Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szó nélkül elintézett...

Anyukám szó nélkül elintézett nekem egy 128. 000 forintos bruttó diákmunkát, ami az egész nyaramat elviszi?

Figyelt kérdés
Most érettségizem, fesztiválozni, nyaralni szerettem volna, kicsit kikapcsolódni, erre ezzel állított be május végén. Nem mondom, hogy nem haragudtam, eleinte vonakodtam, ő meg folyamatosan azt hajtogatta, hogy megalapozom a jövőmet ezzel. Két hete dolgozom és egyre jobban megbántam, hogy elvállaltam, sajnos szóbelire se tudok készülni, mert reggel 6:30kor kelek és este 21:00-ra érkezek és ha hazaérek anyu mindig ugráltat és nem fogja fel, hogy fáradt vagyok. Kérdésem, hogy szerintetek felmondjak ilyen helyzetben és mit kezdjek édesanyámmal? Vagy inkább örüljek, hogy elintézte nekem, vagy inkább legyek keményebb vele? A pénzre egyébként nincs szükségem, nem szoktam nagyon vásárolgatni, szerényen élek.
2014. jún. 14. 10:43
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
39%

35-ös, el vagy tájolva, tudom milyen egy gyerek nevelése mégha sajátom nincs is, de van egy öcsém akit én nevelek.

És marhára nem érdekel, hogy mit hiszel, pénzeld a szüleidet akik megszültek, mert ez a norma egy házasságban. Én majd akkor vállalok gyereket, ha biztosítani tudom neki az alap dolgokat és ez az életben való elindításra is vonatkozik, ( nem összekeverendő az elkényeztetessel és a hipóban neveléssel) nem pedig megtiltani hogy 18 éves korára elvégezzen egy szakmát is érettségivel amivel elmegy dolgozni, nehogy megszűnjön a családi pótlék ... szóval nyomjad csak a maradi dumát és élj boldogan tovább ,mint egy rabszolga, boldogok a lelkiszegények.

2014. jún. 14. 14:34
 42/56 anonim ***** válasza:
91%

Tökjó, hogy azt nem veszik egyes válaszolók figyelembe, hogy konkrétan a szóbelikre nincs ideje tanulni. Itthon jellemző, hogy az életcél az, hogy amint kiestél a suli kapuján szerezz állást, mindegy milyet, csak legyen, aztán dolgozz ott h*gyért-sz*rért 50 évig és ha eléred még egyáltalán a nyugdíjkorhatárt, akkor pusztulj éhen a nem létező nyugdíjadból. Nagyot álmodni, többre vágyni ördögtől való, mert csak munkakerülő lusta disznó vagy, egyetemre se menj, mert azzal csak kitolod a gyerekkorod és kerülöd a munkát azzal is. Húzzál a gyárba és pusztulj bele a munkába 3 műszakban és közben csapkod a s*gged a földhöz örömödben.

Nos, van, aki azért ennél többre vágyik. A kérdező is. Égessük meg!

Mivel mérnöknek készül, ezért neki elsősorban most a könyvei fölött kéne ülnie és hozni a 80-90%-os közép- és emeltszintű érettségi eredményeket, hogy bejusson mondjuk a BME-re. Nem egy pénztárban rohadnia és közben örülnie, hogy wow, a magyar átlaghoz képest, de rohadt jó dolga van. Aztán majd az évek múlásával rájönni, hogy hol b*szta el az életét...

2014. jún. 14. 14:34
 43/56 anonim ***** válasza:
90%

"sajnos szóbelire se tudok készülni"

Magyarul anyukád elintézte neked, hogy megalapozza a jövődet - úgyan ő akarja, és nem úgy, ahogyan te. És még hálás is kell lenend ezért...

talán anyukád a SAJÁT munkáját és életét alapozgassa meg, és azon gondolkodjon, hogy egy 18 éves lánynak nem vesszük el a fiatalságát, holmi irigységből. Te csak egyszer vagy 18 éves.

Mondj csak fel, készülj a felvételidre és magad döntsd el, hogy hol akarsz dolgozni a nyáron. Anyád keresse meg azt a pénzt, ami neked kell, mert az a dolga, azért szülő.

