarnak élni, pasizni/csajozni, bulizni, szórakozni. A szülő jó esetben már kiélte magát és olyan szórakozásai vannak, amit akkor is megtehet, ha a gyereke vele lakik. A két szülő már pl nem is akar felvinni egyéjszakás kalandokat, amit a huszonéves lehet, hogy igen, arra meg jobb a saját lakás.
Egyébként hiába gondolom gyökérségnek, hogy vadidegeneket szidtok, hogy hogy képzelik, hogy nem költöztek még el... akkor is nektek a rosszabb, mert ti irigyek vagytok, az otthon lakó gyerek pedig nem fog két gyakoris komment miatt elköltözni, ti pedig tovább irigykedhettek. :D
Nem olvastam végig amit írtál, csak nagyjából.
Egy 50-es férfinek érthető, hogy van haza, bár nem a szél fújta össze neki, de mindegy.
A másik, hogy tudunk úgy szexualis életet élni, hogy van egy lányom?Nos úgy, hogy az ő szobája jóval arrébb van a mi hálónktól, biztos semmit nem hall.
Nettó 250-es fizetés azért nem olyan nagy összeg, hogy hú de nagyon!
Igenis vannak lehetőségek vidéken is, vannak nettó 250 feletti fizetések is, albérletárakat nem tudok, mert nem abban élünk.
Mint mondtam, pont leszarom ki meddig él otthon, nekem ebből semmi károm/hasznom nem származik, csak van viszonyítási alapom.
Persze, ha valaki nagy házban él, ott el tudom képzelni, hogy esetleg nem zavarják egymás magánszféráját, de egy kisebb lakásban ezt kétlem.
Mi szex után ha már itt tartunk, nem kapkodjuk magunkra a nagykabátot ha kimegyünk fürdőszobába, más anyja-apja lakásában/házában nem lennék ilyen fesztelen.
A hétvége meg rendszeresen kisajátítva a miénk, mert olyankor menni akar az apjához, akkor még jobban felavatjuk a ház szobáit, de nem estünk kétségbe nyáron a teraszon sem.
Beszélgetni is biztos nyugodtabban lehet úgy, hogy tudom senkibe nem botlok bele míg pl. kimegyünk kávézni, senki miatt nem toporgok a fürdőszoba előtt stb.Szerinted ezek nem előnyök?
Előnyök nyilván, de 2017-ben elég magasak az ingatlanárak, képzeld el, mi lesz 4-5 év múlva... Aki nem vett házat 30 éve az b. aszhatja, az keményen megdolgozik érte és addig marad otthon. Ha nem állandó üvöltözés megy hanem jó a viszony akkor nem olyan rossz. :D
Ha tudsz a lányoddal egy lakásban szexelni, akkor miből gondolod, hogy szülőkkel egy lakásban nem lehet? Attól függ persze, hogy az ajtó előtt állnak-e, de tegyük fel, hogy nem. Amúgy is, főleg a tinik a legkreatívabbak, akik pl még fel se vihetik gyakran a párt, azok is megoldják a Gellérten :D
Az a lényeg amúgy, hogy aki nem költözött el azonnal, hogy leszóbelizett, az nem egy rossz ember és nem is vágja az ereit mindennap, mert köszönnie kell a szüleinek, ha hazaér a munkából.
Ja, és 20 évesen nem bérlőtársakkal laktam tizenévvel ezelőtt, hanem egyedül.
Ha akarnék se tudnék szülőkkel élni, mert anyám 20 éve halt meg például, tehát őket azért hagyjuk ki ebből.Apám 3 éve ment el.
Lakásban kötve hiszem, hogy oly módon kivitelezhető lenne mint egy nagy házban.
A Gellért-hegyen?Qrva romantikus lehet...Mi hotelekbe is eljarunk, csak hogy ne mindig itthon legyünk.
És hogy a szülők mit szeretnének még?Felidézni a fiatalsagukat.
De ezer meg ezer más dolog van ami miatt kényelmesebb lehet önálló háztartásban élni.
Pl. nem vagyunk hívei a szobákban lévő tévétartásnak, így sem a hálóban, sem a gyereknél nincs tévé.Ha dvd-zni akarunk, ott a nappali, ha nem egyezünk, ott a vendégszoba.Nyilvàn ha a szülő is szeretne a nappaliba kiülni, akkor a "gyerek" csak nem küldi ki őket onnan, így mi marad?Vagy egyik marad, vagy másik.
De akár főzés terén is előnyösebb, ha van egy saját "birodalmad".És még megannyi ezer példa lehet arra, mik a különválásnak az előnyei.
De hidd el, nekem mindez teljesen mindegy, ide kortól függetlenül bárki leírhatja a véleményét, én sem vagyok a 30+ akármennyimmel kivétel ez alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!