Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szó nélkül elintézett...

Anyukám szó nélkül elintézett nekem egy 128. 000 forintos bruttó diákmunkát, ami az egész nyaramat elviszi?

Figyelt kérdés
Most érettségizem, fesztiválozni, nyaralni szerettem volna, kicsit kikapcsolódni, erre ezzel állított be május végén. Nem mondom, hogy nem haragudtam, eleinte vonakodtam, ő meg folyamatosan azt hajtogatta, hogy megalapozom a jövőmet ezzel. Két hete dolgozom és egyre jobban megbántam, hogy elvállaltam, sajnos szóbelire se tudok készülni, mert reggel 6:30kor kelek és este 21:00-ra érkezek és ha hazaérek anyu mindig ugráltat és nem fogja fel, hogy fáradt vagyok. Kérdésem, hogy szerintetek felmondjak ilyen helyzetben és mit kezdjek édesanyámmal? Vagy inkább örüljek, hogy elintézte nekem, vagy inkább legyek keményebb vele? A pénzre egyébként nincs szükségem, nem szoktam nagyon vásárolgatni, szerényen élek.
2014. jún. 14. 10:43
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
63%

Pont rád férne a lazítás és, hogy egy kicsit lepattanjon rólad anyukád. Ahogy írtad szorongsz több dologtól...

Röviden leírom, hogy mi történt az érettségi utáni nyáron.

2-3 hétig Balaton parton szórakoztunk a haverjaimmal. Siófok, Zánka, Keszthely, Füred. Mentünk körbe körbe szórakozóhelyről szórakozóhelyre. Általában az új és régi ismeretségünk szállásain csöveztünk, de volt, hogy szórakozóhelyen zárás után aludtunk. Csajoztunk, partiztunk. Aztán többre vágytunk...

Elhatároztuk, hogy az Óceánig megyünk nyugatra. Egy barátom apukája adott kölcsön egy kisbuszt amivel a melósait szállította. Elég jó volt, nem volt annyira leélve. Tökéletes volt a túrához. Másfél hónapra tűntünk el vele Európába. Nem mentünk fel autópályára, így keresztbe mentünk Olaszországon és végig a Cote d' Azuron le Portugáliáig, egy kicsit északabbra jöttünk haza. Mindig szerencsénk volt, pedig nem tudtuk hol kelünk fel másnap. Ennyit még nem röhögtem soha életemben, annyira lelazultunk, hogy ez az érzés egy életre megmaradt. Azóta megcsináltam ezt az utat a feleségemmel is, minden emlék megelevenedett, ahogy a helyszínekre értünk.

Úgy mentem szeptemberbe a főiskolára, mint egy félisten. A következő nyarakon is volt sok kaland és utazás, de ez alapozta meg az összes többit, az egész élethez való hozzáállásomat.

2014. jún. 14. 11:54
 22/56 anonim ***** válasza:
50%
Mehetek*
2014. jún. 14. 11:54
 23/56 anonim ***** válasza:
15%

# 17/19 Sajnálom hogy neked álszent szülők jutottak,bár lehet hogy benned is van hiba nem csak a szüleidben.

A mai világban a fiataloknak nem árt ha elmennek dolgozni.Képzeld régebben is így működött a világ és mégsem halt bele senki sem.Sőt régebben a fiatalok maguktól mentek el munkát keresni,ezek a mai fiatalok annyira hányadékok hogy egy szöget nem bírnak beverni a a falba!!!(tisztelet a kivételnek).

Nos,amíg a szülők minden pénzüket a gyerekre költik,majd a gyerek felnő,akkor szerinted tartsák el? Szerintem hálátlanság az hogy így lexartad és otthagytad a szüleid.De ez a te dolgod!

2014. jún. 14. 11:56
 24/56 anonim ***** válasza:
23%
Ilyen problémái tipikusan olyan embereknek vannak, akik világ életükben kényelemben éltek, és a jövőben olyan munkahelyet képzelnek el maguknak, ahol szintén kényelem, kiemelkedő fizetés, állandó, izgalmas munka és sok pihenés várja őket. Egyszerre vagy szerencsés és szánalmas, tudod? Én már pici korom óta a szüleim munkahelyén rohadtam, mert egész nap késő éjjelig dolgoztak, hogy megéljünk, a folyosón tanultam. Aztán, amikor már elég nagy lettem ahhoz, hogy meg tudjak fogni valamit én is, segítettem nekik. Nem pénzért, nem azért, mert nekem megéri, hanem mert ilyen a család. Este meg tanultam. 15 éves korom óta minden nyarat végigdolgoztam és örültem a lehetőségnek, mert végre nyugodtan élhettünk, mert VOLT MUNKA! Te egy elkényeztetett tipikus tini vagy, aki még a büdös életben nem volt éhes, és több energiát öl önmaga sajnálásába, mint amennyinek értelme lenne. Mondj fel! Menj bulizni, inni, dugni! Aztán költözz el és élj meg egyedül, ahogy tudsz! Ne rinyálj, élj! Aztán majd tíz év múlva gondolj vissza, hogy kib_szás volt ez, vagy segítség anyád részéről!
2014. jún. 14. 11:57
 25/56 anonim ***** válasza:
46%
melózz és kapd össze magad. hidd el nagyon sokat fogsz nőni a családod szemében ha látják milyen életrevaló vagy. és a saját szemedben is!
2014. jún. 14. 12:03
 26/56 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem elég húzós meló teljes napig dolgozni azonnal egy idáig iskolába járónak.

