Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja az embereket...

Miért zavarja az embereket itt gyakorin, ha egy számára vadidegen ember még nem költözött külön a szüleitől?

Figyelt kérdés

Itt savazzák állandóan azokat, akik még tanulnak és otthon laknak, vagy épp végeztek a sulival és még kicsi a fizetésük, valamint nincs párkapcsolatuk vagy olyan barátjuk, akivel megtehetik, hogy külön költöznek, esetleg saját lakást akarnak venni, erre spórolnak és nem akarnak 100 ezret csak a lakhatásukra fizetni és idegenekkel lakni.

A való életben meg akárhányszor ez a téma felmerül, senki nem kezd el rosszakat mondani, a 40-50 feletti felnőttek meg mondják is, hogy milyen jó dolog a szülőkkel lakni.

De egy kérdésem van csak, légyszi erre válaszoljatok: miért fáj az embereknek, hogy egy idegen még nem költözött el?

2017. okt. 16. 11:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 A kérdező kommentje:

26.: Mi az, hogy jó esetben kapcsolata van az embernek? Nem feltétlenül. Még akkor se, ha jó a személyisége, mert lehet, hogy volt kapcsolata, csak megszakadt, mert szerencsére már könnyen szakíthatunk, nem kell házasságban maradnunk, ha megcsal és megver a férjünk.

30.: Nem hinném, hogy olyan kérdésekhez írnál oda, mint "Ciki ha otthon lakom munkanélküliként 30 évesen?". Ez más lenne, de ha csak a válaszokból derül ki, hogy most diplomázott 22 éves fiatal alig keres valamit és azt is félre akarja tenni saját lakásra, akkor miért írsz oda, miért bántod? Miért akarod elérni, hogy rosszul érezze magát azért, mert a szülei nem dobták ki az utcára? Ő is ugyanúgy végez házimunkát meg fizeti minimum a saját dolgait, de akár a rezsi egy részét is. Budapestiként ha egyedül akarsz élni és nem idegenekkel, akkor 120 ezret csak az albira kifizetsz, majd végül egyedül kajára lesz pénzed, na, így hogy nyitsz lakástakarékot meg teszel félre? Mert nem mindenki keres egyből suli után 300 ezret nettóban. Inkább csak a mérnökök, infósok.

Az meg szörnyen gáz, hogyha olyanok szólnak le, akiknek vett apuci lakást. Na, neki van minden a segge alá rakva, nem annak, aki aludhat abban a szobában, ahol kisbaba kora óta él.

2017. okt. 16. 17:57
 32/86 anonim ***** válasza:
20%

Kétdező, én értem mit akarsz mondani.

De szerinted (komolyan), nem tolodótt ki finomn fogalmazva az önállóságra való hajlam a fiatalok egy részéből?

Az öcsémnek tudod hogy lett lakása?Látástól vakulásig gürizett kint Németben.Kocsija dettó így lett.Ja,és huszonéves kora közepére.

2017. okt. 16. 18:08
 33/86 anonim ***** válasza:
86%
Azért az megint egy kicsit más tészta.. Német spórolt pénzből magyar ingatlant vásárolni. Nem mindenkinek van kedve kimenni (és ciki vagy nem.., de nem is mehet ki mindenki, mert akkor 1 nap alatt összeomlana az ország) ebben túl nagy extra dolog nincs. Magyar bérből én is viszonylag könnyen veszek ingatlan egy másik, nálunk 3-4× szegényebb országban.
2017. okt. 16. 18:17
 34/86 anonim ***** válasza:
100%

Én ezért jöttem ki külföldre diploma után dolgozni mert nem bírtam ezt cérnával fél év szívás után mostmár van saját albérletem és egy nérmális jol fizető munkám ebből már elehet félre tenni is van mozgástér.

Még van hova fejlődnöm de talán még nem késő.

