Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a genyó?

Tényleg én vagyok a genyó?

Figyelt kérdés
Tehát anyám nem bír magával és halálraakar dolgoztatni mindig. A beleegyezésem nélkül járattat különangolra péntekenlént mert szeretné hogy most nyelvvizsgázzak. Mivel nagyon elfogult, nem engedi, hogy ne most csináljam meg hanem később. Leérettségiztem már angolból (előrehozott) és most emiatt is van erre bezsongva. Megállapodtunl tehát hogy ha akarják hogy elmenjek a másik városba az angoltanárhoz, akkor kocsival elvisznek. Viszont ma egyik szülőm sem ér rá elvinni ezért akkkr mondtam ma nem megyek. Erre azt felelték hogy de muszáj mennem nem érdekli hogy mit állapodtunk meg és hogy nem tehetek ilyet, nem lehet lemondani, és tiszta ideg lett. Azt is mondta hogy semmirekellő genyó vagyok. Tényleg az lennék 1 alkalom kihagyása miatt?

2017. okt. 6. 11:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
51%

Hú mekkora genyók a szüleid, hogy odafigyelnek rád.... barcsak az én szüleim lettek volna ekkora genyók, akkor lehet nem kellett volna érettségi után abvahagynom a sulit, és lehet nem kellene munka mellett most kínlódni a tanulassal....

Szerintem simán hagyd a francba az egészet, es jard a nehezebbik utat....

2017. okt. 6. 15:07
 22/32 anonim ***** válasza:
40%
Nyelvet tanulni úgy felesleges, ha te nem szeretnéd. Az oké, hogy a mai világban a papírokat nézik és tényleg kell a legtöbb helyre nyelvvizsga, de az fog számítani igazán, hogy egy éles szituációban mennyire jól használod a nyelvet, mennyire tudsz kommunikálni másokkal, megértetni magad. A szülőknek nem kéne erőltetniük, hogy mit tanuljanak a gyerekeik, ha úgy érzed, hogy még nem vagy olyan szinten angolból, akkor még gyakorolj 1-2 évet, nem kell azonnal elmenni. Meg a felvételi pontokat nézd meg, hogy mi számít és mi nem. Pl. én megcsináltam a középfokú angol nyelvvizsgát, utána a középszintű érettségit, aztán az emeltet is. A legutolsót főként azért, hogy leadhassam az órát, és így a középfokú nyelvvizsgának nincs is értelme, mert tényleg kiváltja az emelt szintű érettségi. Szóval azt vedd figyelemeb először, hogy milyen irányba szeretnél továbbmenni és ehhez mi szükséges. Ne pazarold az időd és energiád feleslegesen. Amúgy meg mindenki magának tanul, magának tesz jót vagy rosszat (ha nem tanul) ezzel, szóval nem kéne anyukádnak mérgesnek lennie.
2017. okt. 6. 15:24
 23/32 anonim ***** válasza:
43%
utolsó, de ennyi erővel majd a kérdezőnek se kell mérgesnek lennie ha anyuciék nem fognak majd pénzt adni a továbbtanulására igaz?
2017. okt. 6. 15:27
 24/32 anonim ***** válasza:
76%

Mennyien írják, hogy a szülő csak jót akar, meg hogy a gyereknek lesz jobb... :D Nekem is mindenki ezt írta évekkel ezelőtt, mikor lényegében ugyanez volt a konfliktus anyámmal, csak ő a jogsit erőltette rám.. Mindenki írta, hogy "majd meglátom" hogy jó az és kell, meg majd ha munkám lesz, akkor kelleni fog.... Jelentem, évek teltek el, álommunkám van, a jogsimnak meg közelébe se szagoltam azóta, hogy megcsináltam. :D

A kérdező egyébként írta, hogy "később", szóval gondolom, meg akarja csinálni valamikor..

Én 9.-ben csináltam érettségit, és 13.-ban nyelvvizsgát, tök jól ráértem vele.

A nyelvtanulást erőltetni nem lehet, ha a kérdező utálja az egészet, akkor annyit ér a tanár, mintha kilapátolnák a pénzt az ablakon.