Csinálj meg egy hónapot és utána mondj fel. Így lesz némi plusz pénzed a nyárra. A következményeit meccsezd le az édesanyáddal. Azt is szedd ki belőle, hogyan gondolja a jövőd megalapozását egy pénztárosi munkával?

2014. jún. 14. 12:06
 27/56 A kérdező kommentje:

Utolsó, sajnálom, hogy a szüleid ilyen keményen fogtak, de jómodort nem neveltek beléd. Képzeld el én 13 éves korom óta kerestem nyári munkát magamnak és nem kaptam. Kénytelen voltam saját magam találni megoldást, ez a kereskedés. Már egy ideje erre a nyaramra készültem, és pont mostanra nem terveztem, ezt anyukám is tudta. Sokkal inkább úgy néz ki, hogy te sajnáltatod itt magad és nem én. És nem értem miért elkényeztetett az, aki mer nagyobbat álmodni és nem rabszolgalétre vágyik. Képzeld el, mérnöknek készülök és az a legnagyobb vágyam, hogy saját élelmiszert adhassak ki a jövőben. Ha mindenki olyan lenne, mint te, akkor nem tartana sehol a világ. Képzeld el, hogy én is segítettem rengeteget nagypapa szőlősében ingyen. Ugye milyen elképzelhetetlen egy kis elkényeztetett tinitől?

Nem cigizek, nem iszom alkoholt, 2 éves párkapcsolatom van. További szép napot.

2014. jún. 14. 12:12
 28/56 anonim ***** válasza:
91%

Kedves 23-mas.

Hálátlanság akkor lett volna ha jó szülők lettek volna. Mert elárulom attól hogy valaki összehoz egy gyereket még nem lesz anya, csak papíron ,ezért nem értem némely mai libát, hogy fennhordják az orrukat csak mert szültek.

Jössz a régi dolgokkal, nagyon régen a nők nem dolgoztak, miért nem megyünk odáig vissza? Jah hogy az egyenjogúság ,amikor meg hurcolkodni kell akkor szemét főnök meg férfiak hisz én nő vagyok...

Ez a hozzáállás régen rossz, arra buzdítjátok a kérdezőt , hogy ez az élet rendje.

Szüless meg , élj egy picit aztán menj iskolába majd dolgozd halálra magad. Aztán majd a szaros( jóesetben) 70 év után rájöttök, hogy a halált nem érdekli te mennyit dolgoztál azért hogy " éljél".

Nem azt mondom, hogy nem kell dolgoznia , de , kell, csak azt nem az adott éezkori akarata vagy a céljainak leszarásával kell elérni, mert így fogja megutálni a munkát. Tapasztalatot szerezni vagyunk itt, nem azért, hogy holmi idegenek rokonszenvét elnyerjük.

És visszatérve , soha nem fogom megbánni , hogy otthagytam a szüleimet és nem fogom megköszönni hogy több tízezer forintért kellett kitanulnom a hőn áhított szakmát ,mikor 23 éves korig tandíjmentes lett volna nappalin, csak mert ők megszabták h melyik középiskolába és munkahelyre mehetek csak mert velük kellett élnem és mert " felneveltek".

Nekem mostmár soha nem kell dolgoznom, mert ha valaki azt csinálja amit szeret az soha nem lesz munka. Ez soha nem lett volna így ha akkor úgy teszek ahogy szerintetek most az élet rendje......

2014. jún. 14. 12:12
 29/56 anonim ***** válasza:
15%
Na és? Kit érdekel, amiket felsoroltál? Szerintem, aki ma munkára nemet mond, csak azért, hogy bulizzon, lusta disznó. Minden más csak rizsa.
2014. jún. 14. 12:14
 30/56 anonim ***** válasza:
42%
én is boldogan elvállalnám helyetted. nyilván nem minden nap mész,szabad idődben tanulj,aztán ha megvan a szóbeli,akkor lazíts. más is így csinálja,sőt régen a fiatalok már suli mellet is kénytelenek voltak dolgozni. anyukád nem kiszúrni akart veled,épp ellenkezőleg,segíteni akart,h legyen gyakorlatod,saját kereseted. bruttó 128e azért nem olyan rossz pénz.. anno mikor én kezdtem melózni,16 évesen 20e ft-ot kerestem heti 4x12 óra melóval..mellette érettségiztem le.. ráadásul a pénzt haza is kellett adnom mert csórók voltunk.. szóval nézd a jó oldalát a dolognak. jőn a fősuli,egész nap ott leszel tanulni sem lesz egyszerűbb mint a melód-sőt!- jól fog jönni az a pénz
2014. jún. 14. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!