Anyukám szó nélkül elintézett nekem egy 128. 000 forintos bruttó diákmunkát, ami az egész nyaramat elviszi?
És a fesztiválozást, nyaralást, kikapcsolódást miből finanszíroztad volna? Nem volt szép anyukádtól, hogy téged nem avatott be a terveibe, de lehet, hogy látván, mennyi programod, terved van nyárra, kapott a lehetőségen, amivel találkozott, és lezsírozta neked a melót.
Ez tipikus kommunikációs probléma, mindkettőtöknek vannak jó érvei, de elbeszéltek egymás mellett. Üljetek le, beszéljétek át, és ne az lebegjen a szemetek előtt, hogy ebben a szituációban lesz egy győztes (akinek végül "igaza lesz") és egy vesztes (akinek meg nem), hanem olyan megoldást keressetek, ami mindenkinek jó.
Pl.: felmondasz a munkahelyeden, de a szóbelik után keresel másik munkát.
Úgyhogy semmiképp se keménykedj, próbáld megérteni a céljait.
Nem szúrják ki 50 ezerrel a diákok szemét. Legalábbis amikor én diák munkán voltam 80-100 között kerestem. Függ persze, hogy mennyit vállalsz be.
Amúgy mennyi a tényleges munka idő? Mert ha reggeltől estig akkor az baromira nem éri ám meg!
"fesztiválozni, nyaralni szerettem volna, kicsit kikapcsolódni" , de te szerényen élsz. Mégis miből álltad volna ezeket? Más örülne, ha csak nyaralni eljutna, vagy csak fesztiválra.
Tudod más összetenné a kezét ennyi pénzért.
Ha felmondasz, ne is számíts arra, hogy kifizetik a kirucanásaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!