Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám dühös rám és önzőnek...

Édesanyám dühös rám és önzőnek tart amiért nem szeretnék gyereket. Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

Az igazat megvallva sosem szerettem a gyerekeket, illetve nem is igazán arról van szó, hogy nem szerettem, csak nem nagyon tudok velük kapcsolatot teremteni. Úgy gondolom nem rendelkezem olyan személyiséggel, kellő türelemmel ahhoz, hogy gyermeket szüljek és neveljek. Annyi történetet hallani szülőkről akik teljesen alkalmatlannak bizonyultak ehhez a feladathoz, akár személyiségükből akár életvitelükből kifolyólag. Példának okáért, nem tudtak elég szeretetet adni a gyermeküknek, nevelési elveikkel olyan felnőttekké nevelték gyermekeiket hogy azokból "rossz", vagy egyszerűen csak boldogtalan emberek lettek. Én ezt a hibát semmiképp nem szeretném elkövetni. Pont ezért, mivel tisztában vagyok a személyiségemmel, a képességeimmel, azzal, hogy számomra a tanulmányaim, a munkám fontosabbak mint a családalapítás én nem szeretnék gyermeket. Most fogok doktorálni neurobiológia-humánbiológia szakon, de még ezután jön majd a neheze dolognak, hogy rendes karriert tudjak felépíteni.

A szüleim látni szerettek volna, én is őket, és most végre adódott alkalom, úgy hogy mindenkinek megfelelő legyen. Hazajöttem pár napra, már alig vártam, hogy lássam őket, aztán ez a lelkesedés gyorsan eltűnt, és felváltotta a döbbenet és az értetlenség amikor ebéd után édesanyám azt mondta, hogy nagyon jó, hogy ennyi mindent tudok de most már igazán gondolkodhatnék a családalapításon is, mert már így is késésben vagyok. Én erre mondtam, hogy nálam ez egyáltalán nincs tervben, és valószínűleg a jövőben sem lesz. Teljesen kiborult, hogy hogy gondolom,hogy lehetek ilyen önző mindenkinek kell gyerek, és különben is ő szeretne már nagymama lenni. És ha annak idején ő is így gondolkodott volna ahogyan én akkor én most itt sem lennék. Őszintén..köpni nyelni nem tudtam. És azóta is csak ezen gondolkodom, hogy vajon tényleg ennyire rossz dolgot teszek azzal ha nem vállalok gyereket? Tényleg egy szörnyű, önző ember vagyok?

2017. aug. 11. 23:48
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagy önző.

1.

Régebben a nők a legtöbb, amit elérhettek, a család volt. A gyerek, pontosabban a fiú(k) megszülése volt az élet értelme.

2.

Szerintem anyukád egy baba hatására (valakinek nem lett a környéken mostanában babája?) elkezdett álmodozni, hogy majd ő nevelgeti a kicsit amíg te dolgozol... Én lábrázást kapok az ilyen tervezgetésektől ennél kisebb kérdésekben is.

3.

26 évesen elképzelhetetlen volt számomra, hogy valaha lesz gyerekem, most van három. Neked vagy lesz, vagy nem lesz - idővel kiderül, ekkora terhet semmiképpen sem szabad rád tenni.

2017. aug. 12. 06:39
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Anyád az önző, amiért rád akar erőltetni egy gyereket csak azért, hogy NEKI legyen unokája. Basszus, ha ennyire szereti a gyerekeket, miért nem szült többet? Vagy miért nem fogadott örökbe? Egyet megcsinált, hogy aztán legyen később utánpótlás? Jó vicc! Aki gyereket akar, az szüljön magának, ne mással szülesse már meg!
2017. aug. 12. 06:53
 23/46 anonim ***** válasza:
39%

Az szokott az önző lenni, aki mindenáron gyereket csinál, hogy legyen aki gondoskodik róla idős korában, meg aki hasonlít saját magára és örökli minden tulajdonságát, meg aki által szert tesz a család mindenféle segélyre, támogatásra, csokra, s a fene tudja még mikre stb. stb....

