Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jószomszédi iszony? Mit...

Jószomszédi iszony? Mit tegyek, hogy ne mérgesedjen el a helyzet?

Figyelt kérdés
Nemrégen költözött egy család a szomszédunkba. Két kisgyerek, anya, apa. Februárban kerültünk kapcsolatba, mert az anya megkért, hogy ha már úgyis boltba megyek, hozzak nekik ezt-azt. Gondoltam, nagyon szívesen segítek. Vittem is neki, amit kért, és behívott kávézni. Én bementem, mondván, hogy miért ne ismerkedhetnénk meg, úgyis mindketten itthon vagyunk, ő a gyerekekkel, én meg sajnos munkanélküliként. Na, itt követtem el a nagy hibát, ugyanis azóta azt mondom, hogy bárcsak ne tettem volna be a lábam hozzájuk! Aznap alig tudtam megszabadulni tőle. Másnap reggel már itt kiabált a kapuban, hogy menjek vele boltba, stb. Ez akkor még nem volt gyanús, miért ne hívhatna. Aztán kezdett egyre jobban terhemre lenni, hogy félóránként jön mindenféle aprósággal. Márciusban telt be a pohár, mikor nagyon beteg lettem, lázasan feküdtem. Akkor is hívott, hogy menjek át. Mondtam neki, hogy nagyon beteg vagyok (Doxycyclint szedtem), lázas vagyok, fáj a torkom, szóval még élni is nehezemre esik, és ne haragudjon, de nem megyek. Fél óra sem telt el, itt volt az ajtóban (párom nyitva hagyta a kaput, azóta nem követünk el ilyen hibát), hogy ne haragudjak, de ő nagyon unatkozik, és nincs kihez szólnia, de mivel neki otthon dolga van, ezért mégis csak jó lenne, ha átmennék... Kérdeztem tőle, hogy látja-e, hogy fekszek... Azt mondta, hogy nála is tudok feküdni... Szóval ekkor már sejtettem, hogy valami nem oké nála, de sikerült szép szóval elküldenem. Aztán áprilisban elutaztam két hétre. A párommal ugyanezt eljátszotta. Állandóan jött, mindenféle csip-csup dolgokkal hívogatta, stb. A múltkor nagyon berágtam rá. Délelőtt itt volt nálam, és látta, hogy ezerrel készülök egy jó kis vacsit csinálni a páromnak. Az ő férje és az enyém aznap együtt tevékenykedtek. Nap végén csak annyit hallottam, hogy a "kedves" szomszédasszonyom invitálja a páromat, hogy vacsorázzon náluk! Azok után, hogy látta, hogy a kedvencét csinálom itthon! Szerencsére az én uracskám tudta, hogy nem szabad elfogadnia a dolgot, és hazajött. Azóta ha jön, nem megyek ki, ha hív, nem veszem fel a telefont, teljes mértékben elzárkóztam tőle. De nem veszi a lapot!!! Minden nap bepróbálkozik, és én már ott tartok, hogy nem merem nyitva tartani a bejárati ajtónkat, hogy ne lássa, hogy itthon vagyok, ugyanígy vagyok az ablakkal is, stb. Tisztára üldözési mániás lettem tőle, mert egyszerűen nem akarok vele kapcsolatban lenni, számomra ő nagyon sok(k). Szerintetek csúnyán küldjem el, vagy érteni fog a szép szóból is? A szép szóban azért nem bízok, mert mikor beteg voltam se értette meg, hogy NEM AKAROK átmenni, nem igénylem senki társaságát. Ő csak azt nézi, hogy ő unatkozik... Lehet, hogy túllihegem?
2009. máj. 31. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem eza nő "beteg". Vagy a férje nem törődik vele eleget, vagy szeretethiánya van stb...

Először próbálgasd a szépszavakat, de ha tényleg nem reagál, mint amikor beteg voltál, ne sajnáld a csúnya szavakat, akkor talán tanul a leckéből!

2009. máj. 31. 15:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Már szép szóval próbáltad és nem ment. Mi más marad, minthogy teljes őszinteséggel tudtára add, hogy nektek ez sok? Nagyon unatkozik. Hát keressen más barátnőt, aki vevő erre. Sok ilyen beszélgetős emberke van. Nekem is van egy rokonom, aki bejár mindenkihez egész nap dumálni, otthon meg semmit sem csinál. Az ilyeneknek a beszéd az életük. Szabadulj meg tőle időben, mielőtt még jobban megszenvednéd ezt.
2009. máj. 31. 15:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Már próbálkoztam azzal is, hogy "ne haragudj, de rengeteg dolgom van, nagytakarítás, stb, stb", de az volt a válasz, hogy "ugyan már, majd megcsinálod, neked még nincs gyereked, nem kell mindent roham tempóban csinálni". Ja, a legszebb egyébként az volt a dologban, mikor beteg voltam, hogy abszolut nem érdekelte, hogy akár meg is fertőzhetem a 8 hónapos gyerekét. Köhögtem, hapciztam, hörghurutom volt, őt nem érdekelte...
2009. máj. 31. 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az első válasszal. Kénytelen vagy tartózkodóan udvarias lenni, te soha ne kezdeményezz beszélgetést (gondolom, nem is akarsz), ha ő szól hozzád, egy rövid, hevenyészett formailag udvarias válasszal, semmi mosoly, hagyd ott, ajtők szigorúan zárva. Szóval ne legyél vele úgy udvariatlan, hogy még ő bunkózhasson le, csak hűvös, majd megunja. A többi szomszédnak nincs vele hasonló tapasztalata?
2009. máj. 31. 15:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, így próbálom csinálni. Mindig "nagyon sietek", amíg a házuk előtt elmegyek, mindig van valami "sürgős" dolgom, mikor felhív, és mondja, hogy átjönne, akkor mindig "épp alszom, és ő ébresztett", stb. A többi szomszédunk idős, hozzájuk nem nagyon jár. Még egy reményem van, egy fiatal házaspár vett a közvetlen szomszédukban házat, csak még nem költöztek be. :)
2009. máj. 31. 15:22
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Egyszerűen mondd meg, hogy túl ragaszkodó.
2009. máj. 31. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
92%

