19 éves vagyok és 4 éve végigdolgozom szinte a nyaramat?
Figyelt kérdés
Most gyűlt össze annyi pénzem, hogy tudnék venni magamnak egy kis autót, de a szüleim így sem engedik. Az indok az, hogy egy autót nem megvenni nehéz, hanem fenntartani. Ezzel teljesen egyetértek, de van még annyi megspórolt pénzem, hogy ha bármi problémája lenne az autónak, akkor meg tudnám csináltatni. Én fizetnék mindent: Súlyadó, biztosítás, benzin stb, de így sem engedik meg? Felejtsem el az egészet, aztán ha majd saját keresetem lesz akkor vegyek magamnak autót? Mit csináljak, hogy egy kicsit meggyőzzem őket?
Miért szükséges most autó? Nekem ennyi idősen felesleges lett volna. Tényleg pénz és macera.
2017. okt. 9. 17:45
2/26 anonim válasza:
Nyári munkából nem fogod tudni fenntartani az autót, mert télen is kell bele benzin, illetve lehet bármi baja télen is, nemcsak nyáron, magyarul kell hozzá állandó, havi jövedelem.
2017. okt. 9. 17:45
3/26 anonim válasza:
Minek neked autó? Én mondjuk Bp-n lakok, vidéken nyilván más a helyzet, de itt teljesen indokolatlannak tartom.
2017. okt. 9. 17:49
4/26 anonim válasza:
Egy autót sokkal többe kerül fenntartani, mint amit gondolsz.
Ha nincs biztos és elegendö jövedelmed, akkor az autót nem fogod tudni használni, de egy csomó költség még akkor is van rá.
Csak akkor érné meg megvenni, ha vagy naponta nagy távolságot kell megtenned és nincs tömegközlekedés, vagy tényleg van böven pénzed a fenntartásra és használatra.
Szerintem kérdezösködj az ismerösök közt (vagy itt), hogy nekik mennibe kerül havonta/egy évben az autó üzelmeltetése - akkor el tudod majd dönteni, hogy belefér-e a keretedbe.
2017. okt. 9. 17:56
5/26 anonim válasza:
Számolj a rendszeres szerviz költséggel is.
2017. okt. 9. 17:59
6/26 anonim válasza:
Attól függ mennyi az a "kis pénz", és csak nyaranta lesz-e jövedelmed. Az első kocsim 13 éves volt, már dolgoztam mikor vettem, sokat is futott. 1 év után 2 hetente kellett vinnem javíttatni, és 20-50 ezreket fizettem. Ja, 2 hetente, nem írtam el. De vagy kifizettem, vagy kirúgtak volna kocsi nélkül. Ha van pénzed újra, vegyél, azzal nemigen lesz gondod 3-4 évig.
2017. okt. 9. 18:16
7/26 anonim válasza:
Szerintem vegyél. Előtte nézd meg mennyi rá a kötelező, a súlyadó stb, akkor tudsz kalkulálni, hogy mennyit kell előteremteni majd. Nem tudom milyet akarsz, de egy ilyen régi suzukinak mi lehet a baja? Szeritem nem sok, nem horror ár. Ha nincs pénz benzinre, majd nem hajtod, ha nincs lóvéd legrosszabb esetben leadod a rendszámot átmenetileg aztán, valahol tárlod és megint újra rendszámozod.
2017. okt. 9. 18:31
8/26 anonim válasza:
19 évesen szerintem már sok beleszólása nincs a szüleidnek. Mármint tanácsot adhatnak. És igazuk is lenne. Állandó jövedelem nélkül öngyilkosság kocsit venni, szerintem spórolgass még, aztán ha elmész dolgozni, akkor meg is veheted azonnal a kocsidat, mert valóban lesz pénzed a fenntartásra, nem csak egy kis spórolás. Ki tudja, mikor kell kiadni rá nagyobb összeget
2017. okt. 9. 18:31
9/26 anonim válasza:
Szüleidnek igaza van.
Nekem 23 éves a kocsim. Kellene bele új kuplungszett, 50e. Kanyarban kopog a jobb első kerék, nemsokára gömbcsukló csere. Az is vagy 50. Áprilisban elütöttem egy őzet, két bal oldali ajtó horpadt be. 120ezerért csinálnák meg, de egyelőre hagyom, hátha átmegy így is a műszakin (motorikusan szuper, 90e km van csak benne, nagyapámé volt). Vettem rá amikor az enyém lett új gumikat, gyertyát kellett cserélni, szelephézagot állítani, új vezérlés+vízpumpa. Ez fél éven belül 120-130ezres költség volt, és nekem szerencsém van, mert ismerem a kocsi előéletét, motorikusan nincs gond vele, szinte alig futott. Azok még a zsebbenyúlós dolgok, megmakkanó váltó, hopp egy generátor felújítás, dugattyúk újragyűrűzése...
Rendszeres havi bevétel nélkül gazdasági öngyilkosság autót fenntartani.
2017. okt. 9. 18:32
10/26 anonim válasza:
Meló most itthon nem gond annyit mostmár mindig fogsz keresni, hogy fenn tudd tartani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!