Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek túlzott szigor az...

Szerintetek túlzott szigor az a szüleim részéről, hogy 22 éves létemre nem engedik, hogy a barátom néha napján nálunk aludjon?

Figyelt kérdés

2017. júl. 28. 17:11
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
54%
mondd
2017. júl. 30. 04:46
 32/42 anonim ***** válasza:
70%
Igen, tulzotthogy szigor. Nekem is szigorú és elég konzervatív Édesanyám van, de 19 évesen mégis sikerült kiharcolnom, hogy a barátom nálunk alhasson. Ez nem arrol szól, hogy milyen hangokat lehet áthallani, hiszen ti is biztosan odafigyelnétek arra, hogy ne zavarjátok a szüleidet. Szerintem azt nem sikerült még elfogadniuk, hogy felnőttél, és hogy ma már más dívik mint régen. Ezt kéne valahogy az értésükre hozni.
2017. júl. 30. 14:18
 33/42 anonim válasza:

Nekem több kapcsolatom is tönkre ment a "szűz" szülők miatt. Egyszerűen nem fogták fel, hogy a lányuk nagylány lett.

Én voltam 25, ő 24. Nem aludtunk egymásnál, csak napközben, este voltunk együtt. Amikor ott voltam rendszeresek voltak a hallgatózások, rányitások, "gyere lányom, nézd csak ezt.." kiabálások a konyhából. Nálunk sem alhatott a lány. Talán pár alkalommal elmentünk nyaralni, akkor alhattunk együtt. A helyzet nem változott, másfél év után otthagytam őket.

Tipikusan az egyke lányoknál fordul elő, a szülők nem akarják elengedni a gyereket. Talán megoldás lenne más hasonló lányos szülőkkel összehozni őket. Bár, ha nagyon makacsok, akkor lehet, hogy nem engednének az elveikből.

2017. aug. 1. 09:39
 34/42 anonim ***** válasza:
Elnézést, hogy csak a #8-as válaszig olvastam el, de abban minden benne van, amit én gondolok erről a témáról.
2017. aug. 2. 10:10
 35/42 anonim ***** válasza:
Szóval szerinted természetes, hogy a szülők rákényszerítik a felnőtt lányukra a beteges értékrendjüket?
2017. aug. 2. 12:27
 36/42 anonim ***** válasza:
Nagyon sok szülő nem tudja elfogadni hogy a kislányával valaki rendszeresen szexel. Akkor sem, ha már 5 éve házasok és van két gyerekük. Ha belegondolsz mi sem tudjuk (vagy inkább nem akarjuk) elképzelni, hogy mi azért vagyunk itt mert a szüleink csináltak minket, ők sem akarnak ebbe belegondolni, hogy egyszer mi is fogjuk (vagy nyilván már csináljuk). Én azért nagyon szurkolok neked, hogy ezt elfogadják, és ott is tudjatok pihenni az idő nézése nélkül, de ha valamit meg kell oldani, azt megoldjátok máshol. Pusztán csak tisztelet kérdése. Hajrá!
2017. aug. 3. 08:19
 37/42 anonim ***** válasza:
Egyszer maradjon ott este. Ha problémáznak akkor közöld hogy ott alszik és kész.
2017. aug. 3. 10:02
 38/42 anonim válasza:
51%

# 35

:DDDDD

Ezen jót röhögtem, köszi. Szerintem még házimunkát is végeztetnek vele a szemét rabszolgatartók.

Egyébként valóban túlzó, viszont ez az ő döntésük. Az 5 hónapos kapcsolat meg pont lófütty, pláne konzervatív szülök szemében. Megjegyzem, kérdésedre a válasz a saját válaszaidban keresendő. Ahhoz már elég felnőtt vagy, hogy szüleid házában kopulálj, ahhoz viszont még ketten sem vagytok elég felnőttek, hogy ezt egy külön helyen tegyétek. Valószínűleg hasonló gondolatmenet mentén gondolkoznak a szüleid is, innentől a diplomáciai érzékeden múlik, hogy mit tudsz ebből kihozni. Ezt a "már 22 éves vagyok, felnőtt nő" narratívát nem javaslom, inkább arról próbáld őket meggyőzni, hogy valóban komoly a kapcsolat, szeretitek egymást és nem csak a szerelem lángol, stb. stb. A lényeg a higgadt, átgondolt kommunikáció. Ha igazán hardcore konzervatívok, akkor úgyis veszett fejsze nyele, de legalább megpróbáltad. Ha nem jött be, akkor elkezdhetsz/elkezdhettek gondolkozni azon, hogy miből/hogyan kezdjetek neki a közös élethez. Többnyire ez az a pont, ahol elválik, mennyire komoly a kapcsolat. Feladni a kényelmet, áldozatot hozni, lemondani dolgokról vagy inkább jó minden úgy ahogy van. Ezt pontosan jól tudják a szüleid is, így te itt alapból egy hátrányos, kiszolgáltatott helyzetből indulsz, ahol az itteni válaszokból sugárzó fiatalos hév pont kontraproduktiv.

2017. aug. 3. 12:57
 39/42 anonim ***** válasza:
0%
Értelmes ember nem szól bele a 22 éves lánya életébe.
2017. aug. 3. 13:05
 40/42 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem akarják hallgatni, ahogy szexeltek. Nekem régebben a lakótársaim rendszeresen kúrtak, és MINDIG áthallatszott. Nem azért mert hangot adtak ki, ha időnként csendben kúrtak, akkor is lehetett a döngetést hallani.

Én nem is tudnék úgy kúrni, hogy más is jelen van a lakásban. És én sem szeretném hallgatni majd, ha gyerekem lesz, hogy éppen hogy basik.

2018. márc. 1. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!