Mit tegyek hogy ne mérgesedjen tovább a helyzet?
Figyelt kérdés
A párommal három éve vagyunk együtt. Neki van egy 16 éves lánya. Borzalmasan rossz a kapcsolatunk, már néha úgy érzem nem birom tovább. Régen se sokat beszélgettünk de mára odáig jutottunk, hogy egyáltalán nem beszél velem, sőt meg sem szólal ha én a közelben vagyok. Képes egész nap némát játszani. Nem tisztel, nem hálás semmiért...pedig annyi mindenről lemondok miatta, bármit meg tudna velem beszélni, mert tudom hogy egy ilyen idős lány igényelné is ezt, és mindenben szó szerint mindenben a segitségére vagyok. Intéztem a továbbtanulását, mosok , főzök, takarítok rá, vasalom a cuccait, én takarítom a szobáját.Pakolom utána az undoritó dolgait, a véres bugyiját, a fürdőben a hajszálait...turkálja amit főzök, a dolgaimat direkt ellopja és tönkreteszi. Ha szóvá teszek valamit, csak néz az apjára és mosolyog. Mostanra már nem normálisan viselkedik...az apja sem bir már vele. Nem tanul, nem csinál semmit otthon, csak koszt, felfordulást.Engem kimondottam próbál kicsinálni, látom, érzem. Egyáltalán nem engedi hogy közel kerüljünk egymáshoz, esélyt sem ad.Azt hittem jó barátnők leszünk, mert sosem akartam az anyja lenni, soha nem is kényszerítettük arra hogy úgy tekintsem rám. Elfogadtam őt kisebbnek is, sőt szerettem is a magam módján, de mostanra gyűlölöm. Szégyellem, de gyűlölök már vele egy házban is élni. Csak a párom iránti szerelmem tart még ott. Féltékeny lenne vagy mi ez???2017. aug. 28. 16:00
21/28 anonim 

válasza:

Nevelni talán nincs joga, de a szabályokat az apukával ketten hozzák, és ezt a lánynak el kell fogadnia, ha tetszik, ha nem.
22/28 anonim 

válasza:

"Sosem akartal az anyja lenni" Pedig o biztosan szeretett volna egy anyukat. Nekem olyan jol esett mikor egy idos holgy azt mondta, hogy o az en potanyukam. (Van sajatom is, de lenyegtelen). Cseled modjara viselkedsz, a lany annak is nez, kb. a kapcarongyanak, aki mellesleg meg Apat is elvette tole. 16 eves lany szobajat takaritod? Mit szivsz? Ne maaaaar!
23/28 anonim 

válasza:

" Pedig o biztosan szeretett volna egy anyukat" Persze, biztosan.. És nem egy betolakodót látott benne aki elveszi tőle az apja figyelmét. Tök cuki a gondolatod, csak nem reális.
24/28 anonim 

válasza:

Cselédként viselkedsz, a lány meg annak is néz, nem többnek.
16 évesen már az ember tud olyan önálló lenni, hogy a szobáját takarítja, besegít a mosásba, főzésbe.
Ne csodálkozz, hogy nem tekint senkinek sem.
25/28 A kérdező kommentje:
16/24-es:
Soha nem fordítanám a lányt az apja ellen vagy fordítva. Soha nem is fordult meg a fejemben. Azt is megértem hogy valaki kamasz. De azért nekem is vannak érzéseim, én is emberből vagyok. Tiszteljük egymást ennyit kértem és kérek. Soha nem kértem hogy anyjaként szeressen vagy anyjaként nézzem rám.
2017. aug. 29. 13:48
26/28 A kérdező kommentje:
Bár én szivesen lettem volna az anyja, a barátnője, a bizalmasa. Sosem bántottam, sosem beszéltem vele oda nem illően, nem "neveltem". Direkt vigyáztam ezekkel a dolgokkal. De most már nagyon nehéz ezt átélnem, elviselnem. Köszönöm nektek a sok hozzászólást, sok mindenben megerősítettetek.
2017. aug. 29. 13:51
27/28 A kérdező kommentje:
Már beszéltem a párommal- írom ezt annak aki azt írta a problémamegoldó képességem 0- megnéznélek a helyemben. A megbeszélés sok változást nem hozott, többen kimondtátok a vére, a gyereke...bármilyen is. Ez igy van jól, a gyerekemet nem dobom el egy nőért, férfiért...senkiért. Bár őt az anyja eldobta mint egy rongyot mégis isteniti őt, keresgeti a neten, facén...nem veszi észre hogy nem kell neki, nem kiváncsi rá, azt se tudja él e vagy nem. nem is érdekli...azzal pedig aki törődik vele ....ez fáj nagyon. Nem volt megfelelő szó hogy gyűlölöm őt, nem gyűlölöm, mert ha gyűlölném nem törödnék vele semmilyen szinten. Márpedig nagyon is törődöm...fura érzés ez.
2017. aug. 29. 13:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!