Miért zavarja az embereket itt gyakorin, ha egy számára vadidegen ember még nem költözött külön a szüleitől?
Itt savazzák állandóan azokat, akik még tanulnak és otthon laknak, vagy épp végeztek a sulival és még kicsi a fizetésük, valamint nincs párkapcsolatuk vagy olyan barátjuk, akivel megtehetik, hogy külön költöznek, esetleg saját lakást akarnak venni, erre spórolnak és nem akarnak 100 ezret csak a lakhatásukra fizetni és idegenekkel lakni.
A való életben meg akárhányszor ez a téma felmerül, senki nem kezd el rosszakat mondani, a 40-50 feletti felnőttek meg mondják is, hogy milyen jó dolog a szülőkkel lakni.
De egy kérdésem van csak, légyszi erre válaszoljatok: miért fáj az embereknek, hogy egy idegen még nem költözött el?
Szerintem itt nagyon gyakran szinte keresik, hogy másnak miért lehet beszólni, hogy saját sérült önbizalmukat helyreüssék, ez hasonló mint oviban: "Én már külön költöztem, te x évesen is otthon laksz, de gááááz, én jobb vagyok nálad/pofámról a bőr leszakadna ha ezt csinálnám, mindenképp jobb vagyok nálad beeeee"...
A motiváció valami hasonló lehet, leszólnak-lepontoznak másokat, hogy jobban érezzék magukat.
A hatás csak ideiglenes, a másokkal történő összehasonlítás a problémát nem oldja meg.
én nem csak gyakorin érzem az ítélkezést. 24 vagyok és a szüleim segítségére szorulok, igen. nem velük élek, de nélkülük nem tudnám magam fenntartani jelenleg. pár éve mikor egyetemre jártam, szüleim nagyon rossz anyagi helyzetben voltak, nem tudtak segíteni, ezért nappali tagozat mellett heti 40 órákat kellett dolgoznom, hogy valamennyire fenn tudjam magam tartani, de ez meg olyan szinten ment a suli rovására, hogy inkább ott hagytam, mielőtt kirugnak, mert egyszerűen nem volt időm bejárni, ha enni is akartam. külföldre költöztem, és az ottani megtakarításomból a diákhitelemet fizettem vissza. (a diákhitel életem legrosszabb föntése volt, de 18 éves fejjel anno úgy gondoltam, hogy én akkor vagy az eltére megyek vagy sehova.) most visszajöttem befejezni az egyetemet, szüleim fizetik az albim, mert szakdoga írás mellett egy k.va szabad délutánom nincs dolgozni. kaptam már meg idősebbektől, fiatalabbaktól is, hogy mennyire gáz, amit csinálok, de egyszerűen nincs más megoldás.
gondolom most itt is le leszek pontozva. de az is biztos, hogy ha meglesz februárban a diplomám, többet vissza nem jövök ebbe az országba éhbérért dolgozni és lenézve lenni.
Eszembe jutott, amikor nekem ecsetelte valaki, hogy mekkora gáz, hogy én még édesanyámmal élek, "neked fogalmad sincs arról, milyen felnőni, önállóan számlákat fizetni és nem is lesz, amíg ez a helyzet" - mondta.
Előtte pedig elújságolta, hogy anyukája megajándékozta őt egy lakással, meg hogy milyen szinten meg volt hatódva... :-)
Ő leszólt engem...
Engem nem érdekel, nem a ti korosztalyotok vagyok.Amikor én voltam 18 éves, tovabbtanulni inkabb a gazdag szülők gyerekei mentek, az átlag meg dolgozni.
Akkor se két forint volt az albérlet, és akkor sem Budapestből állt az ország bármilyen hihetetlen.Albérlet most sem havi 100-ért van csak, élnek az emberek vidéken is.
Én dolgoztam, albèrletben laktam, 20 évesen kimentem hajóra dolgozni, ott nem volt bérleti díj.
Na mindegy, egyszerűen nem látom az önállóságot a mai fiatalokon.
Én senkit nem bántok, semmi közöm hozzá, de huszonévesen jó esetben kapcsolata van az embernek, nem az anyja szoknyaja mellett picsog, ketten meg evidens, hogy könnyebb boldogulni.
De mondom, felőlem akár szülni is mehet anyuci mellől ha képtelen leszakadni.
26 - Azt azért Te is elfelejted, hogy nagyon sokat változott a világ.. De 1-2 év alatt is lehetnek nagy változások. 1.) Munka - Szüleimnek például munka szinten könnyebb volt. Kaptál munkát, nyugdíjig ott is rohadhattál meg. Manapság meg?.. Arról nem is beszélve, hogy nézd meg az elvárásokat. Megsúgom felmész Profession.hu-ra rákeresel munkahelyekre Budapesten, 70%-ban ANGOLUL (hiába hívják ezt az országot Magyarországnak) fog bejönni. Az idősebb generáció hatalmas nagy része már itt bukna, hisz nyelveket nem beszélnek. Böngéssz tovább és észreveszed.. Hoppá.. Már nem is csak az angol, de mellette egy német (vagy más európai nyelv) se árt + legyél IT király (Csinálj meg egy Excelt 3 perc alatt miközben Photoshoppal korrigálod Mona Lisa hibáit, majd pedig programozz le egy játékot iOS-re) közben legyél mosolygós, csapatjátékos, 3 műszakban, aki egyedül is überkirály, 19 éves 40 év tapasztalattal.. ja és ezt mind max. nettó 160-t.
Lakhatás: Sokkal több volt régen az önkormányzati lakások száma. Az első lakásukat szüleim is így szerezték. Most kb. ha csak nem vagy Fideszes.. Hát sok sikert.
3. Hozzáállás: Nem értem miért baj, hogy van végre egy generáció, aki az életet nem abban látja, hogy reggel 7-kor elindul otthonról majd este 7-re hazaér és alszik. Miért gond, hogy mi nem akarunk 40-60 évet modern rabszolgaként ledolgozni? Büdös a munka stb.. Nem, csak az élet nem abból áll, hogy havi nettó 150-t napi 12 órát igázom, aztán talán 35-40 éves koromra lesz egy lyukam valami paneltömbben. Simán a rendszer sz@r. Mi lett volna, ha az ősembernek is ezt mondják? "Kapsz barlangot, de ha már leöltél 60 mamutot" esélyes, hogy nem itt beszélgetnénk ma.
Aki meg a "hát tanulni kellett volna" dologgal jön. 3 nyelven beszélek, csak ezért van jól fizető munkám.. De ettől függetlenül nem lehet mindenki profi szakács, programozó vagy tolmács.. Mindenkinek meg kellene kapnia egy bizonyos szintű támogatást az államtól, hogy kényelmesebb (emberi) élete legyen. (főleg ilyen k****a magas adók mellett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!