Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik a szüleim?

Miért nem engedik a szüleim?

Figyelt kérdés

A szüleim nem engedik hogy a barátomnál aludjak, mindegy hogyan kérem őket. Pedig tényleg nem akar semmi "rosszat", csak jól esne összebújva aludni mert mostanában kevesebbet is tudunk találkozni napközben, és hiányoljuk a másikat.

A szüleim hallani sem akarnak róla, nagyon ellenzik. Amikor mondtam nekik hogy bemutatom a barátomat és akkor látni fogják hogy bízhatnak benne, akkor azt mondták hogy nem érdekli őket, nem akarják megismerni. Akkor mégis mit várnak? Nem vagyok bulizós, alkoholista, drogos, stb., jól tanulok, megbízható vagyok, egy szavuk sem lehet rám. Nem értem őket, nem vagyok már gyerek, felelőtlen meg főleg nem, mégis mitől féltenek annyira? Próbáltam normális hangnemben beszélni velük erről, már a veszekedésen is túlestünk nem egyszer, semmivel nem tudok hatni rájuk.

Bennem van a hiba? Mitől féltenek ennyire, ráadásul ilyen idősen?

18/l

2017. júl. 18. 09:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Hát, már bocs, de nem 14 éves vagy... "Anya, apa holnap jövök, puszi"
2017. júl. 18. 09:57
 2/17 A kérdező kommentje:

Gondoltam erre is, de hatalmas balhé lenne belőle. Azt is kinézem belőlük hogy kizárnának a házból...

Lehet okosabb lenne megvárni a gimi végét, utána úgyis költözök itthonról és nem kell engedély az ilyesmihez:D

2017. júl. 18. 09:59
 3/17 anonim ***** válasza:
10%
Nem vagy önálló, (ők neveltek ilyennek) nem akarnak unokát is eltartani.
2017. júl. 18. 10:22
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
18 éves vagy. Menj el hozzá és aludj ott. Ennyi.
2017. júl. 18. 10:22
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg őket hogy mi az oka hogy nem engednek? Egyenes választ kérj és ne hagyd hogy tereljenek. Adj nekik ultimátumot hogy vagy adnak normális választ,vagy nemkell az engedélyük. Kész. Ha nem adnak érthető választ akkor meg menj.
2017. júl. 18. 10:33
 6/17 A kérdező kommentje:

Ezzel a lépéssel végleg megölném velük a kapcsolatomat, úgyhogy nem olyan egyszerű mint ahogy sokan írjátok, csak lelépek és kész.

De utolsó köszönöm a választ, ezt be fogom dobni:D Egyébként adtak szerintük normális válaszokat, de egyiknek se volt értelme..

Viszont leülök majd velük és normális körülmények közt megkérem őket hogy egyetlen olyan érvet hozzanak fel ami tényleg használható.

2017. júl. 18. 10:38
 7/17 anonim ***** válasza:
97%

Talán az a legjobb, ha megvárod a gimi végét. Mindenki átesett hasonlón ebben az életkorban. Szeretnétek együtt lenni, de a szülők nem fogták fel, hogy 18 éves vagy, hiszen tegnap előtt fújtad el a 10 szál gyertyát a tortádon, most meg már kardélre hányna valami semmirekellő siheder?

Ez a szülők hibája. Ezen kár lenne összeveszni velük, nem fognak megváltozni, maximum ha kierőszakolod belőlük valahogyan. Ha megvárod a gimi végét, és máshol folytatod az életed, könnyebb dolgod lesz.

2017. júl. 18. 10:44
 8/17 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem adnak értelmes választ akkor menj. Felnőtt nő vagy. A "rossz" dolgokon meg valószínűleg már úgyis túlvagytok, ezt esetleg megmondhatnád nekik.
2017. júl. 18. 10:56
 9/17 anonim ***** válasza:
60%

Komolyan ennyire életképtelen vagy?

Nem vagy önálló, mégcsak felnőtt sem és megértem, hogy így nem akarnak elengedni.

2017. júl. 18. 11:04
 10/17 anonim ***** válasza:
29%
Tudod a kísértés óriási! Szüleid tudják mert megtapasztalták. Viszont amíg otthon laksz, kell hozzájuk alkalmazkodni. Félnek attól, hogy a megszokott életritmus felborul és nyilván, ha testi kapcsolatba kerülsz, hipp-hopp ott egy gyerek felnevelése és vége a gondtalan fiatalságnak. Inkább az aggódásukat próbáld törődésnek tekinteni, így tudnak megóvni szívfájdalomtól. "Eszes az, aki látja a bajt, és elmenekül."Ez a Bibliából van, és még számtalan tanácsot kaphatsz az élet minden területén most és a jövődet tekintve.
2017. júl. 18. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!