Miért zavarja az embereket itt gyakorin, ha egy számára vadidegen ember még nem költözött külön a szüleitől?
Itt savazzák állandóan azokat, akik még tanulnak és otthon laknak, vagy épp végeztek a sulival és még kicsi a fizetésük, valamint nincs párkapcsolatuk vagy olyan barátjuk, akivel megtehetik, hogy külön költöznek, esetleg saját lakást akarnak venni, erre spórolnak és nem akarnak 100 ezret csak a lakhatásukra fizetni és idegenekkel lakni.
A való életben meg akárhányszor ez a téma felmerül, senki nem kezd el rosszakat mondani, a 40-50 feletti felnőttek meg mondják is, hogy milyen jó dolog a szülőkkel lakni.
De egy kérdésem van csak, légyszi erre válaszoljatok: miért fáj az embereknek, hogy egy idegen még nem költözött el?
Utolsó, őszintén, akit zavar hogy a SAJÁT gyerekekét nem vághatja ki otthonról 18 éves korában, az ne vállaljon gyereket. Ezt minden cinizmus, és bántás nélkül mondom.
Komolyan hányinger itt néhány válaszoló.
Ti amúgy mi a búbánatért szaporodtok?
41: senki nem beszelt "kivagasrol", arrol beszelek, hogy van egy eletkor, ez 18tol folele kezdodik, ugy huszoneves korban, amikor a biologiai es a jogi felnottseget mar illene kovetnie a tarsadalmi felnottsegnek es onallosagnak is.
Es igen, ha a gyerekem 40 evesen is a nyakamon ul majd es ebben semmi kivetnivalot nem lat, akkor valamit nagyon elcsesztem a neveleseben.
"rrol beszelek, hogy van egy eletkor, ez 18tol folele kezdodik, ugy huszoneves korban, amikor a biologiai es a jogi felnottseget mar illene kovetnie a tarsadalmi felnottsegnek es onallosagnak is. "
Ez gyönyörűen hangzizik, csak azt nem veszed figyelembe hogy manapság marha nehéz talpon maradni még egy már munkával és némi megtakarítással rendelkező embernek is, nemhogy egy 18-20 évesenek. A legtöbb +10 évvel idősebb is alig tart még valahol, saját lakás nincs max 20 évre eladósítva magukat, (hála a gyönyörű ingatlan áraknak főleg Bp és Pest megyében) nehéz nagyon az élet, lehet is jönni a bezzeg az én időmben dumával.
Én tuti figyelembe veszem ezt a saját gyerekemnél, bár előttünk is jó példa volt mindig is....hát igen kinek mit jelent szülőnek lenni ugyebár, ezen kár vitázni. valaki nagy kegyesen megengedi hogy a gyerek nappalin leérttségizzen majd integet neki be a gyárkapun, és k.vára meg van magával elégedve hogy ezt mind ő hozta ki a gyerekéből, más meg inkább szépen elindítja az életbe, és nem kezd el bőröndöt csomagolni a gyerek 18. szülinapján, mert jajjj ő élni akar.
Amúgy ezt is úgy bírom. Nem tudsz élni ha a gyereked még otthon él? Miért mit akarsz csinálni, swinger klubbot nyitsz vagy mi a bánat?
Amúgy senki nem nyomott anno pisztolyt a fejedhez hogy szülj, nem? Vagy te is az a tipikus, "kell a babóca mert az olyan édibédi cukimuki" agyhalottak közé tartozol?? Nekem a gyerekem nem 18 évre szól, a családom része mint még többen.
Aki leugatott engem, mert hajón dolgoztam, hagy mondjam el, hogy anyum gyerekkoromban vesztettem el, nem volt egyszeru életem, soha nem bántam meg, hogy nincs diplomám.
Maximalisan elégedett vagyok az életemmel, szerencsére olyan színvonalon élünk, amiért összetehetem a két kezem.Azt viszont akarom, hogy a lányom majd továbbtanuljon.
Nem vagyok irigy senkire, nincs miért.
Van egy fantasztikus párom, egy egészséges gyermekem, gyönyörű helyen élünk, sokminden nem okoz gondot.
