Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szó nélkül elintézett...

Anyukám szó nélkül elintézett nekem egy 128. 000 forintos bruttó diákmunkát, ami az egész nyaramat elviszi?

Figyelt kérdés
Most érettségizem, fesztiválozni, nyaralni szerettem volna, kicsit kikapcsolódni, erre ezzel állított be május végén. Nem mondom, hogy nem haragudtam, eleinte vonakodtam, ő meg folyamatosan azt hajtogatta, hogy megalapozom a jövőmet ezzel. Két hete dolgozom és egyre jobban megbántam, hogy elvállaltam, sajnos szóbelire se tudok készülni, mert reggel 6:30kor kelek és este 21:00-ra érkezek és ha hazaérek anyu mindig ugráltat és nem fogja fel, hogy fáradt vagyok. Kérdésem, hogy szerintetek felmondjak ilyen helyzetben és mit kezdjek édesanyámmal? Vagy inkább örüljek, hogy elintézte nekem, vagy inkább legyek keményebb vele? A pénzre egyébként nincs szükségem, nem szoktam nagyon vásárolgatni, szerényen élek.
2014. jún. 14. 10:43
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
16%

"A munkám: 12 órázás, pénztárosi állás, egy forgalmas helyen, ahol napi több tízmillió is megfordulhat. Egy komoly informatikai rendszerben dolgozunk, amivel szinte lehetetlen valamit nem elrontani. Hiába kerestem kétmilliót egy nap, ha elrontok valamit és hiány van, azt ki kell fizetni a pénztárosnak. Egyik kollégám a minap 20.000 forintos hiánnyal számolt, be kellett fizetnie. A vendégek bunkók, bár nem csodálom, gyakran órákat kell sorban állniuk, panaszkodnak a légkondira, így ki kellett kapcsolni és 12 órán át csorog rólam a víz, nem is tudok kedvesen szólni hozzájuk, annyira ideges vagyok és öten szoktak egyszerre beszélni hozzám."

Üdvözlet a való világban :) 18 évesen befejezted az iskoláid, most már munkát kell keresned, és bizony, nem lesz olyan jó dolgod most már, mint gyerekként, hogy csak tanulni kelljen.

Ha a pénzre nincs szükséged, legalább hozzájárulsz a családi kasszához.

A szüleid sem mennek mindennap vigyorral az arcukon dolgozni, elhiheted.

2014. jún. 14. 11:18
 12/56 A kérdező kommentje:
Igazad van felnőttem, felelősséget kell vállalnom. Sajnos nem nagyon tudok kommunikálni az emberekkel, így nem annyira testhezálló az állás. Meg utálom a pénzt is, mindig maximum 2000ftot viszek magammal, mert amúgy szorongok folyamatosan, hogy elveszítem. Megtudok gyűrkőzni vele, de nem ilyen téren lépek tovább a tanulásban és nem is nagyon élvezem.
2014. jún. 14. 11:25
 13/56 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az érettségi utáni volt a legjobb nyaram. Végig bulival és utazással telt. Szerintem az élmény megfizethetetlen. Mondjál fel, ilyen rabszolga munkál nem alapozod meg a jövődet. Ha viszont kapcsolatokat építesz a nyáron, azzal annál inkább.
2014. jún. 14. 11:25
 14/56 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, miből gondolod, hogy befejezte? Lehet, hogy jelentkezett egyetemre, ahova nem az a lényeg, hogy meglegyen az érettségije, hanem, hogy jól sikerüljön! És a szóbelik még csak most jönnek! Kérdező, én a helyemben a munkáltatóval beszélnék, hogy most fogsz érettségizni. Az érettségi miatt úgyis ki kell venned pár napot, vegyél ki előtte is néhányat, hogy átnyálazd a tételeket. Dolgozz augusztusig, akkor el tudsz menni fesztiválozni (pl. Sziget, SZIN), nyaralni, és még pénzed is marad. Valamint tapasztalatnak is klassz, hogy dolgozol, és később is jó lesz már, ha munkát szeretnél, hogy már valamennyit dolgoztál.
2014. jún. 14. 11:30
 15/56 anonim ***** válasza:
24%