Sok embert azt képzeli, hogy a szülőség abból áll, hogy "jaj nekem kell egy édibédi kis babuci, aki szeret engem (ez már maga egy ki..szott nagy önzés!!!), hogy ne maradjon egyedül (dettó!), de arra nem gondol, hogy ez nem egynapos túra és kőkemény felelősség.

Édesanyáddal azt kezdd, hogy megmondod neki a magadét és ha kell, akár ordítasz is vele, mert ideje konfrontálódni vele. Különben késő lesz.

Ne örülj, hogy elintézte neked, mert így soha nem fog kinőni a szárnyad. Megszokod, hogy mindig más cselekszik helyetted.

2014. jún. 14. 18:02
 44/56 anonim ***** válasza:
9%

# 43/43 Tudod manapság az megy egyetemre akinek van rá pénze.Akinek nincs rá pénze az úgy is elmegy egyetem mellett dolgozni,hé ha szerencséje van kihúzza az első félévet...

Az a dolga hogy megkeresse az egyetemre is a szülők...Szerintem nem sokan vannak akik nyugodtan tudnak egyetemre menni 30éves korukig úgy hogy fizetnek nekik mindent...

A szülőkkel is bármi megtörténthet,baleset stb megrokkanhatnak,a jó állásból kikerülnek stb stb.Számtalan ok van hogy miért nem tudnak emberek fizetni egyetemet!De ezt hiába magyarázom egyeseknek,mert az anyagi jólét és se ggkinyalás mellett nem találkoztak még valósággal...

2014. jún. 14. 19:32
 45/56 anonim ***** válasza:
33%
@40 Engem azért vettek itthon bankba dolgozni, mert fél évig egy kávézóban voltam felszolgáló, pénztáros, így volt pénzkezelési tapasztalatom. Pedig a bankhoz képest kulimunka, nem volt megfelelő végzettségem, és mégis felvettek, beiskoláztak pénztárosnak, valutapénztárosnak. Szóval sosem lehet tudni, hogy melyik tapasztalat mire lesz jó.
2014. jún. 14. 19:54
 46/56 anonim ***** válasza:
22%
# 45/45 Szóval lelketlen bankos vagy :)
2014. jún. 14. 20:06
 47/56 anonim ***** válasza:
59%
Hagyjuk már az álszent dumát. Én érettségi évében is eltartottam magam már és dolgoztam és úgy mentem egyetemre. Nekem nem adatott meg a lehetőség hogy a szüleim BÁRMIBEN is támogassanak, mégis azt gondolom, hogy igenis szórakozzon ha azt szeretné. Egyetem első másfél évét kihúztam amikor ajánlottak egy egész jól kereső munkát és most folytatom levelezőn. Tudom mi a munka, mégsem vagyok olyan begyöpösödött mint te, hogy majd ráerőltetem a gyerekemre a munkát úgy, hogy nem szükséges. Most van az ideje a szórakozásának. Használja csak ki.
2014. jún. 14. 22:11
 48/56 anonim ***** válasza:
32%

# 47/47 Olvastál olyat ahol azt írom hogy ne szórakozzon? Vagy azt hogy dolgozza halálra magát?

Fiatal vagy hogy bármi fogalmad legyen a gyereknevelésről,te még önző módon látod a világot,gondolom emiatt vannak sűrűn gondok a párkapcsolatokban is(nem baj majd kinövöd :) )

2014. jún. 15. 02:18
 49/56 anonim ***** válasza:
81%
Köszönöm az aggódásod, nincs gondom a párkapcsolatomban. És úgy gondolom, az az önző, aki elvállal egy gyereket és utána amint 18 lesz rögtön elküldi dolgozni, felhozza, hogy jajj mennyibe került a nevelésed és elvárja hogy a gyerek tartsa el ( tudom, hogy itt nem ez a helyzet, csak ált. beszélek). Nem irigyellek a felfogásod miatt és a gyerekedet se.
2014. jún. 15. 08:21
 50/56 anonim ***** válasza:
77%
Marha jófej anyád van :D 120 ezer forinttal megalapozod az életed, minek is tanulj az érettségire? :D Ekkora hülyeséget te jó ég.. Mit alapozol meg 120 ezer forintból?
2014. jún. 15. 11:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!