Én mindig azt mondom, hogy jobb a békesség, de ez minden határon túlmegy.

Ettől az is jobb, ha nem vagytok köszönőviszonyban sem, mert ő valószínűleg azt is félreérti. Egyszerűen nem elég intelligens ahhoz, hogy felfogja, hogy most nem kívánatos a jelenléte.

Maximálisan megértelek, szerintem én már ezt a nőcit elküldtem volna melegebb éghajlatra.

2009. máj. 31. 16:26
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Hát jól kifogtad! Úgy tünik, mintha vele több időt kellene együtt töltened mint a férjeddel.Tényleg különös, hogy ennyire nagy társaság igénye van és nem érti meg a közléseidet. Nincs barátnője, akihez elmegy, vagy az jön el hozzá? Ha nincs, akkor az is jelent valamit...

Thrillerekben láttam hasonlót. Ha a visszautasitást nem vesszük tudomásul akkor az nem is létezik, nem is utasitott el az akit szeretek. Brrr.

Az ötletem: Hivd át egy kávéra-teára, de meghatározott időpontra.

Ketten legyetek. Nézz a szemébe és mond azt neki, hogy most valami fontosat szeretnél mondani. Kérjed, hogy figyeljen és mondja vissza amit értett.

Lassan és tagoltan beszélj, végig nézz a szemébe és mind ketten üljetek.

1. Amikor megismerted szimpatikus volt ő neked. Ezt mond el és néhány olyan tulajdonságát amit valóban értékelsz benne. (Kérd meg, mondja el most ő ezt a mondatot. Ha elkalandozik, kérd meg újra, mert ez neked fontos! Ne azt mondja, hogy te is szimpi vagy neki, hanem hogy a te közlendődet megértette-e.)

2.Kérdezd meg, észre vette-e, hogy egy ideje te és a férjed is másképp viselkedtek vele? Erre válaszoljon, igennel vagy nemmel.

3.Ha igen, akkor mondja el szerinte miért.

Ha nem jött rá, hogy a társaságát rád erőlteti, akkor mond el neki nyugodtan, nem bántóan, hogy neked ez sok. Az érzéseidről beszélj. Kérdezd, meg mit értett meg ebből és magyarázd újra, ha félreértett.Lényeges, hogy korábban a szavaidból miért nem jött rá arra, hogy a nem, nálad tényleg nemet jelent. Mit gondol ő erről? Mi volt az a jel, amiből ő úgy értette, hogy mégis igen a részedről.

4. Ha nemmel válaszol, akkor mond el neki az érzéseidet arról, hogy mennyire rossz neked a vele való túl sok és túl gyakori együttlét.

Lényeges, hogy úgy közöld mindezt, hogy nem őt utasitod el, hanem azon szeretnél változtatni, ahogy eddig találkoztatok. Vagyis ritkábban, de előre megbeszélt időpontban. pl.: hetente egyszer kedden dumcsi 3-6 között sütivel felválta nála és nálatok, de a többi napokon nem.

Mond el, hogy szeretnél jó kapcsolatban maradni vele és nem szeretnéd megbántani, de ha nem érti meg a te érzéseidet és nem fogadja el azt az egy alkalmat,és hivatlanul is jön akkor benned ez haragot vált ki, ami már el is kezdődött.

Ha ennyire fokozottan igényli a társaságod, vagy másokét is kérdezd meg, hogy szerinte mi ennek az oka és szerinte ez jól van-e igy.

Próbálj meg vele megértő lenni, de határozott. Jobb egy kissé túltengő szomszéd mint egy..... sorolhatnám.

2009. máj. 31. 16:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen "rámenős"kolleganőm aki úgy gondolta ha együtt töltünk a munkahelyen 8órát még ráhúzhatnánk párat mindennap munkaután ,fiatal voltam tapasztalatlan és a végén arra eszméltem, hogy szabályossan elszámoltat az időmmel amit esetleg külön voltunk,de aztán betelet a pohár és sértődés árán közöltem vele hogy saját életem van.Azóta alig köszön ha találkozunk...de nem bánom.Sztem mond meg neki amit gondolsz az legtisztább.
2009. jún. 1. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!