Nem azt sérelmezem, hogy valaki továbbtanul, tegye is, de amit masok is írtak, azért a szülő is szeretne még élni 45-50 éves kora körül.
Emberek nem csak Budapesten élek, nem csak Pest megyében,(mint ahogy mi sem), mégis tényleg fsza életünk van.
Igenis próbáljon meg önállósodni, ha nem megy, akkor fogja a pofáját, és ne mondja azt, hogy felnőtt egyetemista.Felnőtt akkor lesz, amikor képes leszakadni a szülőkről, képes magát minden téren ellátni.Addig csak egy nagyra nőtt gyerek, aki élvezi a mamahotelt, miközben keresztbe szalmát nem tesz az önálló élet felé.
Neeem utolsó te nem vagy irigy persze, de mamahotelezel meg nagyranőtt gyerekezel olyanokat aki nappali képzésen tanulnak tovább. áá tényéeg nem vagy rosszindulatú. Mi az hogy egy szalmaszálat sem tesz kereszteb? Látszik hogy nem tanultál tovább és főleg nem értelmes nehéz szakon, mert akkor tudnád hogy azt elvégezni nem a "szalmaszálat sem tesz keresztbe" kategória.
Kicsit unalmas már ez a sok " nekem nincs diplomám és nem is kell, meg lesz.om akinkek van meg én amúgy is milyen f.aasza életű vagyok" kezdetű kompenzásáláokat.
Nincs? Hát akkor ne legyen, kit érdekel? Másnak meg van és ő meg annak örül.
Nem tehetted meg hogy ne önállósodj fiatalon? Jó nagyon sajnálom, más meg megteheti és én meg annak örülök. Egyszerűen minden diplomás embert vagy nappalin tanuló egyetemistát leszóló emberből üvölt a rosszindulat, meg a gúny. Ha nem lenne így ez a vita sem létezne most.
"Emberek nem csak Budapesten élek, nem csak Pest megyében,(mint ahogy mi sem), mégis tényleg fsza életünk van. "
Jó mi meg itt élünk, meg az ismerőseim is itt élnek és itt nincs mindenkinek aprópénzért háza meg albérlete tudod?
Bár gondolom te ezt magasból lekkakntod mert csak az számít ami veled történt meg, kis f...sza életű.
Tényleg nem érdekel más élete, véleményt mindenki mondhat.
Általában az egyetemen tanuló gyerekektől jönnek ezek a kétségbeesett kérdések, hogy "miért nem vesz komolyan a b.nőm/barátom, "hogyan legyek sikeres a nőknél?" stb.
Szerinted melyik hülye nő akar úgy dugni, hogy maximum a saját gyerekszobádba tudod vinni, de a szülők ott alszanak mellettetek pár méterre?Egyetlen ember nem tud úgy egy rendeset kefélni.
Egy közös program otthon, legyen az egy grillezés/bográcsozás hogy?Úgy, hogy a szülők ott ugrálnak körülettetek, megintcsak nincs semmi huncutságra lehetőség.
Ha nappalin tanulsz, nem dolgozol, el tudod vinni egy étterembe?Megintcsak nem a válasz.
Szóval ezek még csak nem is kapcsolatok a szó klasszikus értelmében.Miben tudtok közös döntést hozni?Abban, hogy mit rendelj édesanyádtól ebédre vasárnap?Ez tényleg a felnőtt léthez kapcsolódó tényezők.
Ha külön tudsz költözni, akkor elkezdted a felnőtt életedet.Addig gyerek vagy.
Egyrészt nekem te ne beszélj E/2-be kiscsillag mert nem vagyok már sem 18 sem 20 éves.
Másrészt kb eddig tudtalak értelmes vitapartnenek tekinteni, akinek minden 2. gondolta a a kefélésre tér vissza, mint az élet fő problémája :D
Te akkora egy primitív lotyó vagy hogy az valami fantasztikus....Nem hogy diplomád, szerintem érettségid nincs meg, ilyen nagyon komoly felfogással.
Mikor egy fiatal továbbtanulásra adja a fejét nem igazán az a legelső megoldandó problémája hogy hogy fogok kefélni XDXD Idióta, tudod van akit ezen kívül más is foglalkoztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!