2017. okt. 16. 20:56
 35/86 anonim ***** válasza:
14%
Már bocs, de mégis meddig várjon az ember, hogy a gyereke elköltözzön? 30-40 éves koráig, mire összeszed egy házravalót? Ezek a fiatalok önzők, elfelejtik, hogy anyu és apu is EMBER, és miután a gyerekükre áldoztak 18-20 évet még azért szeretnének kicsit ÉLNI, kettesben lenni. Ehelyett 50-60 éves korukig ott csüng a gyerek, nekik meg úgy ment el az életük, hogy nem tudtak élni.
2017. okt. 17. 05:10
 36/86 anonim ***** válasza:
86%
Hát akkor mondjuk talán anyuci-apucinak valóban olyan pártra kellene szavaznia, ami rendbe is akarja hozni ezt az országot és nem Choo choo train-re kúrja el a pénzeket. A másik meg, hogy szerintem nagyon sok szülő "kínjában" szül gyereket, és lövése sincs mekkora felelősséggel jár. Sokan elfelejtik, hogy egy gyerek nem egy kutya, akit 5-6 max 12 évig gondozol aztán "távozik". Nyilván nem kell a gyerek rabszolgájává válnia senkinek sem, de a mai fiatalok se csak unalmukban vannak otthon. Az előbb már valaki kiszámolta egy hozzászólásban, hogy miért..
2017. okt. 17. 05:46
 37/86 A kérdező kommentje:
35.: Azért az 50 éves nem olyan öreg, sokan 30 évesen szülnek... amúgy hitellel össze lehet hozni 30 éves kor előtt is, csak sok sok önerővel, ami albi mellett nem lesz meg... aki meg kidobná legszívesebben a gyerekét érettségi után (mint pl gondolom te is) az egy szörnyű szülő. Szerencsés esetben megvan egy olyan viszony közöttük, hogy nem vágják az ereiket azért, mert egy lakásban alszanak.
2017. okt. 17. 08:17
 38/86 anonim ***** válasza:
88%

Azért mert irigyek, és rosszindulatúak. Lásd az 56%-os okostojást "mert nekem saját lábamra kellett állnom, mert nekem hajón kellett gürcölnöm, mert a tesóm látástól vakulásig dolgozott "Németbe" (LOL)"....dögöljön csak meg a szomszéd tehene is. Azért mert őket ideje korán kib.szták otthonról, mert nem volt család, nem volt segítség képen röhögik azokat akiknek meg van családjuk, és számíthatnak egymásra puszta irigységből, és keserűségből. Ez kb ennyiről szól. Mondom ezt úgy, hogy én is korán külön éltem már, társbérletben mert annyira volt pénzem, de fura módon bennem nem kelt semmiféle rossz érzést, ha más meg szüleivel él/élt sokáig. Nem vagyok irigy, nem vagyok frusztrált, sem rosszindulatú.

Az ilyen emberekkel nem kell foglalkozni, mert akiknek igazán rossz, azok ők, nem te! :) Mindig az jajgat a legjobban akinek a háza ég. Aki boldog és elégedett az nem szájkaratézik, és próbálja itt bizonygatni a marha nagy igazát.

2017. okt. 17. 09:00
 39/86 anonim ***** válasza:
93%

59%-osra gondoltam természetesen.

Jah és aki 20 évesen már k.va önálló, egy rakat pénzzel az kb úgy lehetséges hogy kiment külföldre gürcölni. Mert magyar fizetésből senki soha nem lesz teljesen önálló 20 éves korára.

Ergo, aki nem akar kimenni és rabszolgát játszani egy vad idegen országba ahol dolgozni jó vagy, de a szomszédba már ne költözz az kb hülye, és nézzük le? :D Meg ez a duma a gazdag szülők gyerekeiről akik továbbtanultak. Hát innen fúj a szél, mi? :) Meg ne pukkadj az irigységtől, hogy volt akinek biztosítva lett valami amiről te álmodni sem mertél. Tudod ettől nem voltak ők sem rosszabb emberek mint te, csak mást dobott nekik a gép ennyi. Ettől még nincs jogod őket máshogy kezelni a "bezzeg én külföldön güriztem" mentalitás jegyében. Röhejes vagy :) Tedd rendbe magadat mielőtt másokat osztogatsz.

2017. okt. 17. 09:05
 40/86 anonim ***** válasza:
18%

35-nek igaza van. Ok annakidejen vallaltak a gyereket mikor itt volt az ideje, es mikor felnttek, akkor mar szeretnenek magukkal is torodni. Ellenben a mai "gyerekek" huszonevesen akarnak "elni", csak epp a szuleik kontojara, eszukbe sincs csaladot alapitani.

Akkor most hogy van ez? O nem "elhetett" fiatalon, mert jott a gyerek, de most idosodve se "elhet", mert a gyerek fiatalon akar "elni"?

Az a szulo, aki tisztessegesen felnevelte es elinditotta a gyereket az eletben, igenis elvarhatja hogy onallosodjon.

Hangsulyozom, azokra nem vonatkozik akik a gyereket 18 eves koraig lelki terrorban tartjak, kiolik belole a kezdemenyezokepessegnek es az onallo gondolkodasnak meg a csirajat is az elnyomasukkal, de a 18. szuletesnapjan meg elvarjak hogy amikor uti az ora az ejfelt akkor ustollest valjon felnotte, igy nem mukodik.

2017. okt. 17. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!