Tényleg én vagyok a genyó?
Bizony-bizony, legyen kemény. Álljon a sarkára, hogy még azért sem megy. Biztosan jól kicseszik az anyjával.
Mert anyu, gondolom, azért fizeti a nyelvórákat, hogy idegesítse a gyerekét, és "halálra dolgoztassa".
'2 óra buszozás a semmi?'
De nagyon is sok 2 óra. Ha már a szavát adta a szülő hogy viszi a gyereket akkor miért nem tartja be? Mondom ezt szülőként. Pofámról lesülne a bőr ha megígérnék valamit a gyereknek és nem tartanám be, sőt nekem állna feljebb. Másrészt pont péntekről van szó, amikor mindenki úgyis hamarabb végez
Kérdező, nincs a közelben máshol magántanár, akihez nem kell ennyit kibumlizni?
Hát, én biztos azon nyomban visszaszóltam volna, hogy ők a slendriánok és nemtörődömök, hogy vállaltak olyan elfoglaltságot ma délutánra, ami korábban vállalt kötelezettségüket keresztbe húzza.
És ők nem képesek küzdeni azért, hogy átszervezzék a tennivalóikat, hogy betarthassák korábbi ígéretüket.
Fogadok, hogyha nekik lenne fontos, hogy autóval menjenek el akkor és oda, akkor megoldották volna.
Mondom ezt úgy, hogy felnőtt, családos ember vagyok.
OFF
Továbbá van véleményem az előzményekről is.
1. Eleve nem erőltetnék semmilyen különórát, mert annak hatékonyságát elég erősen rontja, ha nem lelkesedésből, vagy saját elhatározásból, hanem kényszerből csinálja a gyerek. Nyilván, ha nagyon rosszul áll egy tárgyból, akkor esetleg kell a külön tanár, de nálad nem erről van szó.
2. Mindenképpen törekedtem volna, hogy saját településünkön legyen a különóra. Ha jól értem, ti városban laktok, és onnan egy MÁSIK városba jársz át angolórára. Érthetetlen, miért nem lehetett a ti városotokban angoltanárt találni. Sőt, akár azt is megpróbáltam volna megoldani, hogy a tanár jöjjön a mi házunkhoz (természetesen úgy, hogy felárat fizetek ezért).
Amúgy én se értem, minek kell gyötörni most téged ezzel.
Anyukád saját aggódását, bizonytalankodását vetíti ki rád.
"a szülőnek nem kötelessége figyelni a legalább 16 éves gyereke előmenetelére, le is tojhatná."
Ezt szülője válogatja! Én nagyon szeretem a balettet, de engem sajnos nem járattak a szüleim. Akkor most írassam be a kislányomat csak mert egyszer majd haszna lehet belőle, hiába rühelli most? Nyilván nem. A le is tojhatná felénk nem is opció szülőként, ezzel ne is próbálkozz. Ez az 'egyszer majd hálás leszel érte' mentalitás nem segít semmit. Te mit szólnál hozzá ha a te szüleid beíratnának mondjuk agyagműves tanfolyamra, minden pénteken, munka után és nincs apelláta? és buszozz is 2 órát oda-vissza.
Utolsó, azért remélem érzed hogy van egy "kis" különbség a balett haszna és egy nyelvvizsga haszna között? Főleg ha a kérdező ne adj isten egyetemre akarna menni, nem szalag mellé.
Utolsó előtti, gondolom te még életedben nem dolgoztál, hogy előforduljon hogy bizony, van olyan hogy becsúszik plusz egy tárgyalás, konferencia vagy valami, és ha nem akarjuk hogy az elkényeztetett pici szemünkfényének munkanélküli szülei legyenek, akkor bizony a munkát kell választani nem az életképtelen lusta gyerekünk cipelését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!