A gyerekvállaláshoz kell némi alap: Otthon (saját, és nem albérlet), és egy anya+ egy apa, akik szeretik is egymást, és együtt fognak maradni, nem vállnak el. Ha ezek nincsenek, akkor nem is szabad gyereket vállalni.

És ha ezek megvannak, akkor az, hogy az egyén maga akar-e vagy sem, az már a következő kérdés, de az esetek többségében ez már igen szokott lenni, még akkor is, ha előtte nem nagyon akart....

2017. aug. 12. 06:55
 24/46 anonim ***** válasza:
62%

20-30 között a legideálisabb szólni, esetleg 35-ig. Afölött már sok az egészségügyi kockázat.

De Magyarországon kockázatos gyereket vállalni, mert egyre rosszabb a gazdasági helyzet, és egyre rosszabb az egészségügy és az oktatás is.

De: azért szülni ostobaság, hogy idős korodban legyen aki gondoz.

21 évesen mentem férjhez. 26 évesen özvegyen maradtam 3 gyerekkel. Ma 83 éves vagyok. 10 unokám és 4 dédunokám van. Két gyerekem külföldön él,5 unokámmal együtt. de a többiek is más városban, 150-200 km-re. Egy unokám él itt, de ő kamionos és 5-6 hetente van itthon. Ha gondozásra szorulnék, nem tudom, hogy kire számíthatnék.

A gyerek nem biztosíték semmire.

2017. aug. 12. 07:18
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal rosszabb lenne, ha szülnél aztán lelki nyomorékot csinálnál a gyerekből, mert nem tudod öt megfelelően szeretni és felnevelni.

A te dolgod, hogy szülsz-e, ebbe senkinek nincs beleszólása.

Mostohaanyám hasonlo anyai nyomásra szült két gyereket, aztán azota tök idegbeteg, ordit a srácokkal, néha üti öket, vagy épp zsarolja és sokszor a kutyához szebben szol. Megérte neki a gyerek, valoban.

2017. aug. 12. 08:14
 26/46 anonim ***** válasza:
80%
Csessze meg aki szerint ez az élet értelme... szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy akar-e vagy sem. Néhány kommentelő is teljesen bolond itt, próbálják megmagyarázni, hogy magaddal teszel rosszat. Amúgy még változhat. Én is kb korodbeli vagyok, idén leszek 25, és NEM szeretnék gyereket. Nagyjából semmi anyai ösztönöm nincs. A páromról szívesen gondoskodok, de erre én nem vagyok felkészülve... adok időt magamnak, végülis főzni sem szerettem 18-9 évesen, amikor a szüleim megkértek rá, mostanra meg magamtól szerettem meg. Semmi sem lehetetlen, de ha nem, akkor nem. És az mennyivel jobb, amikor mindenki gyereket szül, aztán úgy bánik vele, mint egy kutyával (se)? Hát amilyen kérdések vannak sokszor ebben a kategóriában...
2017. aug. 12. 08:14
 27/46 anonim ***** válasza:
23%

miért ne lehetne valaki számára a család az élet értelme? mi ebben a rossz? a karrier, oké, de az magányos dolog és állandó harc, már ha igazi karrierről van szó, és nem titkárnő valaki egy multiban.

azt sem értem, miért rossz, ha valaki unokákat szeretne. elvégre fajfenttartás miatt szülünk, még ha valakinek ez nem tetszik, akkor is :D az erőltetéssel én sem értek egyet, de unokákat senki sem szülhet magának! azt a gyerekének kell megszülnie, hagy legyen már joga, hogy akarjon unokát. DE ne erőltesse. Akarjon titokban, esetleg ajánlja föl a segítségét, és ezzel bátorítsa a gyerekét a gyerekvállalásra.

Abban sem értem, mi a rossz, ha valaki nem magányosan akar megöregedni. Annál rosszabbat el sem tudok képzelni. Már fiatalon, középkorúan is rossz egyedül, hát milyen lenne elesetten, gyengén, kiszolgáltatottan. Nem mindenkinek költözik el a családja, nem ebből kell kiindulni.

