Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elszúrtam ezzel a nyaramat?...

Elszúrtam ezzel a nyaramat? Vagy van még valami esélyem?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék dolgozni,de nem vagyok regisztrálva egy diákszövetkezetnél sem (15 éves vagyok). A gond az, hogy kell bankkártya ill. adókártya. Nekem ezek nincsenek meg,és ahogy olvastam mire kiküldik őket az kb 1-2 hét. Péntekek tudnánk csak elintézni ezeket mivel szüleim akkor érnek rá.

Egyedül nem intézhetem el ezeket? Nem késő kb 1,5 hét múlva regisztrálni egy diákszövetkezethez? Barátnőm 1 hete regisztrált,és 4 nap után fel is vették egy gyorsétterembe,ahol júniusban kezd,viszont én csak júniusban regisztrálnék.

Gondot okoz ez,vagy akkor is van még lehetőségem?

2011. máj. 30. 22:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Dehogy, ne aggódj, így is lesz még lehetőséged:)
2011. máj. 30. 22:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Ott van a július és az augusztus.:) Júniusban pihensz.:) Nem késtél le semmiről.
2011. máj. 30. 22:55
 3/13 anonim ***** válasza:

Hát a legtöbb munkát ilyenkorra már elhappolják, szóval nem mondok semmit. Ha pesti vagy, még van esélyed, vidéken legtöbb helyen jóval kevesebb a munka, mint a jelentkező, fiatalabbakkal meg az a bajuk, hogy éjjeli műszakra pl. nem oszthatnak be, vidékre nem nagyon visznek, stb. :S

Adókártyát szerintem egyedül is el tudod intézni, a bankkártyához viszont nekem 17 évesen is kérték a szülői aláírást.

Persze ne add fel, mindig ki lehet fogni valamit, csak ne legyél finnyás. Irodai munkában ne bízz, de valami napszámosmelót még simán kapsz.

2011. máj. 30. 23:06
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy 16, nem is dolgozhatsz.
2011. máj. 30. 23:16
 5/13 anonim ***** válasza:
több mint 2 hét mire vége lesz a sulinak?ill bankkártya 10 perc még csináltatsz adó sem több és később beviszed a melóhelyre...
2011. máj. 30. 23:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Adókártyája mindenkinek van. Azt csak akkor kell csináltatni, ha ellopják/elhagyod stb.
2011. máj. 30. 23:23
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem, az adókártyát meg kell csináltatni, és az is idő mire elkészül a bankkártya meg az adókártya.
2011. máj. 30. 23:26
 8/13 anonim ***** válasza:

"Adókártyája mindenkinek van. Azt csak akkor kell csináltatni, ha ellopják/elhagyod stb."

Nemfeltétlen.

2011. máj. 30. 23:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Adókártyája mindenkinek van. Azt csak akkor kell csináltatni, ha ellopják/elhagyod stb."

Nekem sem volt 15 éves koromig, akkor csináltattam. Most vagyok 22 éves, az én korosztályomból senkit sem ismerek, akinek 15 éves kora előtt lett volna, akkor kezdtük el megcsináltatni.

Most viszont már az újszülöttnek is kell adókártya, szóval a fiatalabb generációkra már tényleg érvényes lesz a megállapításod.

2011. máj. 30. 23:49
 10/13 anonim ***** válasza:

adókártyának a számát rögtön megtudod,a4es papiron odaadják,az elég,nem kell megvárni mig kiküldik

bankszámlát csináltatni nem kell,anyukádé tökéletes,2 hónap munkáért felesleges saját (dolgoztam úgy szövetkezetnél,hogy én adtam a munkát,diákok 50%-a az anyukájáét adta meg)

15 évesen viszont kell anyukádtól engedély

2011. máj. 31. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!