Miért nem engedik a szüleim?
A szüleim nem engedik hogy a barátomnál aludjak, mindegy hogyan kérem őket. Pedig tényleg nem akar semmi "rosszat", csak jól esne összebújva aludni mert mostanában kevesebbet is tudunk találkozni napközben, és hiányoljuk a másikat.
A szüleim hallani sem akarnak róla, nagyon ellenzik. Amikor mondtam nekik hogy bemutatom a barátomat és akkor látni fogják hogy bízhatnak benne, akkor azt mondták hogy nem érdekli őket, nem akarják megismerni. Akkor mégis mit várnak? Nem vagyok bulizós, alkoholista, drogos, stb., jól tanulok, megbízható vagyok, egy szavuk sem lehet rám. Nem értem őket, nem vagyok már gyerek, felelőtlen meg főleg nem, mégis mitől féltenek annyira? Próbáltam normális hangnemben beszélni velük erről, már a veszekedésen is túlestünk nem egyszer, semmivel nem tudok hatni rájuk.
Bennem van a hiba? Mitől féltenek ennyire, ráadásul ilyen idősen?
18/l
Feltaláltak már többféle fogamzásgátló módszert is, abszolút nem "hipp hopp gyerek" lesz abból, ha valaki lefekszik valakivel....
#10-es válaszoló szerintem a 100 évvel ezelőttről jött..a kísértés óriási...betojok...
Amúgy nappal szerinted nincs kísértés csak este?A fiatalok nem bújtak össze mìg a Bibliát olvasták?
Ezt a marhaságot...
„18L”
Ebben a korban már nem engedély kell, hanem csak szólni, hogy most elmész x napra y helyre, azt puszicsá. Ha rinyálnak rajta, akkor az már az ő gondjuk... :)
Utolsó, oké, de ha meg kivágják a gyereket, hogy felnőttködjön akkor az élet más területein is, akkor meg a gyerek ne rinyáljon.
Mondom ezt 22 évesen, nem vagyok besavanyodott irányításmániás szülő, de mindennek van határa..
Hű, nem gondoltam hogy ekkora vita lesz ebből a kérdésből.
Mindkét nézőponttal egyetértek, végülis mindkettőben van igazság. Mert nálunk ez tényleg úgy megy ahogy már írtam, hogy ha csak bevágnám hogy a barátomnál alszok és holnap jövök, akkor teljesen tönkrevágnám a kapcsolatom a családommal. Olyannyira hogy az sem lehetetlen amit az egyik kommentelő írt, hogy egy kartondobozban fogadnának a cuccaim amikor hazajövök. Nem arról van szó hogy nem tudok önálló lenni, de addig az egy évig amíg még gimis vagyok a szüleimnél lakom, nincs pénzem albérletre meg annyira nem is rossz a viszonyunk hogy oda kényszerüljek.
Ezért is mondtam hogy előbb beszélek velük, nálunk ez nem úgy megy hogy "majd jövök, sziasztok". Teljesen más beállítottságúak.
De abban persze igazatok van hogy túlreagálják,én is ezért tettem fel a kérdést, mert nem értem miért kérek olyan lehetetlen dolgot. Azt vártam hogy ötleteket írtok amiket belecsempészhetnék a beszélgetésbe. De kaptam is, amit az egyik válaszoló írt, az ultimátum, ezt használni fogom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!