Nem azért,de ha megkeresel azt a sajna bruttó 128-at de még az is jó pénz,így könnyebben tudsz félretenni több pénzt,a fesztiválokon is csinálhatsz ereszd el a hajad bulit,a melóhelyen is létezik olyan hogy szabadság vagy olyan hogy fizetetlen szabadság,szóval fesztiválokra bőven eltudsz menni amellett hogy dolgozol.Nem is tudom mi az amin fent akadtál... :) Amúgy meg most érezheted a bőrödön hogy miért is kell hogy tanulj!!!Ha nem tanulsz egy ilyen helyen fogod végezni ugyanennyi pénzért amivel sok mindent nem lehet kezdeni,mert egy ilyen fizu nem elég arra hogy életet kezdj külön mondjuk.

Amúgy Én a helyedben örültem volna...Hülye vagy? Saját pénzed lesz amiért te dolgozol meg! Azt veszel belőle amit akarsz.... Ha csak nem otthonra adod egy részét aminek nemsokkára úgy is eljön az ideje.Meg bírom ezt a hozzá állásod...Úgy gondolod nincs szükséged pénzre,hát persze mert nem veszed észre hogy a pénzed az valójában más pénze,magyarul a szüleid pénze akik szintén nem mosolyogni járnak a munkahelyükre hanem dolgozni.Én azt mondom hogy csináld tovább,max ne állandóban,legyél beugrós vagy néha néha hagyj ki egy egy napot és akkor tudsz relaxolni is meg bulizni is.És üdv az igazi való világban! :)

2014. jún. 14. 11:30
 16/56 anonim ***** válasza:
Ú, a 14-es válasz a 11-esnek ment.
2014. jún. 14. 11:31
 17/56 anonim ***** válasza:
64%

Undorító hozzáállás, hogy ahogy felnő a kölyök küldjük dolgozni, hogy hozza a lóvét az állszent kifogásokkal miszerint ez neki lesz jó.

Nem, nem a munkával van a gond, ( bár addig éljen az ember, főleg a saját félretett pénzén amíg tud,.mert úgyis a 80% a munkába döglik bele, mivel el sem érik a nyugdíjkort...) hanem az ilyen sunyi húzásokról.

Az ilyen csapnivaló anyák magasról tesznek az egyénre, nem érdeklik mit akarsz azt csinálod/ tanulod amit mondanak ha meg nem ,akkor jönnek , hogy de felneveltelek, meg az anyád vagyok.

Ja, és ki kérte?

Az én anyám is ilyen volt, csak rácseszett , mert ahogy elkezdtem dolgozni el is költöztem .

Akkor is voltak olyanok mint itt , hogy de legalább beleadsz,kötelességed meg üdv az életben...hát ezek akik alig tudtak elmenekülni otthonról vagy ha el is akkor még mindig függnek és érzelmileg zsarolhatók , de azért nyugodj bele nehogy neked jobb legyen ;)

2014. jún. 14. 11:31
 18/56 A kérdező kommentje:
De, az is az én pénzem, én kerestem meg, mert az interneten kereskedéssel foglalkozom, csak az nem megy olyan jól, de szerencsére mindig félretudtam tenni, így sok kicsi sokra ment.
2014. jún. 14. 11:34
 19/56 anonim ***** válasza:
28%
Én nem segítenék neked. Minek? Majd megoldod magadnak, ha nincs pénzed. A minimálisat adnám, aztán azt kezdesz magaddal, amit akarsz. Azt is elvárod anyukádtól, hogy bocsánatot kérjen, amiért segített, vagy elég, ha meghúzza magát és kushad, amíg fesztiválozol?
2014. jún. 14. 11:48
 20/56 anonim ***** válasza:
42%
En szivesen mennek helyetted. :( 2 eve probalkozok de egy normalis, megfizetheto diakmunkat nem talalok! A helyedben osszetennem a ket kezem , bar valo igaz, hogy anyud megvarhatta volna az erettsegi veget mielott intezkedett volna. De azert becsuld meg, nekem es a szuleimnek sincsennek kapcsolatai es igy mehettek pakolaszni lany letemre vagy callcenterezni 30 ember kozt rohadva.
2014. jún. 14. 11:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!