Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szó nélkül elintézett...

Anyukám szó nélkül elintézett nekem egy 128. 000 forintos bruttó diákmunkát, ami az egész nyaramat elviszi?

Figyelt kérdés
Most érettségizem, fesztiválozni, nyaralni szerettem volna, kicsit kikapcsolódni, erre ezzel állított be május végén. Nem mondom, hogy nem haragudtam, eleinte vonakodtam, ő meg folyamatosan azt hajtogatta, hogy megalapozom a jövőmet ezzel. Két hete dolgozom és egyre jobban megbántam, hogy elvállaltam, sajnos szóbelire se tudok készülni, mert reggel 6:30kor kelek és este 21:00-ra érkezek és ha hazaérek anyu mindig ugráltat és nem fogja fel, hogy fáradt vagyok. Kérdésem, hogy szerintetek felmondjak ilyen helyzetben és mit kezdjek édesanyámmal? Vagy inkább örüljek, hogy elintézte nekem, vagy inkább legyek keményebb vele? A pénzre egyébként nincs szükségem, nem szoktam nagyon vásárolgatni, szerényen élek.
2014. jún. 14. 10:43
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
80%
Én is azon a véleményen vagyok, hogy hasznos és nevelő jellegű, ha egy 16-18 éves gyerek már dolgozgat szünidőben, de a hangsúly azon van, hogy dolgozgasson, nem szabadna végiggürcölnie a nyarat felnőtt módra. Ezek a kis diákmelók nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy egy fiatal kipróbálja a munka világát, de abszurd dolog egy frissen érettségizett fiatallal szemben olyan elvárást támasztani, hogy a keresete a családi kassza részét képezze. Én is dolgoztam 1 hónapot érettségi után, ez teljesen jó volt arra, hogy el tudtam menni bulizni meg nem anyukámtól kellett pénzt kérni kólára, fagyira meg strandbelépőre. Nem helyes anyukád hozzáállása. Főállásban dolgozni onnantól kell, amikor az egyetemen már nincsenek óráid és csak a szakdolgozat-államvizsga van hátra.
2014. jún. 15. 16:12
 52/56 anonim ***** válasza:
És akkor még itt nincs is arròl szò hogy leérettségizett volna... egyetemre menni meg ma màr tökre nem azt jelenti , hogy hû de jò lesz az élet.
2014. jún. 15. 22:10
 53/56 anonim válasza:
74%
Nem semmi. Tehát anyukád szerint egy pár hónapos diákmelóval alapozod meg az egész életedet, amivel teljesen elrontod az érettségi eredményeidet. Utána meg te fogsz sírni, ha nem vesznek fel az álomszakra, mert nincs elég pontszámod a gyenge érettségi miatt. Gratulálok édesanyádnak, logikusan gondolkodott!
2014. jún. 20. 09:59
 54/56 anonim ***** válasza:
25%

# 53/53 Időpont ma 09:59

Miért szapulod más anyukáját? :)

Nem azért de ha valaki jó tanuló ,az nyugodtan elmehet nyári szünetben dolgozni érettségi elött mert amit kellett azt már úgy is megtanult,max elötte 1-2 héttel átnézi amit akart...(ha jó tanuló) :) Ha meg nem akkor meg nem számít ,majd lesz valahogy... :)

2014. jún. 20. 10:12
 55/56 anonim ***** válasza:
Mi újság veled azóta, kedves kérdező?
2015. jún. 22. 10:40
 56/56 anonim ***** válasza:

Na en altalaban nem szoktam a lusta fiatalokkal egyeterteni, akik eltartatjak magukat nagykoru letukre, de itt kivetelesen reszben igazat kell adjak.

Az oke, hogy dolgozz csak szepen nyaron, ne mulatozz amig nincs sajat kereseted.

DE ezt semmikepp se erettsegi elott kellett volna csinalni amikor tanulnod kell. Az erettsegin ugyanis sokkal inkabb mulik a jovod mint azon hogy egy honappal korabban kezdesz dolgozni.

Szoval alapvetoen az elv, hogy ebredj fel, nagykoru vagy, magadat kene eltartanod, nem otthon csucsulni a szuleid nyakan elve, az stimmel, de az erettsegi talan a legfontosabb a tovabbtanulas miatt, szoval oda kell a teljes ido keszulni.

2015. jún. 22. 11:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!