Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti haragudnátok a...

Szülők, ti haragudnátok a gyerekre, ha megváltoztatná a keresztnevét?

Figyelt kérdés
Nagyon gáz a mostani neve, az élet minden területén hátráltatja. Szólítanátok az új nevén?

2017. okt. 8. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
45%

12:32

OK.nem vitázom eddig még nem hallottam,hogy ez a roma nevekhez tartozik.

2017. okt. 8. 12:35
 32/72 anonim ***** válasza:
71%

A kérdező kommentje:

Hát persze, utolsó...

Pedig igaza van! Nekem van több Dzsenifer nevű ismerősöm, egyszer se jutott eszembe beszólni nekük a nevük miatt. Egyébként ahová jártam suliba sokkal extrémebb nevek voltak.

2017. okt. 8. 12:37
 33/72 anonim ***** válasza:
74%
32-es en sem vitazok, de te nagyon osszekevered itt a neveket. Michael - angol. Michel - francia ferfi nev. de egy angol ketszer pislantana, ha egy ferfit Michel-nek hivnak, nem latja leirva, mivel az egy angol noi nev, Michelle-nek felel meg kiejtesben.
2017. okt. 8. 12:41
 34/72 anonim ***** válasza:
91%
Bocs, 31-nek szolt.
2017. okt. 8. 12:42
 35/72 anonim ***** válasza:
97%
Én teljesen megértelek, nekem is hülye nevet adtak anyáék, és 18 évesen megváltoztattam. Tehát én nem haragudnék miatta, a szülőknek kellene gondolkodni előre, mikor valami újhullámos borzalmat adnak névként a gyereküknek.
2017. okt. 8. 12:43
 36/72 anonim ***** válasza:
65%

Biztosan nem esne jól. Ugyanis a nevüket én választottam, na jó, van, amelyiket apjuk:D de számomra a legszebb neveket kapták. de próbálnám tudomásul venni, ha a gyereknek ennyire nem tetszik. Azt nem tudom, bírnám-e az új nevén szólítani, szerintem nem....

Azért nem könnyű ez a kérdés, mert a Dzsenifert kokrétan tökre megértem, hogy meg szeretnéd változtatni, mifelénk is csak cigánylányok viselik...

2017. okt. 8. 12:44
 37/72 anonim ***** válasza:
98%
Kedves kérdező, szerintem normális lenne, ha megváltoztatnád. Én támogatlak! :)
2017. okt. 8. 12:50
 38/72 anonim ***** válasza:
96%

elképzelhető, hogy nem esne jól, de mondd el, hogy csúfolnak miatta, és azért teszed. És változtasd meg! a dzs a magyar nyelvben furcsán/idegenül hat.

[link]

Jenni, Jente is választható- ezek valahogy közel vannak, szüleid dzseninek ejtenék - mire szeretnéd változtatni?

2017. okt. 8. 12:51
 39/72 anonim ***** válasza:
57%

Nem lehet,hogy vezetékneveddel van inkább baj ?

Mármint,hogy olyan hülyén hangzik együtt a keresztneveddel.Nem ismerek olyan cigányt akit így hívnának.

2017. okt. 8. 12:51
 40/72 anonim ***** válasza:
68%

Normális névvel könnyű magyarázni... Attól, hogy már elterjedt, még ugyanúgy cigányos marad, mivel ők kezdték el ezt a divatot, hogy magyarosítsuk az amerikai neveket, mert az menő.

Amúgy is fa**ság ez a magyarosítás. A Michael az Michael és nem Mihály. A John meg nem János, a Charles meg nem Károly. Csak ugye könnyebb "magyarosítani", mint megtanulni kiejteni egy angol nevet.

Soha nem büntetnék egy gyereket sem azzal, hogy Dzsenifernek, Dzsesszikának vagy hasonlónak nevezem el... még egy kutyának sem adnék ilyen neveket, pedig őket aztán nem érdekli.

Ha meg is sértődnek a szüleid, ez van, így jártak, Adtak volna neked normális nevet, akkor most nem lenne ez. Itt a gyakorin is rengetegen kiírják, hogy nem tudnak választani a nevek közül, aztán olyan nevek között hezitálnak, hogy egyik undorítóbb mint a másik... de őket nem érdekli, hogy a gyereket majd csúfolják, mert nekik tetszik az a név...

Ha valaki felnőtt koráig sem tud megbékélni a saját nevével, akkor egyértelmű, hogy már nem is fog. Akkor meg ne kínlódjon tovább szerencsétlen.

2017. okt. 8. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!