Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves vagyok és szeretnék...

18 éves vagyok és szeretnék rendelni az internetről egy terméket a zsebpénzemből, csak attól félek hogy a szüleim leordibálnak hogy mit képzelsz magadról stb. pedig megbízható oldalról rendeltem. Igaszságos helyzet ez?

Figyelt kérdés
2017. aug. 16. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor szeretnél rendelni, vagy már megrendelted? A szüleid leszidtak, vagy csak le fognak szidni? Milyen terméket rendeltél? Miből gondolod, hogy kiakadnak majd a szüleid? Volt már erre korábban példa? Miért nem szóltál nekik előre, hogy rendelni szeretnél valamit?
2017. aug. 16. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy rendeld pick-pack pontba, nem tudják meg, hogy rendelted. Vetted boltban és kész. Persze nézz utána jól az oldalnak, honnan akarsz rendelni, és érdemes utánvéttel fizetni.
2017. aug. 16. 13:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát... volt már ilyesmire példa? Ha nem, nem aggódnék, túlságosan, 18 éves vagy. Én 14 éves koromtól kezdve rendelek (előreutalással) önállóan ebayről, aliexpressről, sosem volt gondom... ha valami nem jött meg, vagy hibás volt (ritkán fordult elő) visszakértem a pénzem. A szüleim csak kicsit aggódtak, de az én pénzem volt, és a saját bankkártyám használtam (igen, 14 évesen). Magyar weboldalról meg pláne érdemes rendelni, én szinte az összes könyvemet, cd-met online veszem, színház és mozijegyekről nem is beszélve. Ez ma már alap. Szóval szerintem nem kell idegeskedned, de ne is mondd el nekik feltétlenül, max ha rákérdeznek. A te zsebpénzed, te költöd el. (Már persze ha van saját bankkártyád, és arról fizeted. Ha nincs, mindenképp csináltass, OTP-nél pl. 24 éven alul van junior kártya amiért nem kell fizetni, kb. 20 perc adminisztráció azt egész, csak mondd el, hogy interneten is szeretnéd használni. Így a szüleid tényleg nem aggódnak, hogy az ő kártyájukról költöd a pénzt.)

21/L

2017. aug. 16. 16:16
 4/5 anonim válasza:
Amikor én először rendeltem saját pénzből, először közöltem a szülőkkel, majd ők megkérdezték, hogy fontos-e, szűkségem van-e rá. A pozitív válasz után csak annyit mondtak, hogy örülnek, hogy spórolt pénzből veszek, de ne vegyek meg mindent.
2017. aug. 17. 18:27
 5/5 anonim válasza:
Amúgy meg, az 1. választ én ellenzem. Szülő elől ne titkolj el semmit! Ők mindig csak segíteni próbálnak majd.
2017. aug. 17. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!