Jószomszédi iszony? Mit tegyek, hogy ne mérgesedjen el a helyzet?
Szerintem eza nő "beteg". Vagy a férje nem törődik vele eleget, vagy szeretethiánya van stb...
Először próbálgasd a szépszavakat, de ha tényleg nem reagál, mint amikor beteg voltál, ne sajnáld a csúnya szavakat, akkor talán tanul a leckéből!
Én mindig azt mondom, hogy jobb a békesség, de ez minden határon túlmegy.
Ettől az is jobb, ha nem vagytok köszönőviszonyban sem, mert ő valószínűleg azt is félreérti. Egyszerűen nem elég intelligens ahhoz, hogy felfogja, hogy most nem kívánatos a jelenléte.
Maximálisan megértelek, szerintem én már ezt a nőcit elküldtem volna melegebb éghajlatra.
Hát jól kifogtad! Úgy tünik, mintha vele több időt kellene együtt töltened mint a férjeddel.Tényleg különös, hogy ennyire nagy társaság igénye van és nem érti meg a közléseidet. Nincs barátnője, akihez elmegy, vagy az jön el hozzá? Ha nincs, akkor az is jelent valamit...
Thrillerekben láttam hasonlót. Ha a visszautasitást nem vesszük tudomásul akkor az nem is létezik, nem is utasitott el az akit szeretek. Brrr.
Az ötletem: Hivd át egy kávéra-teára, de meghatározott időpontra.
Ketten legyetek. Nézz a szemébe és mond azt neki, hogy most valami fontosat szeretnél mondani. Kérjed, hogy figyeljen és mondja vissza amit értett.
Lassan és tagoltan beszélj, végig nézz a szemébe és mind ketten üljetek.
1. Amikor megismerted szimpatikus volt ő neked. Ezt mond el és néhány olyan tulajdonságát amit valóban értékelsz benne. (Kérd meg, mondja el most ő ezt a mondatot. Ha elkalandozik, kérd meg újra, mert ez neked fontos! Ne azt mondja, hogy te is szimpi vagy neki, hanem hogy a te közlendődet megértette-e.)
2.Kérdezd meg, észre vette-e, hogy egy ideje te és a férjed is másképp viselkedtek vele? Erre válaszoljon, igennel vagy nemmel.
3.Ha igen, akkor mondja el szerinte miért.
Ha nem jött rá, hogy a társaságát rád erőlteti, akkor mond el neki nyugodtan, nem bántóan, hogy neked ez sok. Az érzéseidről beszélj. Kérdezd, meg mit értett meg ebből és magyarázd újra, ha félreértett.Lényeges, hogy korábban a szavaidból miért nem jött rá arra, hogy a nem, nálad tényleg nemet jelent. Mit gondol ő erről? Mi volt az a jel, amiből ő úgy értette, hogy mégis igen a részedről.
4. Ha nemmel válaszol, akkor mond el neki az érzéseidet arról, hogy mennyire rossz neked a vele való túl sok és túl gyakori együttlét.
Lényeges, hogy úgy közöld mindezt, hogy nem őt utasitod el, hanem azon szeretnél változtatni, ahogy eddig találkoztatok. Vagyis ritkábban, de előre megbeszélt időpontban. pl.: hetente egyszer kedden dumcsi 3-6 között sütivel felválta nála és nálatok, de a többi napokon nem.
Mond el, hogy szeretnél jó kapcsolatban maradni vele és nem szeretnéd megbántani, de ha nem érti meg a te érzéseidet és nem fogadja el azt az egy alkalmat,és hivatlanul is jön akkor benned ez haragot vált ki, ami már el is kezdődött.
Ha ennyire fokozottan igényli a társaságod, vagy másokét is kérdezd meg, hogy szerinte mi ennek az oka és szerinte ez jól van-e igy.
Próbálj meg vele megértő lenni, de határozott. Jobb egy kissé túltengő szomszéd mint egy..... sorolhatnám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!