Mit tegyek hogy ne mérgesedjen tovább a helyzet?

A mostohalány szemszögéből írok.
Mostohaanyám gyűlölt, eleinte még úgy tett, mintha, de aztán ahogy összeköltöztünk, megfordult a dolog.
- mindenbe beleszólt - hová menjek továbbtanulni, miért oda (az nem érdekelte, hogy én más akarok lenni)
- legyek hákás, amiért takarít - ÉN is ki tudok takarítani, nem kell megcsinálnia, ha annyira rohadtul zavarja (mosni és vasalni is tudok, sőt, főzni is) - de neem, az nem volt jó, ahogy én mostam fel vagy képes volt utánam vasalni
- beszélgetések: ha valamiben nem értettem vele egyet, lehurrogott, hülyének titulált, mit ért el vele? Hogy nem akartam vele többet beszlgetni - minek, ha csak az a jó, amit ő mond?
- "érdeklődés" címén faggatózott mindenről (elég markáns a különbség a kettő hanghordozása között)
- végül oda jutottunk, hogy kidobott, mert nem "hódoltam be" neki, mint apám (aki mára mellesleg egy idegronocs lett)
Hidd el, pontosan érzi a csajszi, hogy utálod, én is tudtam, hogy a mostohám csak apám miatt visel el, egyébként gyűlöli a létezésem is (pedig semmit nem tettem, csak nem ugráltam, ahogy ő gondolta > persze, akkor meg ment a hiszti és a sértődés).
Mellesleg most te mentél oda, vagy ők költöztek hozzád?
Mert nekik is van kialakulté letvitelük. Nekünk is volt, de a mostohaanyám szerint mi disznóólban laktunk. Pfff :D

Ha nem kell a jó, ne légy ilyen megértő vele. Mosson magára, takarítson is, a véres bugyiját vágd hozzá, ha valamit tönkretesz, vond le a zsebpénzéből.
Az apjának is be kéne keményíteni. Most te vagy az utálatos nő, akivel kedves volt, amíg azt hitte, nem lesz komoly a kapcsolat, de elvetted az apját tőle, és ezért utál. Biztos vagyok benne, hogy ezt érzi. 16 évesen lehetne több esze is.
Én nem laktam sose együtt apámmal és az "új" élettársával, de eszembe se jutott szemétkedni vele, vagy bunkózni. Ő van neki, mert őt szereti, anyukám nem bánja a dolgot, és én sem. És ennél sokkal kisebb koromban is így gondoltam.

Bizony ebben a korban még egy édesanya is nehezen bír a gyerekével.
Nézd levegőnek te is.
Ne szólj hozzá, csak ha kérdez, de akkor is röviden.
Az ő kimosott ruháit hagyd a kosárban, ne vasald ki, majd ha nem lesz mit felvenni, összehajtogatja vagy kivasalja, esetleg kénytelen lesz téged megkérni. De akkor is csak 1-2 ruhát vasalj ki, hogy kénytelen legyen újra kérni.
A szobájába be se menj!
Ha nem tetszik neki az étel, akkor abból legközelebb 2 adagot főzz, hogy neki ne jusson és mondd, hogy "tudom, te nem szereted, így nem is főztem neked"!
Ha valamit ellop akkor a zsebpénzből levonni!
Nézz keresztül rajta te is!
Ne akarj beszélni!
Ez lelki terror és most a lány áll nyerőre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!