Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 éves vagyok és 4 éve...

19 éves vagyok és 4 éve végigdolgozom szinte a nyaramat?

Figyelt kérdés
Most gyűlt össze annyi pénzem, hogy tudnék venni magamnak egy kis autót, de a szüleim így sem engedik. Az indok az, hogy egy autót nem megvenni nehéz, hanem fenntartani. Ezzel teljesen egyetértek, de van még annyi megspórolt pénzem, hogy ha bármi problémája lenne az autónak, akkor meg tudnám csináltatni. Én fizetnék mindent: Súlyadó, biztosítás, benzin stb, de így sem engedik meg? Felejtsem el az egészet, aztán ha majd saját keresetem lesz akkor vegyek magamnak autót? Mit csináljak, hogy egy kicsit meggyőzzem őket?

2017. okt. 9. 17:39
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Hát, suli mellett is szoktam dolgozni, de szerencsére édesapámnak köszönhetően nyáron Ausztriában tudok dolgozni, tehát jóval többet keresek vele, mint itthon egy diák. Azért szeretnék autót, mert undorító a buszközlekedés. Suli után van hogy 2 órát dekkolok a buszmegállóban és 1 óra mire hazaérek.
2017. okt. 9. 18:36
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Nem írtad, hogy vidéken vagy Pesten - de ha órákig keresel parkolót, az sem gyorsabb vagy kevésbé idegesítö
2017. okt. 9. 18:39
 13/26 kovpet ***** válasza:
80%
Suliba járnál vele? Azaz napi rendszerességgel használnád? Az nem lenne olcsó, számold ki, hogy van-e annyid. Ahogy előttem is mondták: ne csak a benzinnel számolj. Nagyon sok kiadás van, itt 10 ezer, ott 20 ezer és ezek csak a legolcsóbb kategóriára érvényesek ott is bontott alkatrészekből, garázs-szerelővel. Az meg ugye sejted, hogy milyen?
2017. okt. 9. 18:42
 14/26 anonim ***** válasza:
32%

Ha egy centit nem mész, akkor is számolnod kell legalább évi 50k fix költséggel. Erre jön még rá a benzin, parkolás, útdíj, kötelező szervízek stb.

Persze ha ki tudod gazdálkodni, akkor hajrá, USAban már 16 éveseknek is saját autó van

2017. okt. 9. 18:46
 15/26 A kérdező kommentje:
Iskolába használnám, de csak akkor amikor nagyon húzós a napom . Vidéken lakok, tehát a parkolás nem gond. Hát az USA ez meg m.o sajnos. De akkor velem egykorú fiatalnak hogy van autója ha életében egy percet nem dolgozott?
2017. okt. 9. 18:50
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Hajrá, vegyél egy olcsóbb kocsit!

A lényeg, hogy legyen legalább még egyszer annyi pénzed rá.

Rövid távokra én a szívóbenzines motorral szerelt autókat ajánlom, ezek faék egyszerűségűek, javításuk, fenntartásuk olcsó.

2017. okt. 9. 18:53
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Olyan kocsit vegyél amibe olcsó az alkatrész + az sem baj ha nem benzin temető. Én teljes mértékben megtudlak érteni, mert régen én is 2-3 órákat vártam a buszomra! Amióta van jogsim és kocsim is (7 éve) Azóta könyebb az életem.... Én pl úgy csináltam, hogy minden hónap elején telenyomtam a tankot ( nekem dízeles kocsim van/ volt) és gy nagyjából kitudtam számolni, mennyi üzemanyag megy el. Sok sikert!

25/L

2017. okt. 9. 19:12
 18/26 anonim ***** válasza:
37%
Igazuk van, bármi baj van simán lehet 100+ ezer is a javíttatás.
2017. okt. 9. 19:12
 19/26 anonim ***** válasza:
32%
Túl sok tinisorozatot nézel. Értelmetlen neked, azért mert kicsit várni kell a buszra. Meg nem igazán látod át milyen költségek lehetnek. Ha meghal benne valami van hogy többe kerül az alkatrész mint amibe az egész autó. Lehet hogy éppen a diákmelóból tudod finanszírozni, de 19 évesen biztos erre akarsz milliókat elverni? Nem lenne olyan dolog amire jobban megérné spórolni? Lakás külföldi tanulás, tudod amiből profitálhatsz is és nem csak lehúzod a pénzt a wc-n csak hogy fenszibiccs lehess.
2017. okt. 9. 19:35
 20/26 A kérdező kommentje:
Azért venném, hogy kitudjam tenni instára meg facebookra..
2017. okt. 9. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!