Mégis, aki akar gyereket, annak milyen "szalonképes" motivációja van? Ami elfogadható? Kíváncsi lennék.

2017. aug. 12. 08:58
 28/46 anonim ***** válasza:
86%

Marha sok értelme van úgy szülni ha az ember nem akar. Az ilyen gyerekekből lesznek a lelki nyomorékok. Lásd itt is mennyi kérdés van ezzel kapcsolatban. Régen se szült mindenki. Ma se kötelező.

Meg mi ez hogy idősen magányos lesz az akinek nincsen? És ha nemtörődöm bunkó a gyerek aki a szülei felé se néz? Hiába szeretetben nevelték. Milyen érzés lehet ez egy szülőnek. Attól hogy valakinek van gyereke attól még lehet magányos.

Az aki itt arrol palól ez az èlet értelme stb... hát az nagyon buta ember ( remélem az ilyennek nincsen gyereke, ilyen felfogással)

Mindenki azt kezd az életével amit akar. Örökbe is lehet fogadni. ( azzal támadtok hogy nem saját, tudni kell szeretni a gyermeket akár a tied akár nem, ez a szülői ősztön)

Anyukád az önző mert magának akar unokát, azt hogy te mit szeretnél az már nem érdekli.

2017. aug. 12. 09:10
 29/46 A kérdező kommentje:

Hűha. Nem gondoltam volna hogy ilyen nagy vitákat indítok el ezzel a kérdéssel. Kaptam mindenféle választ.

Aki azt írta, hogy őrültség a mai világban gyereket vállalni, ezen én is sokat gondolkodtam. És azt hiszem ez is egyike azoknak az okoknak amiért én ezt nem szeretném. Követve a híreket, hogy mi zajlik a világban, sajnos nem sok pozitívumot tudok felsorolni azzal kapcsolatban hogy milyen lesz a jövő. Persze nem rendelkezem jövőbelátó képességekkel, de végtelenül megrémít a tudat, hogy az amit mi emberek mostanság csinálunk mennyire rossz irányba terel minket, és hogy erről szinte senki sem képes(vagy inkább akar) tudomást venni. Szóval ezzel egyetértek veled. :)

Aztán aki írta hogy gyerek nélkül magányos az élet. Ne haragudj de én ezt egy kicsit másképp gondolom. Egyrészt én mindig is elég magamnak való voltam, élveztem az egyedüllétet, csendet. És ez nem sokat változott az évek alatt. Lehet, hogy ez hülyén hangzik de párkapcsolatra sincs szükségem ahhoz, ne legyek magányos. Lehet hogy ez is hasonlóan deviáns, de ilyen vagyok én.

De persze ez szubjektív. Viszont ahogyan többen írták, még ha van is gyereked, az tudtommal nem arra kell, hogy sajátos célokra használjuk. :/ Pont ez az amit írtam, hogy az ilyen dolgokkal lehet egy ember sorsát elrontani. Az a szülő aki csak azért vállal gyereket, hogy aztán csak használja az szerintem nem jó szülő.

Továbbá ismét köszönöm azoknak akik válaszoltak, nagyon kedvesek vagytok.:)

2017. aug. 12. 09:55
 30/46 anonim ***** válasza:
57%

Mindig is utáltam a gyerekeket. Ők is engem. Idegesítőek, értelenek, követelőzők, és még csak nem is aranyosak. Ráadásul rengeteg pénz, energia, étel, idő elmegy rájuk. Mindezt azért, hogy ideszülessenek szinte már feleslegesen ebbe a szar világba a többi 7,8 milliárd ember mellé szinte már feleslegesen, így is túl sokan vagyunk.

Szerencsémre ezt az egészet már 10 évesen így gondoltam, és szinte bevonzottam, hogy nekem egészségügyi okokból nem lehet gyerekem.

Most itt vagyok 17 évesen, 2 éve 0 petefészekkel.

2017. aug. 12. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!