Most lehet vitázni, hogy ez jó dolog, vagy nem, de ez van.

2017. okt. 6. 15:43
 25/32 anonim ***** válasza:
60%
#24 - A jogsi azért nem annyira bonyolult dolog mint egy nyelv kitanulása. Továbbá a jogsi valóban haszontalanabb. Például nekem sincs jogsim még, pedig már 29 múltam, de egyelőre nem is érzem szükséget. Ellenben az angol tudásom nélkül elég nagy sz*rban lennék és ez gyakorlatilag bármelyik valamirevaló szakma esetén elmondható.
2017. okt. 6. 16:01
 26/32 anonim ***** válasza:
87%

Ezt értem. A kérdező miért lenne angoltudás NÉLKÜL, ha már VAN érettségije, és LESZ nyelvvizsgája?

2017. okt. 6. 16:07
 27/32 anonim ***** válasza:
94%
Itt ilyet felesleges kérdezni, ha valaki kihagy egy órát vagy esetleg egy napot is az iskolában, azt szétszedik a válaszolók, hogy undorító, lusta, semmirekellő, nem lesz belőle semmi. Ezért nagyon vérszemet kapnak.
2017. okt. 6. 17:52
 28/32 anonim ***** válasza:
16%

utolsó, de ennyi erővel majd a kérdezőnek se kell mérgesnek lennie ha anyuciék nem fognak majd pénzt adni a továbbtanulására igaz?

Ha jól tanul, nem kell majd fizetni az egyetemért. És tényleg nem azon az egy alkalmon fog múlni, hogy mennyire tud majd jól angolul...

2017. okt. 6. 19:30
 29/32 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó, attól hogy valaki államin van, még bőven vannak egyéb költségek is..pl jegyzetek, kollégium/albérlet, speciális felszerelés stb.
2017. okt. 6. 19:34
 30/32 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom miért kell támadni.

Nem akar valamit.

ERŐLTETIK a szülők.

Tényleg olyan k. nehéz elhinni,hogy már egy gyermeknek,vagy egy kamasznak is van szabad akarata?

Valaki említette,hogy bezzeg ha a haverokhoz kéne buszozni 2 órát,akkor biztos nem lenne probléma.

Persze,hogy nem lenne neki,mert azok a haverjai,barátai,akiket szeret.Nyilván szívesebben megy egy ember a szeretteihez,mint egy olyan órára amit utál,ráadásul ráerőszakolták.

Más,milyen szülő az,aki nem támogatja a gyerekét,ha az nem azt teszi amit mondanak neki?

És pár év múlva ha mondjuk orvosira akar menni a szülei majd azt mondják,hogy nem támogatják,mert ők azt akarták,hogy jogot tanuljon a gyerek?

Milyen dolog ez már?

Amúgy az angol tanár vagy a több százezer forintos nyelvvizsga nem minden.

Én konkrétan 0-ról kezdtem el tanulni az angolt.

Az angol névelőket is ki kellett szótáraznom.

Aztán elkezdtem feljárogatni angol chatre,majd elkezdtem angol fanfictionöket olvasni,majd könyveket,majd sorozatokat,filmeket nézni angolul,tudományos cikkeket,és lám,mára már kb.TOEFL szinten vagyok.

Konkrétan tesztet is írtam,ezért tudom.

Szóval csak azt akarom mondani kérdező,hogy ne törődj azokkal,akik hálátlannak mondanak.

Nem vagy az,és biztos te is mindent meg fogsz tenni a jövődért.

De azt soha ne felejtsd el,nem egy angol nyelvvizsga fog téged előbbre vinni.

Tanulj magadtól angolt.

Vagy akármit amit akarsz.

Tanulj valamit magadtól,hogy elmondhasd,hogy ezt te egyedül érted el.

Jobb az,minthogy később minden segítséget a szemedre hányjanak.

Sok sikert.

Bízz magadban,jó?

Azt soha senki nem tudja tőled elvenni.

2017. okt. 6. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!